Libnet.ro
UNICEF

23:15

REPORTAJ Orasul din Romania in care locuitorii beau apa doar de la cismea. Cum a ajuns Copsa Mica sa nu aiba apa potabila la robinet, desi s-au cheltuit milioane de euro pentru asta (II)

Hotnews Hotnews,
 REPORTAJ Orasul din Romania in care locuitorii beau apa doar de la cismea. Cum a ajuns Copsa Mica sa nu aiba apa potabila la robinet, desi s-au cheltuit milioane de euro pentru asta (II)

Copsa Mica a scapat de poluarea istorica, dupa inchiderea celor doua fabrici, insa orasul nu a rezolvat toate problemele de mediu. Cei 5. 000 de oameni care locuiesc in localitate nu au apa potabila la robinet, iar canalizarea se varsa in Tarnava Mare. Orasul are o retea de cismele si de puturi de mare adancime, de unde se aprovizioneaza cei care nu isi permit sa cumpere apa imbuteliata, insa situatia este una inadmisibila in anul 2019, intr-o tara membra UE. Guvernul a alocat fonduri pana in 2008 pentru realizarea unei retele de apa si canal, insa dupa criza s-au sistat finantarile, iar proiectul s-a blocat si lucrarile au ramas neterminate. Primaria a incercat sa rezilieze acest contract de finantare pentru a lua bani europeni, insa fara succes. continuă pe Hotnews

REPORTAJ Orasul din Romnia n care locuitorii beau apa doar de la cismea. Cum a ajuns Copsa Mica sa nu aiba apa potabila la robinet, desi s-au cheltuit milioane de euro pentru asta (II)

Copsa Mica a scapat de poluarea istorica, dupa inchiderea celor doua fabrici, insa orasul nu a rezolvat toate problemele de mediu. Cei 5. 000 de oameni care locuiesc in localitate nu au apa potabila la robinet, iar canalizarea se varsa in Tarnava Mare. Orasul are o retea de cismele si de puturi de mare adancime, de unde se aprovizioneaza cei care nu isi permit sa cumpere apa imbuteliata, insa situatia este una inadmisibila in anul 2019, intr-o tara membra UE. Guvernul a alocat fonduri pana in 2008 pentru realizarea unei retele de apa si canal, insa dupa criza s-au sistat finantarile, iar proiectul s-a blocat si lucrarile au ramas neterminate. Primaria a incercat sa rezilieze acest contract de finantare pentru a lua bani europeni, insa fara succes.

Unde se afla cea mai mare rezerva de aur din Romania si care este valoarea ei

Cel mai mare zacamant de aur si cupru din Romania se gaseste la Rovina. Cele peste 200 de tone de la Rovina ar valora peste 5 miliarde de dolari. Rovina este al doilea cel mai mare zacamant aurifer din Europ.

Se implinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977 care a lovit crunt Romania! 1.570 de oameni au murit atunci si peste 11.300 au fost raniti

Astazi se implinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977 care a lovit crunt Romania! Pe 4 martie 1977, Romania a fost zguduita de un cutremur cu o magnitudine de 7,2pe Richter, la ora 21:22. 56 de.

VIDEO Cum arata si ce poate Loganul electric, prototip: viteza maxima - 110 km/h, autonomie - 200 km. Inginerul Marc Areny: Orice service din Romania poate face conversia

Loganul electric ar putea fi masina low-cost perfecta pentru buzunarul si strazile romanilor crede inginerul francez Mark Areny. El a reusit sa transforme un Logan obisnuit intr-o masina electrica functionala si crede ca orice service din Romania ar putea face aceasta conversie, cu costuri de cel mult 15. 000 de euro. Dacia ar putea introduce pe piata o astfel de masina in 6-12 luni, daca piata va cere acest lucru, dar romanii nu sunt inca foarte convinsi - spune Marc Areny, intr-un interviu pentru HotNews. Loganul electric are o baterie de 35 de kWh, iar schimbatorul de viteze a fost inlocuit cu doua butoane pentru mersul inainte si inapoi.

Scolile din Romania au toaleta in curte si Andronescu viseaza la Spatiul European al Educatiei

Ca parte a eforturilor Romaniei de a detine presedintia Consiliului European, Ecaterina Adronescu a facut niste promisiuni legate de crearea Spatiului European al Educatiei. Din cate se pare, ministrul Educatiei a uitat ca romanii au toaleta in curte. in urma cu aproximativ o luna, Ministerul Educatiei inainta o statistica ingrijoratoare legata de conditiile din scolile [] .

SEFUL GRUPULUI BANCAR ERSTE: Taxa bancara din Romania va afecta mai ales bancile locale

Grupul bancar austriac Erste Group estimeaza ca impactul suportat de pe urma taxei pe activele bancare introdusa recent de Guvernul de la Bucuresti va fi de peste 100 milioane euro in anul 2019, a declarat ieri directorul general de la Erste Group, Andreas Treichl, transmite APA.

COSMIN MARINESCU, CONSILIER PREZIDENTIAL: Romania - singura tara din regiune care acumuleaza deficite comerciale

Marinescu: Programul de guvernare - pe contrasensul evolutiilor economice regionale si internationale Raportul de tara publicat recent de Comisia Europeana confirma ingrijorarile in legatura cu evolutiile economiei tarii noastre din ultimii ani, subliniaza consilierul prezidential pe probleme de politici economice si sociale.

O pacienta infectata intr-un spital din Romania si-a gasit dreptatea in instanta: va primi daune morale de 50.000 de lei

O femeie infectata cu o bacterie periculoasa in maternitatea in care a nascut si-a gasit dreptatea in instanta.

EXCLUSIV Vicepresedintele Comisiei Europene si Comisarul pentru afaceri economice ii scriu ministrului Teodorovici: Taxa pe banci din Romania e substantial mai mare decat in alte tari UE/ Fondurile de pensii ar putea pleca din tara/ Faceti investitii si

Valdis Dombrovskis , vicepresedinte al Comisiei Europene si Pierre Moscovici, comisarul insarcinat cu Afaceri economice si financiare, impozitare si vama l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisa acum doua zile despre necesitatea modificarii OUG 114/2018, Ordonanta care pune Romania intr-o foarte proasta lumina printre tarile Uniunii Europene, mai ales ca detinem in prezent presedintia rotativa a Consiliului.

Familia lui Michael Jackson, surpriza uriasa pentru fanii din Romania. Celebrul concert de la Bucuresti, in editie integrala - VIDEO

Surpriza pentru fanii Michael Jackson! Administratorii averii sale au lansat pe Youtube celebrul concert de la Bucuresti din cadrul turneului Dangerous. Intitulat Live in Bucharestconcertul de doua ore.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2165 seconds )