Libnet.ro
UNICEF

15:15

Pesta porcina se intinde amenintator: 725 de focare oficiale

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Pesta porcina se intinde amenintator: 725 de focare oficiale

Pesta porcina afecteaza tot mai multe ferme si gospodarii de pe cuprinsul intregii tari. Autoritatile promit multe, dar deocamdata nu reusesc sa stopeze raspandirea focarelor, opozitia politica cere demisii, oamenii de afaceri si taranii se uita lung si fluiera a paguba. Masurile menite sa izoleze focarele, unele extreme - cum ar fi arderea recoltelor pe unde au trecut mistretii, nu sunt agreate de toti cei implicati, fapt ce pune si mai multe paie pe focul acestui scandal. continuă pe Ziarul Bursa

Sute de localitati afectate de pesta porcina!Anuntul autoritatilor

Numarul focarelor de pesta porcina africana confirmate pe teritoriul Romaniei a ajuns la 725, acestea fiind active in 10 judete din nord-vestul si sud-estul tarii, respectiv in 156 de localitati, a.

Reguli stricte pentru vanatorii buzoieni, dupa aparitia unor focare de pesta porcina africana in jurul Buzaului

Porcii mistreti de pe fondurile de vanatoare vor fi inventariati, iar efectivele vor fi transmise Directiei Sanitar-Veterinare. Asta au decis membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cadrul Planului de masuri pentru prevenirea aparitiei unor focare de pesta porcina africana pe teritoriul judetului Buzau.

Pesta porcina africana, confirmata la o mare ferma din Braila. Toti cei 35.000 de porci vor fi sacrificati

In ferma lui Gheorghe Caruz din Tichilesti, judetul Braila, a fost confirmat un focar de pesta porcina africana. Ferma are in acest moment 35. 000 de porci. Toti vor fi sacrificati, informeaza.

Taranii din Dambovita, speriati de pesta porcina, chiar daca virusul n-a ajuns in zona. Multi suna sa intrebe daca e voie sa taie porcul

Pesta porcina a bagat spaima in taranii din Dambovita, desi judetul nu este afectat, deocamdata, de raspandirea viruslui. Oamenii suna la Directia Sanitara Veterinara DSV) pentru a intreba daca au voie sa isi taie propriul porc. Medicii ii sfatuiesc insa sa nu ii taie in perioada aceasta, in care virusul se raspandeste rapid.

Pesta porcina, descoperita in orasul Braila

Un focar de pesta porcina a fost confirmat intr-o gospodarie din municipiul Braila, potrivit informatiilor furnizate marti de Directia Sanitar Veterinara Braila. Proprietarul porcilor a observat ca.

Dosare PENALE in cazul EPIDEMIEI de pesta porcina. Ministrul Daea recunoaste ca situatia este EXTREM DE GRAVA (VIDEO)

Se iau masuri dure in cazul epidemiei de pesta porcina. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunta ca vor fi deschise dosare penale. Dupa intrecederea de joi cu ministrul de Interne, Daea a declarat ca cei c.

Pesta porcina africana a ajuns la Braila

Pesta porcina africana a intrat in municipiul Braila. A fost depistata in municipiu, mai exact intr-o curte situata pe Sos. Ramnicu Sarat, vizavi de Oborul Brailei, unde proprietarul crestea cinci porci. La.

Cum a virusat pesta porcina coalitia PSD-ALDE

Nicolae Hodisan, seful Directiei Agricole Bihor si membru al ALDE, il acuza pe ministrul Agriculturii, Petre Daea PSD), ca il hartuieste, prin intermediul Corpului de control, pentru faptul ca a facut public un ordin al ministrului care cerea neutralizarea unor culturi, daca au fost calcate de porci mistreti bolnavi de pesta porcina.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2234 seconds )