Libnet.ro
UNICEF

17:30

Sistemul bancar din Romania va incheia anul cu o pierdere de peste 2 miliarde lei

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Sistemul bancar din Romania va incheia anul cu o pierdere de peste 2 miliarde lei

Sistemul bancar din tara noastra a inregistrat o pierdere de 1,6 miliarde lei dupa primele 9 luni din 2014, iar pe tot anul pierderea va depasi lejer 2 miliarde lei, a declarat ieri directorul Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei BNR), Nicolae Cinteza, citat de Agerpres. Oficialul Bancii Centrale a explicat: Pe fondul provizioanelor mari inregistrate, si mai urmeaza multe, la 30. 2014 sistemul are o pierdere de 1,6 miliarde de lei. Era normal. Provizioanele masive inregistrate in trimestrul 3 au dus la aceasta pierdere. Atunci cand s-a vehiculat cifra de 2 miliarde de lei, nu aveam cifrele auditate. Cred ca pierderea va depasi lejer 2 miliarde de lei pe tot anul. continuă pe Ziarul Bursa

Kievul a SUSPENDAT intreg sistemul bancar din regiunile separatiste

Autoritatile centrale de la Kiev au intrerupt toate bancomatele din estul Ucrainei, iar toate tranzactiile cu cartile de credit au fost suspendate, se plang locuitorii din zona si angajatii bancilor. Ieri am.

Sistemul bancar va pierde 2 miliarde de lei in 2014

Sistemul bancar romanesc va pierde 2 miliarde de lei in 2014, in conditiile in care provizioanele constituite de banci in procesul de curatare a portofoliului de credite neperformante au dus la o pierdere neta a sistemului la noua luni de 1,58 miliarde lei, a declarat seful Supravegherii din BNR, Nicolae Cinteza.

Razboiul dintre clienti si sistemul bancar trebuie sa inceteze, spune Isarescu

Razboiul dintre clienti si sistemul bancar, in care ambele tabere se acuza reciproc, trebuie sa inceteze, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Acesta a subliniat ca e nevoie de intelegere in aceasta perioada de restructurare a sistemului bancar, in care creditul nu poate exploda.

Consiliul IMM din Romania: Cand o sa ne trezim noi, nu o sa mai apucam nimic din mecanismul de investitii al lui Juncker. Vrem un task-force politic-economic

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Private din Romania CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a solicitat crearea unei echipe de lucru formata din economisti si decidenti politici pentru ca Romania sa acceseze rapid planul de investitii propus de presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, existand riscul ca, pe fondul concurentei cu celelalte state membre, tara noastra sa rateze beneficiile noului mecanism.

Ce cote de piata au cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania

Desi nu a suferit o modificare notabila in ultimii trei ani, cota de piata a liderului n. a pietei de telefonie mobila din Romania) se afla insa pe un trend ascendent, in defavoarea concurentilor mai mici ai caror cote de piata au scazut, se arata intr-un studiu facut public joi de Consiliul Concurentei. Cu toate acestea, comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene, Romania nu se evidentiaza ca o piata in care apar temeri semnificative cu privire la cota de piata a liderului, asa cum se intampla in cazul Ciprului, unde liderul de piata detine 70%, subliniaza raportul.

Mugur Isarescu: Fara creditare, 40 de banci din Romania nu au din ce sa traiasca

Un numar de 40 de banci din Romania nu au din ce trai, fara creditare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a precizat ca razboiul dintre banci si clienta trebuie sa inceteze, realteaza.

Finantatorii penali pun pe butuci fotbalul din Romania

Miodrag Belodedici crede ca fotbalul din Romania are mult de suferit din cauza problemelor cu care se confrunta multe dintre echipe, dar si din cauza scandalurile in care sunt implicati patronii si a retinerii acestora.

Se face inventarul retelelor telecom din Romania: Arbitrul telecom promite harti care vor reda stadiul acoperirii in localitati

Autoritatea de reglementare in comunicatii ANCOM) a anuntat joi ca a agreat cu industria formatul si modalitatea de transmitere a informatiilor care vor permite realizarea inventarului retelelor publice de comunicatii electronice si al elementelor de infrastructura. Autoritatea va putea intocmi astfel harti care sa redea stadiul acoperirii cu retele publice de comunicatii electronice al localitatilor din Romania, precum si o situatie a elementelor de infrastructura disponibile.

Nicolae Cinteza, seful directiei de Supraveghere din BNR: Sistemul bancar va suferi in acest an pierderi de peste doua miliarde de lei

Provizioanele constituite de banci in procesul de curatare a portofoliului de credite neperformante au dus la o pierdere neta a sistemului la noua luni de 1,58 miliarde lei, dar la finele anului rezultatul negativ va depasi lejer 2 miliarde lei, a declarat Nicolae Cinteza, seful directiei de Supraveghere din cadrul Bancii Nationale a Romaniei.

Cetatenii moldoveni din Romania spun ca au votat pentru integrarea R. Moldova in Uniunea Europeana

Printre studentii moldoveni care au votat pana acum s-a aflat si Andrei Jurcaneanu, presedintele Clubului Studentilor Basarabeni si Bucovineni Stefan cel Mare si Sfant din cadrul Ligii Studentilor de la Universitatea Dunarea de Jos. Am votat cu gandul sa avem o tara competitiva care sa urmeze mai departea calea europeana, in contextul in care exista deja un acord de asociere cu Uniunea Europeana. Sper sa facem cat mai curand parte din marea familie europeana, a afirmat Adrian Jurcaneanu.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2131 seconds )