Libnet.ro
UNICEF

18:15

Ucraina va adera la Uniunea Europeana in zece ani

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Ucraina va adera la Uniunea Europeana in zece ani

Premierul de la Kiev, Vladimir Groysman, a declarat ca este convins ca Ucraina va adera la Uniunea Europeana in decurs de zece ani, adaugand ca tara sa continua sa creada in proiectul european, in pofida deciziei Marii Britanii de a parasi Blocului comunitar. continuă pe Ziarul Bursa

Premierul Ucrainei: Vom adera la Uniunea Europeana in zece ani

Vladimir Groysman, premierulul Ucrainei, a declarat ca este convins ca tara sa va adera la Uniunea Europeana in decurs de 10 ani. El a mai completat ca ucrainienii continua sa creada in proiectul.

Volodimir Groisman este optimist, dupa Brexit: Ucraina va fi in UE in zece ani

Premierul ucrainean proocidental Volodimir Groisman s-a declarat convins, vineri, intr-un interviu pentru mai multe ziare germane, ca tara sa va fi in Uniunea Europeana in zece ani, in contextul in care procesul extinderii pare ca va fi oprit de Brexit, relateaza AFP.

BREXIT. Premierul Slovaciei spune ca este putin probabil ca GB sa-si schimbe hotararea de a parasi Uniunea Europeana

Robert Fico, premierul Slovaciei, tara care asigura presedintia rotativa a Uniunii Europene, a estimat, duminica, ca decizia asupra Brexit este finala, fiind putin probabil ca Marea Britanie sa-si schimbe hotararea de a parasi Uniunea Europeana.

Uniunea Europeana 2.0, refondata sub patronajul Germaniei. Optiuni grele la orizont pentru natiunile Europei

Puncte cheie: Cu mult inainte de Brexitul din 23 iunie, Uniunea Europeana dadea semne obiective de uzura politica, economica, sociala si culturala, dincolo de pretentiile subiective ale britanicilor la un statut special si de dorinta lor evidenta de a profita doar de avantajele Pietei Comune, fara asumarea costurilor participarii Regatului Unit la politicile comune ale organizatiei; Succesiunea de crize ale Uniunii semnala de cativa ani, asa cum am mai spus, nevoia unei relegitimari, a unui discurs refondator a unui concept politic proaspat si a unor politici revizuite, care sa reinventeze Ideea Europeana pe intelesul generatiilor de vest-europeni lipsiti de memoria celui de-al doilea razboi mondial. Recomandare de lectura: Marile schimbari. Crize si perspective in politica internationala - Valentin Naumescu.

Londra: Mii de oameni protesteaza in strada impotriva iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana (FOTO)

Mii de britanici au iesit pe strazile din Londra pentru a isi arata opozitia fata de votul din 23 iunie, cand s-a decis ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana. Acestia au drapele.

Uniunea Europeana a prelungit sanctiunile economice impotriva Rusiei

Uniunea Europeana a prelungit vineri sanctiunile economice impuse Rusiei pana la finalul lunii ianuarie 2017, o decizie de altfel previzibila, liderii europeni citand lipsa progresului in implementarea unui acord care ar trebuie sa puna punct conflictului din estul Ucrainei, noteaza Reuters.

Lovitura dura data Rusiei de Uniunea Europeana. Sanctiunile economice au fost prelungite pentru inca sase luni

Uniunea Europeana a prelungit oficial vineri cu sase luni, pana la 31 ianuarie 2017, sanctiunile economice dure adoptate impotriva Rusiei in vara lui 2014 pentru presupusa implicare a acesteia.

Un nou motiv de discordie in Uniunea Europeana dupa Brexit: A inceput vanatoarea pe businessurile ce pleaca din Marea Britaniei

Numerosi specialisti au anuntat ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea duce la un exod al companiilor si a locurilor de munca din regat. Firme importante precum Vodafone, easyJet sau banci.

Cehia ar putea parasi Uniunea Europeana si NATO: Presedintele Milos Zeman a cerut referendum privind apartenenta tarii la aceste structuri

Presedintele Cehiei, Milos Zeman, s-a pronuntat pentru organizarea unui referendum privitor la apartenenta tarii pe care o conduce la Uniunea Europeana si la NATO. insa, printre atributiile presedintelui.

INFOGRAFIE Ce modele economice poate urma Marea Britanie in urma referendumului privind iesirea din Uniunea Europeana

Marea Britanie doreste sa obtina un acord comercial cu Uniunea Europeana UE) care sa permita in continuare exporturile la niveluri apropiate de cel actual, insa pentru a obtine acces la piata comunitara, Regatul Unit trebuie sa cedeze la alte capitole, cum ar fi circulatia fortei de munca sau contributiile la bugetul UE.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2867 seconds )