Libnet.ro
UNICEF

18:30

30 DE ANI DE LA REVOLUTIE: La 20 decembrie 1989 - Timisoara devenea primul oras liber

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
30 DE ANI DE LA REVOLUTIE: La 20 decembrie 1989 - Timisoara devenea primul oras liber

In urma cu 30 de ani, pe 20 decembrie 1989, Timisoara devenea primul oras liber de comunism, cu pretul vietii unor oameni care au murit pe strazile orasului secerati de gloante. continuă pe Ziarul Bursa

20 decembrie 1989. Huliganii il sfideaza pe Ceausescu si declara Timisoara primul oras liber

La 20 decembrie 1989, coloane cu zeci de mii de muncitori parasesc intreprinderile si se indreapta spre centrul Timisoarei, potrivit Mediafax. Manifestantii infiinteaza Frontul Democratic Roman, militarii sunt retrasi in cazarmi, se interzice folosirea armamentului, armata fraternizeaza cu protestatarii.

Rezolutie politica europeana, la 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989

Parlamentul European a adoptat, ieri, cu 513 voturi pentru, 18 impotriva si 87 de abtineri, o rezolutie privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia romana din decembrie 1989.

30 de ani de la Revolutie. Zi de doliu la Timisoara: Sunt comemorati primii 66 de manifestanti ucisi

La 30 de ani de la Revolutie, Timisoara este in doliu marti, cand sunt comemorati primii 66 de manifestanti din oras cazuti pentru libertate in timpul evenimentelor din Decembrie 1989.

La 30 de ani de la Revolutie, in Romania se lanseaza cel mai mare fond pentru societatea civila pe care l-a avut Romania vreodata

Joi, 19 decembrie, Active Citizens Fund si-a deschis usile pentru organizatiile neguvernamentale din toata tara. Deoarece acest program reprezinta o gura de aer pentru ONG-urile romanesti program de 46 de milioane euro, derulat pana in 2024), trebuie sa trecem in revista contextul, partile implicate, dar si avantajele acestui program de finantare.

FOTO Cum arata placa memoriala trimisa de Donald Trump la Timisoara. Mesajul Statelor Unite pentru martirii romani ucisi in decembrie 1989

Adrian Zuckerman, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, a participat vineri, 20 decembrie, la dezvelirea placii memoriale trimise de presedintele Donald Trump la Timisoara, care marcheaza 30 de ani de la Revolutia anticomunista.

Cum am fost anchetat de Securitate in Decembrie 1989

20 decembrie. Acum 30 de ani, Timisoara se proclama primul oras liber de comunism.

Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

Volumul Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989, scris de Andrei Ursu, Roland O. Thomasson, Madalin Hodor, a aparut pe piata in aceste zile, cand se sarbatoresc 30 de ani de la Revolutia din 1989. Prefata este semnata de Dennis Deletant. Adevarul. ro prezinta un fragment, in avanpremiera, din volumul publicat de Editura Polirom.

Stirile Pro TV: Cum a schimbat presa societatea romaneasca in cei 30 de ani de la Revolutie

Libertatea de exprimare, unul dintre cele mai importante drepturi platite cu sange in 1989, a dat voie presei si societatii civile sa vorbeasca.

Schimbarea la fata a Romaniei, in decembrie 1989

Un dus rece, pentru adeptii interpretarii unilaterale a evenimentelor complexe petrecute in Romania, in ultima luna a anului 1989 a fost administrat, celor dezinformati cu privire la adevarurile tragice de atunci, de cartea Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia securitatii in decembrie 1989. Autorii cartii sunt Andrei Ursu, Roland O. Thomasson si Madalin Hodor.

STENOGRAME Cruzimea Elenei Ceausescu fata de romanii razvratiti in Decembrie 1989. Sa fi tras la picioare si cei care cadeau sa fi fost bagati la beci

Un moment de cotitura s-a produs la sedinta Comitetului Politic Executiv al PCR din 17 decembrie 1989, cand Nicolae Ceausescu a vrut sa plece, jignit in orgoliu, de la conducerea de partid si de stat. Tovarasii l-au inconjurat insa imediat si l-au oprit sa se retraga spunandu-i ca-l vor urma oriunde.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2013 seconds )