Libnet.ro
UNICEF

13:30

Situatie paradoxala: Romanii beneficiaza de cele mai mici marje si rate din regiune la creditele in moneda locala

Hotnews Hotnews,
 Situatie paradoxala: Romanii beneficiaza de cele mai mici marje si rate din regiune la creditele in moneda locala

Bancile din Romania au pe medie cele mai mici marje si costuri totale din regiune la creditele in monede locale pentru populatie, in ciuda unei rate de politica monetara inalta si a perceptiei publice, influentata de costul redus al finantarilor in euro, reiese dintr-un studiu Raiffeisen Bank, citat de Mediafax. Potrivit economistului sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, o analiza mai atenta a costului total al creditelor de consum si a celor imobiliare in lei indica o situatie paradoxala fata de perceptia publica, unde s-a fixat ideea ca finantarile in lei sunt foarte costisitoare, dar cifrele arata ca romanii se imprumuta in lei mai ieftin decat reusesc polonezii in zloti, ungurii in forinti, sau cehii in coroane. continuă pe Hotnews

UPDATE Situatie paradoxala: Romanii beneficiaza de cele mai mici marje si rate din regiune la creditele in moneda locala

Bancile din Romania au pe medie cele mai mici marje si costuri totale din regiune la creditele in monede locale pentru populatie, in ciuda unei rate de politica monetara inalta si a perceptiei publice, influentata de costul redus al finantarilor in euro, reiese dintr-un studiu Raiffeisen Bank, citat de Mediafax. Potrivit economistului sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, o analiza mai atenta a costului total al creditelor de consum si a celor imobiliare in lei indica o situatie paradoxala fata de perceptia publica, unde s-a fixat ideea ca finantarile in lei sunt foarte costisitoare, dar cifrele arata ca romanii se imprumuta in lei mai ieftin decat reusesc polonezii in zloti, ungurii in forinti, sau cehii in coroane. Vezi prezentarea in atasament.

Romanii beneficiaza de cele mai mici marje din regiune la creditele in moneda locala

Bancile din Romania au pe medie cele mai mici marje si costuri totale din regiune la creditele in monede locale pentru populatie, in ciuda unei rate de politica monetara inalta si a perceptiei publice, influentata de costul redus al finantarilor in.

Salariile nete din august, mai mici in medie cu 31 de lei fata de cele din iulie. Cele mai mari scaderi, in industria telecom si auto

In luna august 2013, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 2. 219 lei, cu 1,8% mai mic decat in luna iulie 2013. Castigul salarial mediu nominal net a fost de 1604 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 31 lei -1,9%), a comunicat luni dimineata conducerea Statisticii intr-un comunicat de presa. Salariile cele mai mari s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale 3948 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante 884 lei), mai arata comunicatul.

Creditele de consum in lei, printre cele mai ieftine din regiune.

In ciuda perceptiei publicului si dobanzii de politica monetara ridicate, costul creditului de consum in lei pentru populatie bate finantarile in zloti, coroane din Cehia sau forinti, bancile locale practicand marje mai mici, arata un studiu Raiffeisen Bank. Studiul realizat de Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank, utilizand date ale Bancii Centrale Europene si Eurostat arata ca dobanda anuala efectiva DAE) la creditele de consum in lei se situa in luna iulie, pe medie, la 14,8%, .

Cine sunt vinovatii pentru incasarile mai mici la buget, in opinia lui Ponta.

Incasarile din acest an sunt mai mici decat cele prognozate din cauza fondurilor neincasate de la banci, ca urmare a modificarii regulamentului privind provizioanele, a reorganizarii ANAF si a firmelor care au intrat in insolventa pentru a nu-si plati taxele, a afirmat premierul Victor Ponta la Antena 3. Noi nu avem in 2013 incasari mai mici decat in 2012, sunt mai mici decat cele prognozate, a spus Ponta. El a aratat ca un motiv pentru nivelul mai redus al incasarilor este faptul ca .

Studiu: iPhone-urile, cele mai dorite telefoane de romani

Romanii sunt din ce in ce mai interesati de smartphone-uri. Potrivit ultimului studiu Our Mobile Planet, 28% din romani au un telefon inteligent. Printre cele mai cautate terminale sunt cele de la Apple, potrivit unui studiu recent.

La Miercurea Ciuc s-au inregistrat cele mai mici temperaturi din aceasta toamna

Cele mai scazute temperaturi in zonele locuite din tara s-au inregistrat, sambata dimineata, in judetul Harghita, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 9 grade Celsius la Miercurea, conform Mediafax .

Cele mai mari tranzactii din comertul electronic in criza: Naspers si Radu Georgescu sunt in top

Dintre cele zece cele mai mari tranzactii din comertul online romanesc, cele mai multe i-au implicat pe antreprenorul Radu Georgescu si grupul sud-african Naspers. Astfel, Naspers a fost parte a patru tranzactii, iar Radu Georgescu a trei dintre ele.

FOTO SOCANTE: Cele mai mari DEZASTRE din ultimii 100 de ani, surprinse in imagini.

Dezastrele care au lovit omenirea ultimul secol au provocat moartea a zeci de milioane de oameni, au afectat viata a sute de milioane de persoane si au zdruncinat pana si cele mai solide economii ale lumii. Site-ul list25. com prezinta o serie de fotografii socante care au surprins efectele devastatoare ale celor mai mari dezastre din istoria recenta a omenirii. Aflati, din galeria foto de mai sus, care sunt dezastrele care au avut cel mai mare impact asupra umanitatii si asupra mediului .

Cele mai spectaculoase piscine din lume!

Fie ca te-ai gandit la o vacanta intr-o destinatie indepartata precum Bali, Thailanda sau Malaezia, fie ca visezi la o destinatie ceva mai la indemana, precum Grecia sau Italia, ADPM iti arata care sunt cele mai spectaculoase piscine din lume.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2293 seconds )