Libnet.ro
UNICEF

06:30

Feribotul Francisco, cea mai rapida nava din lume

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Feribotul Francisco, cea mai rapida nava din lume

Constructorii de la santierul naval Incat din Australia au finalizat si testat cea mai rapida nava din lume, actionata de doua turbine cu gaz de la GE folosite la motoare de aeronava si care genereaza doua jeturi de apa, conform unui comunicat de presa. continuă pe Ziarul Bursa

Cea mai rapida nava din lume foloseste turbine cu gaz GE

Constructorii de la santierul naval Incat din Australia au anuntat ca au finalizat si testat cea mai rapida nava din lume, actionata de doua turbine cu gaz de la GE folosite la motoare de aeronava si care genereaza doua jeturi de apa.

Grecia incearca sa atraga turisti cu sloganul: Grecia, cea mai bogata tara din lume

Grecia a lansat o noua campanie de promovare a turismului, sub numele Grecia, cea mai bogata tara din lume, cu referire insa la cultura si istoria tarii, intrucat nivelul de trai al grecilor a scazut simtitor in ultimii ani, marcati de recesiune dura si criza supraindatorarii statului.

FOTO Cel mai rapid feribot din lume: turbine de Boeing, 59.000 CP, poarta numele Papei!.

Australienii de la santierul naval Incat au construit cel mai rapid feribot din lume, nava folosind in sistemul de propulsie turbinele cu gaz ale General Electric GE), disponibile de asemenea pe avionul Boeing 747. Turbinele folosite la motoarele cu reactie din industria aeronautica cumuleaza impreuna nu mai putin de 59. 000 CP, ceea ce transforma feribotul Francisco intr-un adevarat Concorde al apelor. Cu toate ca exista si salupe mai rapide, atunci cand vorbim despre o nava de 99 metri .

Clasamentul ATP: Roger Federer, cea mai slaba clasare din ultimii zece ani

Eliminarea prematura inregistrata la Wimbledon l-a facut pe Roger Federer sa piarda puncte importante in clasamentul ATP, elvetianul aflandu-se pe locul 5 in lume. Este cea mai slaba clasare a lui Federer din ultimii zece ani.

Novak Djokovic a castigat cea mai lunga semifinala din istoria Wimbledonului si s-a calificat in ultimul act

Novak Djokovic este primul finalist de la Wimbledon, dupa ce a castigat un meci incredibil disputat impotriva argentinianului Juan Martin del Potro. Liderul mondial a castigat cea mai lunga semifinala masculina.

Cea mai cunoscuta petrecere din lume: festivalul din Pamplona. Prima zi de intreceri cu taurii la San Fermin

Spui Pamplona si te gandesti la mii de oameni care alearga pe strazile din Spania, incercand sa se fereasca de taurii furiosi. Scenariul se repeta si in acest an. Doar in prima zi, patru persoane au fost ranite in lupta cu furioasele animale.

Cea mai cunoscuta petrecere din lume: festivalul din Pamplona. in prima zi, patru raniti dupa intrecerile cu tauri

Spui Pamplona si te gandesti la mii de oameni care alearga pe strazile din Spania, incercand sa se fereasca de taurii furiosi. Scenariul se repeta si in acest an. Doar in prima zi, patru persoane au fost ranite in lupta cu furioasele animale.

Roger Federer, cea mai slaba clasare din cariera din ultimii zece ani

Tenismanul elvetian Roger Federer se afla, incepand de luni, la cea mai slaba clasare din ultimii zece ani, el ocupand in aceasta saptamana pozitia a cincea in clasamentul ATP, loc pe care nu a mai fost din 23 iunie 2003.

Care sunt cele mai batrane orase din lume

Ierusalim, Lisabona si Giza sunt doar trei din cele zece orase inscrise pe lista celor mai batrane metropole din lume. Desi nu se regasesc in clasamentul realizat de publicatia Before Its News, printre cele mai vechi orase din Romania se numara Sighisoara si Sibiul.

Federer pe cea mai joasa pozitie in ATP din ultimii 10 ani

Punctele castigate in 2012 si pe care nu a reusit sa le apere la editia din acest an a turneului de la Wimbledon au cantarit decisiv in pozitionarea lui Roger Federer pe cea mai slaba pozitie din ultimul deceniu.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2061 seconds )