Libnet.ro
UNICEF

18:15

Povestea celei mai mari plantatii de peri padureti din Europa: nu se stie cand au aparut pomii pe pasunea satului, iar oamenii se pot aproviziona cand vor

Adevărul Adevărul,
Povestea celei mai mari plantatii de peri padureti din Europa: nu se stie cand au aparut pomii pe pasunea satului, iar oamenii se pot aproviziona cand vor

Plantatia de peri padureti de la Chegea, din judetul Satu Mare, a fost catalogata ca fiind unica in Europa, prin suprafata si exemplare. Oamenii folosesc perele pentru palinca. Perii s-au dezvoltat in stare salbatica pe o pasune de 180 de hectare, care apartine Composesoratului Chegea, dar toti localnicii au acces la liber la fructe. continuă pe Adevărul

Romanii au platit dobanzi cu 20% mai mari, in primele sapte luni din an. Explicatia Finantelor

Romania a platit in primele sapte luni ale acestui an dobanzi cu 20% mai mari decat anul trecut, care au insumat 8,37 miliarde de lei, respectiv 0,9% din produsul intern brut, arata executia bugetara publicata de Ministerul Finantelor.

Chirii tot mai mari in orasele universitare. Cat trebuie sa scoata anul acesta din buzunar un student

Se apropie inceperea anului universitar si in marile orase, unde studiaza sute de mii de studenti a inceput alergatura dupa chirii. Cum se intampla in fiecare an si acum s-a miscat din nou piata imobiliara, iar chiriile sunt tot mai mari. Astfel, in functie de tipul de locuinta, tinerii trebuie sa scoata din buzunar intre 100 de lei si 310 euro.

Rusia organizeaza cele mai mari exercitii de razboi de la caderea Uniunii Sovietice

Rusia va gazdui in perioada 11 - 15 septembrie cele mai mari exercitii de razboi de la caderea Uniunii Sovietice, a anuntat ministrul rus al Apararii, Serghei Shoigu, citat de Reuters. Vostol-2018.

Rusia organizeaza cele mai mari exercitii de razboi de la caderea Uniunii Sovietice

Rusia va gazdui luna viitoare cele mai mari exercitii de razboi de la caderea Uniunii Sovietice, care vor implica si armatele chineze si mongole, a spus marti ministrul rus al Apararii, Sergei Shoigu, relateaza Reuters.

Apelul disperat al unuia dintre cei mai mari fermieri romani: Opriti crima si sabotajul agriculturii romanesti

Dimitrie Musca, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici si unul din cei mai mari agricultori din Romania, lanseaza cu apel catre autoritati in plina criza de pesta porcina in care cer.

Care sunt zonele cu cele mai mari productii de grau din tara

Dupa un an greu, cu fenomene extreme, fermierii din Baragan rasufla usurati. Judetul Calarasi se afla in top 10 al tarii, la recolta de grau. Conform Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii RuraleMADR), in Baragan a fost obtinuta o productie de 5. 300 kg/ha.

A murit Dumitru Popescu Chiselet, textierul celor mai mari artisti din comunism

S-a stins din viata Dumitru Popescu Chiselet, unul din cei mai prolifici textieri si compozitori pe care i-a dat muzica usoara romaneasca. Veste mortii sale a indurerat zeci de vedete ale scenei muzicale.

Salariul mediu in Cluj, in crestere cu aproape 15% fata de anul trecut. Managerii si IT-istii au cele mai mari venituri

Potrivit Directiei Judetene de Statistica Cluj, castigul salarial mediu net in judet, in iunie, a fost cu 14,6% mai mare fata de aceeasi luna din anul 2017.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2464 seconds )