Libnet.ro
UNICEF

23:15

UNITER: Mircea Albulescu - emblema a teatrului romanesc

România Liberă România Liberă,
UNITER: Mircea Albulescu - emblema a teatrului romanesc

UNITER - Uniunea Teatrala din Romania isi exprima profunda tristete fata de disparitia actorului Mircea Albulescu - emblema a teatrului romanesc. Potrivit uniunii, regretatul Mircea Albulescu este unul dintre cei mai mari actori romani, profesor universitar indragit care a modelat zeci de generatii de artisti, doctor in arte, publicist, poet, prozator. continuă pe România Liberă

FOTO. Cele mai interesante roluri ale lui Mircea Albulescu, pe scena Teatrului National Bucuresti

Mircea Albulescu a fost actor al Teatrului National Ion Luca Caragiale din Bucuresti din 1975 pana in prezent. Ultima rol jucat pe aceasta scena, la data de 2 aprilie 2016, a fost Boian, in piesa Molto, gran impressione de Romulus Vulpescu, regia Dan Tudor.

Interviu document cu Mircea Albulescu, la Secvential: Sufletul romanesc, asemeni diamantelor, se pastreaza si vietuieste in locurile cel mai bine ferite

Actorul Mircea Albulescu a vorbit, intr-un interviu acordat lui Adrian Ursu, pentru editia de duminica a emisiunii Secvential, de la Antena 3, despre schimbarea pe care a imbratisat-o de-a lungul vietii sale,.

Mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis dupa moartea lui Mircea Albulescu

Mircea Albulescu va ramane pentru totdeauna in sufletul nostru ca un mare actor, unul dintre cele mai importante simboluri ale teatrului si filmului romanesc. Viata sa artistica a fost o.

O cariera de exceptie: Mircea Albulescu - biografie

Actorul Mircea Albulescu s-a nascut la 4 octombrie 1934 in Bucuresti si a fost absolvent al Scolii Medii Tehnice de Arhitectura cu diploma de conductor-arhitect 1952). Si-a inceput cariera de actor ca artist amator in echipa de teatru a Ateneului Popular Ana Ipatescu, iar in 1950 a fost angajat la Teatrul National ca artist corp ansamblu, adica figuratie. Doi ani mai tarziu, a devenit student al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesorului Aura Buzescu.

Cele mai bune piese de teatru cu Mircea Albulescu. Danton a fost rolul sau cel mai drag

Cele mai bune piese de teatru cu Mircea Albulescu. Rolul cel mai drag artistului Mircea Albulescu, care a murit vineri dimineata, a fost cel titular din piesa Danton de Camil Petrescu, pusa in scena de Horea Popescu pe scena Teatrului National din Bucuresti in 1974.

Mircea Albulescu a murit. Va fi inmormantat duminica cu onoruri militare. Colegii de breasla deplang moartea marelui actor

Actorul Mircea Albulescu avea grad de comandor si va fi inmormantat cu onoruri militare; sicriul cu trupul neinsufletit va fi depus sambata in foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti, iar duminica va avea loc inmormantarea, la ora 14.

Actorul Mircea Albulescu va fi inmormantat cu onoruri militare duminica la Cimitirul Reinvierea

Actorul Mircea Albulescu avea grad de comandor si va fi inmormantat cu onoruri militare. Sicriul cu trupul neinsufletit va fi depus sambata, intre orele 10,00 si 13,00, in foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti. Marele artist va fi transportat apoi la Capela de la Cimitirul Reinvierea, iar inmormantarea va avea loc duminica, la ora 14:00.

A murit Mircea Albulescu. Va fi inmormantat duminica la Cimitirul Reinvierea

Mircea Albulescu a murit vineri, la varsta de 81 de ani. Trupul neinsufletit al actorului va fi depus sambata in foaierul Teatrului National din Bucuresti.

UPDATE. Romania deplange pierderea maestrului Mircea Albulescu

Academicianul Razvan Theodorescu a subliniat vineri ca regretatul Mircea Albulescu a fost un actor si un om cu totul si cu totul deosebit. Criticul de film Cristina Corciovescu a afirmat vineri ca moartea actorului Mircea Albulescu reprezinta inca o mare pierdere din generatia de aur pentru teatrul romanesc.

Cele mai bune filme cu Mircea Albulescu VIDEO

Cele mai bune filme cu Mircea Albulescu. S-a stins un actor important: Mircea Albulescu, la varsta de 81 de ani. Ca si in cazul altora, Albulescu va ramane in memoria cinefila pentru rolurile principale in filmele importante ale regizorilor importanti: in cazul sau, Cursa 1975), al lui Mircea Daneliuc, inghititorul de sabii 1981), al lui Alexa Visarion, si La capatul liniei 1984), al lui Dinu Tanase.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2174 seconds )