Libnet.ro
UNICEF

17:00

FOTO Cele mai vechi orase din Romania. Istoria de 25 de secole a cetatilor Callatis si Tomis. Sighisoara, cetatea atestata la 1280 sub numele de Castrum Sex

Adevărul Adevărul,
FOTO Cele mai vechi orase din Romania. Istoria de 25 de secole a cetatilor Callatis si Tomis. Sighisoara, cetatea atestata la 1280 sub numele de Castrum Sex

Chiar daca nu ocupa un loc in clasamentul celor mai batrane orase din lume, orasele din tara noastra au, totusi, o vechime considerabila. Potrivit istoricului slatinean Marin Scurtu, printre cele mai vechi asezari urbane de pe teritoriul tarii noastre se numara: Sighisoara, Sibiu, Constanta si Mangalia. continuă pe Adevărul

Cele mai vechi orase din Europa

Cele mai vechi orase din Europa. Primele semne ale asezarilor urbane din Europa au o vechime considerabila, o parte din aceste orase fiind si in zilele noastre locuri foarte vizitate de turistii pasionati de istorie si de calatorii.

Cele mai frumoase sate din Romania. Trei Fantani, satul de la poalele muntilor Hasmas prins intre judetele Neamt, Harghita si Bacau

Trei Fantani care tine administrativ de comuna Damuc, judetul Neamt este considerat unul din cele mai frumoase sate din Romania. Satul de la poalele muntilor Hasmas, intre judetele Neamt, Harghita si Bacau are o populatie majoritar de etnie maghiara. Curentul electric a ajuns aici abia in anul 2000.

Hasmas, localitatea care a fost inclusa in ghidul oficial Cele mai frumoase sate din Romania

Localitatea aradeana Hasmas a fost inclusa in urma cu trei ani in ghidul oficial Cele mai frumoase sate din Romania. Pe teritoriul comunei au fost descoperite urme ale culturii Tisa, o cultura infloritoare si de lunga durata si cea mai cunoscuta cultura neolitica din judet.

FOTO Comuna - muzeu Ciocanesti, una dintre cele mai frumoase localitati din Romania

Comuna-muzeu Ciocanesti, din judetul Suceava, a ocupat primul loc in competitia pentru desemnarea titlului de sat cultural al Romaniei pentru 2014. Aceasta localitate este unica in tara noastra, aproape fiecare casa de aici asemanandu-se cu ouale incondeiate specifice zonei, fiind ornata la exterior cu diferite motive populare traditionale romanesti.

FOTO Breb si Preluca Noua, cele mai frumoase sate din Maramures

Judetul Maramures are incluse in topul celor mai frumoase sate din Romania facut de cei de la Asociatia Cele mai Frumoase Sate doua localitati. Este vorba despre satul Breb, care apartine de Ocna Sugatag, si de satul Preluca Noua, care apartine de Copalnic Manastur.

FOTO Cele mai tari glume despre rochia neagra-albastra sau alba-aurie si atacul brand-urilor romanesti

Rochia care a starnit imaginatia Internetului mondial si apoi a devenit virala are un succes fara precedent si in Romania. Iata toate glumele care se fac pe seama ei, inInternetul romanesc si cum au profitat brand-urile de pe la noi de toata povestea.

Cele mai frumoase sate din Romania. Cirligele, locul unde si ulitele au asfalt pe ele

Comuna Cirligele din Vrancea, localitate cu peste 3000 de locuitori, poate face parte cu succes din categoria comunitatilor cu adevarat europene din tara noastra si un exemplu de buna practica in ceea ce priveste accesarea si derularea fondurilor europene precum si a beneficiilor obtinute din implementarea acestor proiecte.

FOTO Cel mai vechi cinematograf din Slatina, reabilitat cu bani norvegieni. Cum va arata cinematograful la finalul lucrarilor

Cinematograful Victoria, primul din Slatina, deschis in anii 70 intr-una dintre cele mai vechi cladiri din muncipiu ridicate la inceputul secolului XX, va fi readus la viata pana in aprilie 2016 cel tarziu. Acesta va fi redenumit in Atelierul Intercultural Victoria si va avea o multipla functionalitate: sala de cinema, sala de spectacole/teatru, sala pentru expozitii, sedinte sau dezbateri publice.

FOTO Certeze, cea mai frumoasa si bogata comuna din Romania. Locul in care cel mai amarat om era primarul

Certeze, cea mai bogata si printre cele mai frumoase comune din Romania, e la o aruncatura de bat de Negresti Oas. Cand intri in comuna nu stii pe care parte a drumului sa te uiti mai intai si ce constructie sa admiri mai mult.

Cele mai frumoase sate din Romania. De ce este considerata localitatea Tatarusi mica Bucovina a judetului Iasi

Tatarusi este o localitate situata in extremitatea nord-vestica a judetului Iasi, care a devenit cunoscuta sub supranumele de Bucovina mica.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2708 seconds )