Libnet.ro
UNICEF

08:30

FOTO Cele mai spectaculoase biblioteci din intreaga lume

Adevărul Adevărul,
FOTO Cele mai spectaculoase biblioteci din intreaga lume

Bibliotecile incapsuleaza cel mai bine istoria cunoasterii, fiind totodata monumente reprezentative pentru anumite epoci arhitecturale si curente in designul interior si in arta. James Campbell, doctor al Universitatii Cambridge, a vizitat 85 dintre cele mai remarcabile biblioteci din lume si a scris volumul The Library: A World History. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO Transalpina de Mamut. Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania

La Alba Iulia este aproape de finalizare una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania. Denumita de pasionatii acestui sport Transalpina de Mamut, pista masoare peste 5 kilometri si leaga prin padure doua localitati component ale orasului.

FOTO VIDEO Transalpina de pe Mamut. Cum arata una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania

La Alba Iulia este aproape de finalizare una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania. Denumita de pasionatii acestui sport Transalpina de Mamut, pista masoare peste 5 kilometri si leaga prin padure doua localitati componente ale orasului.

FOTO: Una dintre cele mai frumoase gari din Romania, in ruina.

Statia CFR din Brad, considerata una dintre cele mai frumoase gari din Romania, are fundatia grav afectata si se va darama daca nu se vor face urgent lucrari de consolidare. Planseul dintre parterul cladirii si subsol s-a prabusit deja pe o portiune considerabila. De peste 50 de ani, imobilul se afla intr-o continua stare de degradare. Activitatea feroviara din ce in ce mai redusa nu mai justifica investitii masive in cladire, iar conducerea CFR nu este interesata sa reabiliteze un monument .

Dan Nica: Romania este unul dintre cele mai importante centre din industria globala de IT and C

Tara noastra este unul dintre cele mai importante centre din industria globala de IT and C, a declarat, ieri, ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica.

FOTO Cele mai noi tendinte pentru nuntile anului 2014

Tonul modei pentru anul viitor in materie de nunti a fost dat deja. Specialistii in organizarea de evenimente sunt pregatiti sa raspunda cererilor venite din partea celor mai pretentioase viitoare sotii, indiferent daca este vorba despre rochia de mireasa, despre tort sau despre machiaj.

Subiectele zilei: China intra in Europa pe usa din Est; Programarile la doctor si operatiile, amanate de greva din Sanatate; Cum s-a distrus una dintre cele mai vechi industrii din Romania

Ziua judecatii pentru penalii cu gulere albe. Inalta Curte judeca trei fosti ministri, un deputat si un fost procuror. Pana acum, cei mai multi dintre ei au primit ani grei de inchisoare. Un milion de euro pentru festivitatea de 1 Decembrie. Parada de lux din buget de criza. De Ziua Nationala a Romaniei se anunta cea mai mare defilare din 1990 si pana in prezent.

Romanii au cele mai slabe cunostinte din UE in ceea ce priveste folosirea antibioticelor

000 de vieti si 1,5 miliarde de euro se pierd anual din cauza rezistentei la antimicrobiene. Cu ocazia celei de-a sasea editii a Zilei europene a informarii cu privire la antibiotice, peste 40 de tari au desfasurat, in saptamana 1824 noiembrie, actiuni de promovare a utilizarii prudente a antibioticelor, sub sloganul Toata lumea este responsabila. Campania din acest an a fost lansata printr-o serie de evenimente la Bruxelles. Datele privind Romania arata ca 47% din romani au luat antibiotice orale in ultimul an, procent cu care ne situam pe al doilea loc in Europa.

TOP Cele mai bune 10 MBA-uri din lume in functie de specializari

Harvard ocupa primul loc in cinci specializari MBA studiate in cele mai bune scoli de business din lume, iar alte cinci universitati sunt in TOP 10 MBA la alte cinci specializari: INSEAD, Kellogg, MIT Sloan, Stanford si Wharton.

Romanii sunt europenii care cumpara cele mai multe antibiotice fara reteta

Romanii au cele mai slabe cunostinte din UE in ce priveste folosirea antibioticelor: doar 4% au stiut sa raspunda la toate cele patru intrebari ale Eurobarometrului pe acest subiect. 70% din romani cred ca antibioticele ucid virusurile cu doar 1% mai putini decat in 2009) si 55% cred ca acestea sunt eficiente impotriva racelii si gripei o reducere de 4% in patru ani). Datele privind Romania arata ca 47% din romani au luat antibiotice orale in ultimul an, procent cu care ne situam pe al doilea loc in Europa la acest capitol, conform Eurobarometrului dedicat rezistentei antimicrobiene media europeana fiind de 35%). Am fost in schimb primii la procurarea antibioticelor fara reteta 18%, fata de media de 3%.

Romanii au primit cele mai multe cetatenii in UE in 2011.

Dintre cetatenii europeni, romanii au primit, in 2011, cele mai multe cetatenii din partea altor state din Uniunea Europeana, arata un raport Eurostat publicat miercuri si citat de Mediafax. Statele UE au acordat cetatenia unui numar de 783. 100 de persoane, in 2011, cu 4% mai putin fata de 2010. Scaderea vine ca urmare a numarului mai mic de cetatenii acordate de statele mari: Franta -20%), Italia -15%), Marea Britanie -9%) si Spania -7%). Doar in Germania a crescut numarul cetateniilor .

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2153 seconds )