Libnet.ro
UNICEF

10:30

VIDEO Inundatiile din Europa: Germania se confrunta cu o catastrofa nationala. Dunarea a atins niveluri-record in Ungaria

Hotnews Hotnews,
 VIDEO Inundatiile din Europa: Germania se confrunta cu o catastrofa nationala. Dunarea a atins niveluri-record in Ungaria

Dunarea a atins la primele ore ale zilei de duminica un nivel record de 8,83 metri la Budapesta, in timp ce digurile de protectie ridicate pe cursul fluviului in Ungaria rezista. Cel mai inalt nivel al fluviului in capitala tarii vecine este asteptat sa fie atins insa luni dimineata, potrivit AFP. La randul sau, Germania se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimii 10 ani. Mii de oameni au fost evacuati. Gerda Hasselfeldt, deputat al partidului conservator CSU, a vorbit despre o catastrofa nationala. continuă pe Hotnews

VIDEO Inundatiile din Europa: Evacuarile continua in Germania, Ungaria se pregateste pentru 'cele mai grave inundatii din toate timpurile

Mai multe localitati din estul Germaniei, amenintate de revarsarea fluviului Elba, au fost evacuate in ultimele 24 de ore, in conditiile in care nivelul apelor a continuat sa creasca sambata. In landul Saxonia-Anhalt, au fost evacuati circa 8. 000 de locuitori ai comunei Susigke, din cauza unei brese in dig, a precizat Pia Leson, purtatoare de cuvant a celulei de criza. In Gross Rosenburg, comuna situata la confluenta dintre Elba si raul Saale, localnicii au fost indemnati sa-si paraseasca imediat locuintele, amenintate de revarsarea apelor Elbei. La randul ei, Ungaria continua sa-si consolideze sambata dimineata digurile, pregatindu-se pentru cele mai grave inundatii din toate timpurile, potrivit premierului Viktor Orban.

Germania se confrunta cu o catastrofa nationala

Mii de salvatori, militari si voluntari luptau diminica, in Germania, impotriva celor mai grave inundatii din ultimii peste zece ani, calificate drept o catastrofa nationala de catre o deputata CSU, dupa ce.

VIDEO Inundatiile din centrul Europei: Stare de alerta in cateva tari. 12 morti, mii de oameni evacuati

Mii de persoane si-au parasit locuintele de teama inundatiilor in estul Germaniei, unde Angela Merkel a efectuat o noua vizita joi, in timp ce mai multe tari din Europa Centrala se aflau in continuare in alerta. Inundatii record s-au soldat cu cel putin 12 morti in ultimele cinci zile, dintre care 8 in Cehia. Situatia era foarte tensionata in Bavaria si pe teritoriul fostei Republici Democratice Germane, unde mai multe orase erau deja sub ape sau in pericol de a fi inundate.

CATASTROFA NATIONALA in urma inundatiilor in Germania.

Mii de salvatori, militari si voluntari luptau diminica, in Germania, impotriva celor mai grave inundatii din ultimii peste zece ani, calificate drept o catastrofa nationala de catre o deputata CSU, dupa ce au antrenat evacuarea a mii de persoane. Atentia se concentreaza asupra orasului Magdebourg, in Saxonia-Anhalt est), inundat de Elba, alimentata saptamana trecuta de precipitatii importante in Cehia. Nivelul fluviului, la Magdebourg, a atins 7,45 metri duminica dimineata, cu doi metri .

Romania va fi promovata in statiile de metrou din Rusia, Germania, Austria si Franta

Romania va fi promovata ca destinatie turistica in statiile de metrou si panourile publicitare din Rusia,Germania, Austria si Franta. Campania urmeaza sa fie initiata de Autoritatea Nationala pentru.

Au fost finalizate lucrarile la cea mai mare clinica de chirurgie cardiovasculara pediatrica din Europa de Sud-Est

Primaria Sectorului 1 a finalizat lucrarile la cladirea celei mai mari clinici de chirurgie cardiovasculara pediatrica din Europa de Sud-Est, informeaza un comunicat de presa remis redactiei.

Previziunile BCE aduc declin pe pietele din Europa

Actiunile tranzactionate la bursele din Europa au coborat ieri, dupa ce Banca Centrala Europeana BCE) si-a redus estimarile privind evolutia economiei zonei euro, in 2013.

Romania, motor de crestere pentru industria cosmetica din Europa Centrala

Piata produselor cosmetice din Europa Centrala, evaluata la 8,6 mld. euro, va afisa un ritm de crestere de 2,6% in acest an, evolutie sustinuta in special de Romania si Polonia, arata un studiu al companiei de cercetare PMR.

Prima aplicatie interactiva din Europa Centrala si de Est pentru o emisiune de televiziune - Romanii au talent

Appscend, platforma romaneasca pentru optimizarea dezvoltarii si managementului aplicatiilor mobile, a realizat prima aplicatie pentru o emisiune de televiziune din Europa Centrala si de Est: Romanii au talent! difuzat de ProTV. Aplicatia a avut.

Subiectele weekendului: Hollande anunta ca s-a terminat criza din zona euro. Summit informal Obama - Xi, incheiat fara progrese majore in zonele esentiale. Phenian si Seul, la aceeasi masa de discutii dupa mai bine de doi ani

Presedintele Barack Obama s-a intalnit in acest weekend cu omologul chinez Xi Jinping, o reunine informala, prima de la schimbarea garzii de la Beijing, menita sa pregateasca terenul pentru o mai buna cooperare intre cele doua mari puteri. Cele doua zile de discutii s-au concretizat intr-un acord de cooperare impotriva modificarilor climatice si avertismente date de Obama lui Xi privind furturile cibernetice chineze. Pe scena europeana, atentia s-a concentrat pe inundatiile care afecteaza mai multe tari din centrul continentului. Astfel, Germania se confrunta cu o catastrofa nationala in timp ce Budapesta, capitala Ungariei, se pregateste pentru evacuari. Intre timp, presedintele Hollande considera ca nu se mai poate vorbi de o criza a euro, insa cancelarul Merkel ramane sceptic cerandu-le tarilor UE sa implementeze noi reforme structurale. Situatia a ramas tensionata si in Turcia, care se pregateste pentru o noua saptamana de proteste dupa ce, in weekend, autoritatile au clarificat ca nu se pune problema unor alegeri anticipate iar politia a recurs din nou la gaze lacrimogene si la tunurile de apa. Africa de Sud se roaga pentru sanatatea fostulului lider Nelson Mandela, care a fost internat in spital sambata, starea lui fiind grava. Vesti mai bune vin din Peninsul Coreeana, unde reprezentanti ai Phenianului si Seului s-au intalnit pentru primele discutii la nivel guvernamental din ultimii doi ani, un pas mic care ar putea sa deschida insa calea pentru discutii la nivel inalt intre cele doua tari vecine.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2248 seconds )