Libnet.ro
UNICEF

01:05

Mizeria politicianista si Festivalul George Enescu

Adevărul Adevărul,
Mizeria politicianista si Festivalul George Enescu

Pentru prima data, chiar pentru prima data in istoria evenimentului, la cea de-a XXIV-a editie aFestivalului International George Enescu,concertul inaugural sustinut de una dintre cele mai mari orchestre filarmonice din lume nu s-a petrecut in transmisie directa, niciuna dintre componentele mediei romanesti n-ar fi avut acces la concert din acest punct de vedere. continuă pe Adevărul

Un altfel de blog despre Festivalul George Enescu

Acum cativa ani, l-am avut ca invitat la cursul meu Organizare de Evenimente de la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice pe domnul Mihai Constantinescu, directorul Festivalului George Enescu.

INTERVIU VIDEO Dirijorul Vladimir Jurowski: Vom invita Corul Filarmonicii George Enescu sa cante Simfonia nr.3 de Enescu la Berlin

Dirijorul Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Enescu, vorbeste despre concertul de aseara de la Sala Palatului, Die Frau ohne Schatten, precum si despre cum s-a pregatit pentru cel din aceasta seara, care include Simfonia nr. 3 de George Enescu. Asta-seara vor participa alaturi de Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii din Berlin, Corul Filarmonicii George Enescu si Corul de Copii al Radiodifuziunii Romane.

Oedipe, pe scena Operei Nationale Bucuresti in cadrul Festivalului George Enescu

Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 21 septembrie, incepand cu ora 19:00 Oedipe de George Enescu, regia poarta semnatura Valentina Carrasco, decorurile au fost realizate de catre Blanca A328;on, costumele de catre Barbara Del Piano,.

INTERVIU VIDEO Dirijorul italian Fabio Biondi: Cand publicul iese de la concert trebuie sa se simta extrem de fericit, nu obosit sau plictisit

Joi seara, in seria Concertelor de la miezul noptii, pe scena Ateneului Roman, Orchestra Europa Galante, dirijata de Fabio Biondi, a interpretat opera Silla de Georg Friedrich Handel. Dirijorul Fabio Biondi a acordat un interviu pentru Adevarul in care a vorbit despre opera in stil baroc, despre energia din sala Ateneul in care se canta la miez de noapte si despre relatia sa cu Festivalul International George Enescu.

Petrenko. Kirill Petrenko

E fantastic sa incepi Festivalul cu cea pe care o putem numi cea mai mare orchestra a lumii, care canta Simfonia a IX-a acum, cand sunt atatea probleme in Europa. Astept cu nerabdare acest concert si Festivalul in ansamblul sau. Lawrence Foster, la Bucuresti, cu cateva ore inainte de debutul editiei XXIV a Festivalului George Enescu.

PORTRET Dirijorul Iosif Ion Prunner si impresionantul sau arbore genealogic: Bunicul, tata si cu mine simteam ca facem parte din alte constelatii

Dirijorul Iosif Ion Prunner 63 de ani) ii calca pe urme tatalui sau, pianistul Iosif Prunner Jr. , debutand inca de la varsta de 14 ani, pe scena Ateneului Roman. Dirijor si pianist, acesta a concertat pe marile scene ale lumii, conducand, incepand cu 1997, Corul Filarmonicii George Enescu. in cadrul festivalulului George Enescu, Iosif Ion Prunner dirijeaza pe 5 septembrie, la Sala Palatului.

Adevarul.ro transmite live, de la 16.30, concertul ansamblului Cameristi della Scala de la Ateneu

Vineri, 6 septembrie, de la ora 16. 30, in seria Recitaluri si concerte camerale de la Ateneul Roman, ansamblul Cameristi della Scala,dirijat de Wilson Hermanto, va interpreta lucrari de George Enescu, Joseph Haydn si Piotr Ilici Ceaikovski. Adevarul. ro va transmite acest concert.

Adevarul.ro transmite, de la 19:30, concertul Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin, condusa de Vladimir Jurowski la Sala Palatului

Orchestra Simfonica a Radiodifuziunii din Berlin, dirijata de Vladimir Jurowski, va concerta joi, de la 19. 30, la Sala Mare a Palatului. in program, vor fi lucrari de Georg Katzer, Johannes Brahms si George Enescu. Solista va fi violonista Julia Fischer. Adevarul. ro va transmite, de la 19. 30, acest concert.

Adevarul transmite de la 20.00 concertul sustinut de London Symphony Orchestra, de la Sala Palatului

Marti, 3 septembrie, de la ora 20. 00, in seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, London Symphony Orchestra, dirijata de Gianandrea Noseda, interpreteaza lucrari de George Enescu, Iain Bell, Benjamin Britten si Richard Strauss. Participa Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Tutu. Solista invitata este celebra soprana Diana Damrau. Adevarul. ro transmite acest concert de la Sala Palatului.

EXCLUSIV Madalin Voicu, despre importanta Festivalului George Enescu: Este varful de lance al manifestarilor pe care cultura romaneasca le prezinta sau le are in agenda an de an

EXCLUSIV Cu ocazia editiei cu numarul douazeci si patru a Festivalului International George Enescu, Madalin Voicu, dirijorul Orchestra de Camera Bucuresti,a vorbit in exclusivitate pentru.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2139 seconds )