Libnet.ro
UNICEF

13:15

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: Trebuie sa adaptam Politica Agricola Comuna situatiei din Romania

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: Trebuie sa adaptam Politica Agricola Comuna situatiei din Romania

Actualizare 11:41 Cristian Parvan, AOAR: Rezervele de biodiesel din agricultura pot inlocui dependenta de motorina Agricultura are rezerve extraordinare de energie, precum biodiesel, care pot inlocui, pe viitor, dependenta de motorina, a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania AOAR). Domnia sa sustine ca sectorul agricol are, de asemenea, un potential imens de valoare adaugata, care nu este inca valorificat. --- * Ramona Ivan, CEC Bank: CEC se va indrepta catre proiectele integrate, care se sustin * Nadia Crisan, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Sunt progrese privind cadastrul terenurilor agricole * Laurentiu Rebega: Sanctiunile impotriva Rusiei ii afecteaza pe producatorii agricoli autohtoni . continuă pe Ziarul Bursa

Ministrul Daniel Constantin: Taxa pe stalp ar putea fi eliminata din agricultura

Actualizare 12:24 Taxa pe stalp ar putea fi eliminata din sectorul agricol daca proiectul legislativ care se afla in camera Deputatilor va fi aprobat, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Oficialul MADR a subliniat ca initiativa a trecut de Senat, precizand: Sunt segmente unde nu poate fi aplicata aceasta taxa. Sistemul de irigatii, pe segmentul de infrastructura secundara, este neoperabil si se va investi pentru ca acesta sa fie refacut. Nu putem sa venim si sa impozitam aceasta infrastructura, pentru ca ar fi contraproductiv. Mai sunt gardurile, platformele betonate si nu numai. Sper ca cel putin sa fie amendat acest proiect si macar aceste cateva segmente sa fie scutite de taxa pe constructii speciale. --- * Cristian Parvan, AOAR: Rezervele de biodiesel din agricultura pot inlocui dependenta de motorina * Ramona Ivan, CEC Bank: CEC se va indrepta catre proiectele integrate, care se sustin * Daniel Constantin, ministrul Agriculturii: Trebuie sa adaptam Politica Agricola Comuna situatiei din Romania * Nadia Crisan, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Sunt progrese privind cadastrul terenurilor agricole * Laurentiu Rebega: Sanctiunile impotriva Rusiei ii afecteaza pe producatorii agricoli autohtoni.

Daniel Constantin: Vom sprijini universitatile agricole sa acceseze fonduri europene

Universitatile agricole vor fi sustinute pentru accesarea fondurilor europene, a declarat, ieri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cadrul unei vizite la statiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultura si vinificatie Pietroasa, din judetul Buzau.

Trei programe de promovare a vinurilor romanesti la export urmeaza sa fie lansate, anunt facut de ministrul Daniel Constantin in timpul vizitei la Buzau

Ministrul Agriculturii a vizitat luni Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie de la Pietroasele, judetul Buzau, prilej cu care a anuntat ca ministerul sau are in lucru trei programe de promovare a vinurilor romanesti la export. Daniel Constantin s-a aratat multumit ca la Pietroasele productia de struguri a atins chiar si 11,5 tone la hectar, intr-un an in care productia medie de struguri a fost de 6 tone la hectar.

Daniel Contantin: Romania este pe antepenultimul loc in Europa dupa marimea medie a fermelor. Este nevoie de comasare pentru a creste productia

Dimensiunea medie a unei ferme in Romania este de 3,4 hectare, pe antepenultimul loc in Europa, iar potentialul agriculturii romanesti poate fi pus cel mai bine in valoare prin comasare, a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, intr-o conferinta de presa.

Mai mult de 30% din alocarea financiara din PNDR va fi destinata masurilor de agromediu

Romania s-a adaptat pe noul Program National de Dezvoltare Rurala PNDR) astfel incat mai mult de 30% din viitoarea alocare fianciara sa fie destinata masurilor de agromediu, a declarat, azi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la Forumul regional privind viitorul agriculturii.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 13:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2389 seconds )