Libnet.ro
UNICEF

09:31

incepe postul Pastelui, cea mai grea perioada pentru crestini. Cand sunt dezlegari la peste si ce este interzis sa faci

Adevărul Adevărul,
incepe postul Pastelui, cea mai grea perioada pentru crestini. Cand sunt dezlegari la peste si ce este interzis sa faci

Postul Pastelui, cea mai aspra perioada in care credinciosii sunt indrumati sa se curate de pacate incepe luni, 27 februarie si se incheie pe 16 aprilie cand are loc invierea Mantuitorului. continuă pe Adevărul

Sorin Cimpeanu, fost ministru al Educatiei, despre propunerea Academiei Romane de a obliga studentii sa ramana in tara: Nu este cea mai buna solutie pentru a obtine rezultate

Rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Sorin Cimpeanu, a explicat, luni, ca strategia gandita de Academia Romana cu privire la ideea de a obliga studentii sa ramana in tara dupa terminarea studiilor, nu este cea mai buna solutie pentru a obtine rezultate, potrivit Mediafax.

Centura Bucurestiului, la Primaria Capitalei sau la Ministerul Transporturilor? Care e cea mai buna solutie pentru a scapa de cea mai mare rusine a infrastructurii rutiere din Romania

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca vrea sa preia constructia Soselei de Centura a Bucurestiului de la Ministerul Transporturilor. Pentru finalizarea lucrarilor este de nevoie de peste 250 de milioane de euro, fara a pune la socoteala sumele necesare pentru intretinere si deszapezire. Primaria ar putea sa aloce fondurile necesare, insa ramane problema finantarii, pentru ca la Ministerul Transporturilor centura va fi facuta pe fonduri europene nerambursabile, pe cand in administrarea Primariei soseaua ar ajunge, cel mai probabil, sa fie finantata doar din bugetul local. Dincolo de dilemele costurilor si a finatarii, mai exista discutia daca Primaria Capitalei poate gestiona un asemenea proiect complex, in conditiile in care proiecte mai mici din Bucuresti sunt blocate si au avut intarzieri foarte mari - Pasajul Ciurel sau Pasajul Piata Sudului.

Rhodos cea mai buna destinatie pentru aceasta vara

Despre Rhodos se spune ca este insula greceasca cea mai iubita de soare. Coltul de pamant parte din arhipelagul Dodecanez, recunoscut pentru patrimoniul natural si cultural pe care-l poseda a fost binecuvantat cu 300 de zile insorite pe an, iar acest lucru nu face decat sa-i bucure pe turistii care vor sa-si inceapa vacanta de vara mai devreme decat de obicei.

Postul Pastelui. Cum sa-l tii corect timp de 40 de zile

Postul Pastelui este cel mai lung si mai aspru dintre toate cele patru posturi importante din an si de aceea se mai numeste si postul mare. in acest an, postul incepe luni, pe 27 februarie, si dureaza 40 de zile, la care se adauga saptamana Patimilor. in aceasta perioada, credinciosii au doua dezlegari la peste, pe 25 martie si pe 9 aprile.

Actrita Viola Davis, castigatoarea premiului Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, este singura artista de culoare care detine si doua distinctii Tony si un Emmy

Prestigioasa gala Oscar si-a desemnat castigatorii. Distinctia pentru cea mai buna actrita in rol secundar i-a revenit actritei Viola Davis pentru rolul din lungmetrajul Fences. Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actrita mai fiind nominalizata la premiile Academiei Americane de Film de trei ori.

Kastro - cea mai veche fortareata a insulei Skiathos

Ridicata in jurul secolului al XIV lea pe o colina stancoasa greu accesibila si cu scopul de a proteja insula de atacurile piratilor, Kastro a fost cea mai puternica fortareata din Skiathos. Cea mai veche constructie domina satul cu acelasi nume, iar zidurile inalte si groase inconjurau colina deluroasa fiind prevazute cu un pod mobil pentru ca accesul sa fie limitat aici.

VIDEO! Soc la Premiile Oscar! Cum s-a intamplat cea mai mare gafa din istoria ceremoniei!

Warren Beatty si Faye Dunaway au fost duminica seara protagonistii celei mai mari gafe din istoria Premiilor Oscar. Acestia au anuntat gresit castigatorul premiului pentru Cel mai bun film, vina fiind a organizatorilor care le-au dat un plic gresit.

Ororile razboiului. Gruparea Stat Islamic a aruncat 4.000 de cadavre in cea mai mare groapa comuna din Irak

Trupurile neinsufletite a circa 4. 000 de victime ale gruparii Stat Islamic au fost aruncate intr-o groapa din desertul irakian, ceea ce face ca locul sa devina cea mai mare groapa comuna din tara,.

Surse oficiale: Marea Britanie se confrunta cu cea mai mare amenintare terorista dupa anii 1970

Marea Britanie se confrunta cu cea mai mare amenintare terorista dupa anii 1970, cand Armata Republicana Irlandeza a comis o serie de atacuri cu bomba, a declarat duminica seful noului organism de supraveghere in domeniul legislatiei privind terorismul, Max Hill, relateaza DPA si Reuters via Agerpres.

CPAC 2017. Trump promite cea mai ampla dezvoltare a armatei americane si distrugerea Statului Islamic. Cine il considera drept noul Ronald Reagan

Presedintele american Donald Trump a promis vineri ca mandatul sau va aduce cea mai ampla modernizare si dezvoltare a armatei Statelor Unite, iar procesul va include toate fortele militare.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2278 seconds )