Libnet.ro
UNICEF

07:30

Schimbarea la fata a Romaniei, in decembrie 1989

Adevărul Adevărul,
Schimbarea la fata a Romaniei, in decembrie 1989

Un dus rece, pentru adeptii interpretarii unilaterale a evenimentelor complexe petrecute in Romania, in ultima luna a anului 1989 a fost administrat, celor dezinformati cu privire la adevarurile tragice de atunci, de cartea Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia securitatii in decembrie 1989. Autorii cartii sunt Andrei Ursu, Roland O. Thomasson si Madalin Hodor. continuă pe Adevărul

Procurorul general: Cer iertare victimelor Revolutiei din decembrie 1989 si societatii romanesti pentru neindeplinirea obligatiei legale de a stabili adevarul si de a trage la raspundere vinovatii

Procurorul general interimar Bogdan Licu le cere iertare victimelor Revolutiei din decembrie 1989 si societatii romanesti pentru neindeplinirea de catre Ministerul Public, in toti acesti ani, a obligatiei legale de a stabili adevarul si de a-i trage la raspundere pe cei vinovati.

Parlamentul European voteaza, joi, propunerea de rezolutie referitoare la Revolutia Romana din decembrie 1989

Parlamentul European, reunit la Strasbourg pentru ultima sesiune plenara din acest an, voteaza joi, la ora 13. 00, propunerea de rezolutie referitoare la Revolutia Romana din decembrie 1989, transmite.

Presedintele Iohannis, dupa rezolutia adoptata de PE: Sacrificiul romanilor din decembrie 1989, piatra de temelie a Romaniei democratice si euroatlantice

Presedintele Klaus Iohannis saluta adoptarea, de catre Parlamentul European, a Rezolutiei privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, prin care se omagiaza memoria eroilor care s-au jertfit.

Klaus Iohannis: Rezolutia PE reconfirma ca sacrificiul romanilor din decembrie 1989 reprezinta piatra de temelie a Romaniei democratice

Presedintele Klaus Iohannis saluta adoptarea, de catre Parlamentul European, a Rezolutiei privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, prin care se omagiaza memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertate si democratie si se solicita statului roman intensificarea eforturilor in vederea elucidarii adevarului cu privire evenimentele de la acel moment.

STENOGRAME Cruzimea Elenei Ceausescu fata de romanii razvratiti in Decembrie 1989. Sa fi tras la picioare si cei care cadeau sa fi fost bagati la beci

Un moment de cotitura s-a produs la sedinta Comitetului Politic Executiv al PCR din 17 decembrie 1989, cand Nicolae Ceausescu a vrut sa plece, jignit in orgoliu, de la conducerea de partid si de stat. Tovarasii l-au inconjurat insa imediat si l-au oprit sa se retraga spunandu-i ca-l vor urma oriunde.

Revolutia nici n-a existat. A fost o lovilutie. Fragment din Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

Un observator strain, dar atent al Romaniei contemporane a facut o remarca ce-ar trebui sa ne dea de gandit. Suntem poporul care a realizat extraordinara, unica performanta de a-si uita momentul definitoriu al propriului eroism din ultimele decenii. Sub atacul inexorabil al dezinformarii securiste, s-au acreditat versiuni atat de falsificate ale istoriei lui decembrie 1989 incat opinia publica a ajuns practic anesteziata.

indoielile si argumentele unui militar de cariera despre Revolutia din Decembrie 1989: Chiar o fi fost spontana revolta?

Pentru un militar de cariera, care conduce acum Cultul Eroilor din Constanta, Revolutia din Decembrie 1989 nu merita decat titulatura de Evenimentele din Decembrie 1989.

Ce a patit Cristian Tudor Popescu in noaptea de 21 decembrie 1989. Era foarte clar

Gazetarul Cristian Tudor Popescu se numara printre cei care au trait lacomia, furia, slabiciunile, grandoarea dictatorului si teroarea regimului comunist. Absurdul lui Nicolae Ceausescu a scos oamenii in strada, simtind ca isi pot recastiga respectul, demnitatea si libertatea. Ce a patit jurnalistul in noaptea de 21 decembrie 1989? Ce a patit Cristian Tudor Popescu in .

Rezolutie politica europeana, la 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989

Parlamentul European a adoptat, ieri, cu 513 voturi pentru, 18 impotriva si 87 de abtineri, o rezolutie privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia romana din decembrie 1989.

Document american: Teodor Melescanu s-a opus in decembrie 1989, la OSCE, pastrarii unui moment de reculegere pentru victimele de la Timisoara

Presedintele Senatului Teodor Melescanu s-ar fi opus dur in decembrie 1989 la pastrarea unui moment de reculegere la Organizatia pentru Securitate si Cooperare din Europa OSCE) pentru memoria victimelor de la Timisoara, potrivit unui document diplomatic american, publicat acum de un jurnalist canadian. Miercuri, Melescanu a negat informatiile si a spus ca nu a fost vorba de niciun moment de reculegere.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2126 seconds )