Libnet.ro
UNICEF

08:45

Ministerul Finantelor: Deficit bugetar de 4,7% din PIB dupa primele sapte luni ale anului!

Antena3 Antena3,
Ministerul Finantelor: Deficit bugetar de 4,7% din PIB dupa primele sapte luni ale anului!

Executia bugetului general consolidat in primele sapte luni ale anului 2020 a inregistrat un deficit de 49,68 mld lei 4,7% din PIB), a anuntat miercuri Ministerul Finantelor. continuă pe Antena3

RAPORT PRIVIND EXECUTIA BUGETARA PE TRIMESTRUL AL DOILEA Ministerul Finantelor prognoza un deficit bugetar mai mare cu 6 miliarde lei fata de cel realizat

Bancile au platit impozit pe profit de 0,4 miliarde de lei in trimestrul al doilea 2020, cu 13% mai putin decat in aceeasi perioada de anul trecut Deficitul bugetar pe trimestrul al doilea a fost cu 6,11 miliarde de lei mai mic fata de cel prognozat, arata un raport al MFP privind executia bugetara pe perioada aprilie-iunie. Deficitul efectiv din perioada respectiva a fost astfel de 27,1 miliarde de lei 2,51% din PIB), in timp ce deficitul prognozat era de 33,17 miliarde de lei 3,07% din PIB). Economia a fost lovita puternic in trimestrul al doilea pe fondul restrictiilor de combatere a Covid, iar deficitul pe primele sase luni a fost unul record, de 4,17% din PIB. Deficitul bugetar reprezinta suma pe care trebuie sa o imprumute guvernul pentru a finanta toate cheltuielile programate intr-un an.

Deficitul bugetar a ajuns la 4,7% din PIB in primele sapte luni ale anului

Ministerul Finantelor a anuntat miercuri ca executia bugetului general consolidat in primele sapte luni ale anului 2020 a inregistrat un deficit de 49,68 miliarde de lei, reprezentand 4,7% din PIB, conform unui.

Dupa primele 7 luni, bugetul are un deficit de circa 50 de miliarde de lei (4,7% din PIB)

Primele 7 luni din acest an au dus decalajul dintre veniturile la buget si cheltuielile Statului la aproape 50 de miliarde de lei 4,7% din PIB), arata datele publicate miercuri de oficialii Ministerului Finantelor Publice. Potrivit estimarilor autoritatilor, Romania va incheia acest an cu un deficit bugetar de 6,7% din PIB, insa calculele economistilor estimeaza o valoare mult mai ridicata decat cea din prezentarile oficialilor, de 8% din PIB.

4,7% din PIB - deficitul bugetar la sapte luni

Deficitul bugetar s-a adancit la 4,7% din PIB, respectiv 49,68 miliarde lei, in primele sapte luni ale anului in curs, conform executiei bugetare publicata de Ministerul Finantelor Publice MFP).

Ministerul Finantelor a imprumutat azi 495,1 milioane de euro de la banci

Ministerul Finantelor Publice MFP) a imprumutat, azi, 495,1 milioane de euro de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat cu cupon cu o maturitate reziduala de 40 de luni, la un randament mediu de 0,99% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei BNR), relateaza Agerpres.

Deficitul bugetar a ajuns la 4,7% din PIB in primele sapte luni din 2020

Pandemia de coronavirus a lovit brutal in finantele Romaniei iar dupa primele sapte luni din acest a.

Florin Citu il invita pe Marcel Ciolacu la Ministerul Finantelor pentru o discutie despre situatia financiara a Romaniei si starea economiei: Este important sa avem aceasta discutie inainte de dezbaterea motiunii de cenzura

Ministrul Finantelor, Florin Citu, in invita pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, la sediul Ministerului pentru o prezentare a situatiei financiare a Romaniei si starea economiei. intr-o postare pe Facebook, ma.

ştiri din Economie

ştiri de la Antena3

actualitate, 08:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2163 seconds )