Libnet.ro
UNICEF

19:30

Surse: Votul pentru starea de urgenta va avea loc online, intr-un sistem inedit

Adevărul Adevărul,
Surse: Votul pentru starea de urgenta va avea loc online, intr-un sistem inedit

Decretul presedintelui Klaus Iohannis privind starea de urgenta trebuie aprobat sau respins de Parlament in 5 zile, insa legislativul si-a suspendat activitatea din cauza epidemiei de coronavirus. Teoretic, senatorii si deputatii ar putea vota de acasa, online, dar STS are nevoie de 3- 4 zile pentru a instala sistemul de vot electonic. continuă pe Adevărul

Ce urmeaza dupa decretul pentru starea de urgenta. Ce se intampla daca Parlamentul nu se intruneste

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru starea de urgenta, care a intrat in vigoare imediat. in termen de cinci zile, seful statului trebuie sa ceara incuviintarea Parlamentului. Daca Legislativul respinge masurile de forta, Iohannis trebuie sa anuleze decretul. Daca Parlamentul nu se intuneste, masurile propuse de Iohannis raman in vigoare timp de 30 de zile. Senatorii si deputatii vor vota online.

Klaus Iohannis, masurile punctuale stabilite pentru starea de urgenta. Ce nu ai voie sa faci acum

Klaus Iohannis face declaratii de presa la momentul acesta in contextul starii de urgenta oficializata incepand de azi, 16 martie. Care sunt punctual conditiile pe care trebuie sa le ia la cunostinta romanii? UPDATE: Decretul care prevede starea de urgenta in Romania a a fost publicat in Monitorul Oficial. Din acest moment, tara se afla .

Vatican: Toate celebrarile liturgice din Saptamana Pastelui vor avea loc fara credinciosi in Piata Sf. Petru

Toate celebrarile liturgice din Saptamana Pastelui vor avea loc fara credinciosi in Piata Sf. Petru, din cauza coronavirusului, a anuntat duminica Vaticanul.

Toate slujbele tinute de Papa Francisc de Paste vor avea loc fara public

Toate slujbele pe care Papa Francisc le va tine de Paste vor avea loc fara public, din cauza pandemiei de Covid-19, a anuntat Vaticanul duminica.

Ludovic Orban, desemnat de Klaus Iohannis in functia de premier. Cum va avea loc procedura de vot

Ludovic Orban a fost desemnat din nou de catre presedintele Klaus Iohannis, in functia de premier. Dar din cauza noii pandemii, procedura se va efectua intr-un mod neobisnuit. Ludovic Orban, desemnat de Klaus Iohannis in functia de premier Presedintele Klaus Iohannis, a facut anuntul oficial in care il va desemna pe Ludovic Orban in functia .

Votul pentru investirea noului Guvern va avea loc sambata. Ciolacu, catre alesii PSD: Va rog sa fiti maine de dimineata in Bucuresti. Vom intra pe rand in sala

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, face apel la colegii sai, sa se prezinte sambata, la Parlament, pentru votul de investire a Guvernului. Dupa discutiile purtate, vineri, cu presedintele Klaus.

Starea de urgenta: Controalele Inspectoratelor Teritoriale de Munca sunt suspendate, cu niste exceptii

Pe durata starii de urgenta are loc suspendarea efectuarii controalelor la angajatori de catre Inspectoratele Teritoriale de Munca, se arata in decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. insa este prevazuta posibilitatea unor exceptii.

Votul pentru investirea Guvernului Orban a inceput

ACTUALIZARE - Pana acum au fost exprimate 243 de voturi fiind nevoie de cel putin 233 astfel incat sa se asigure cvorumul necesar. --- * ACTUALIZARE: Ludovic Orban: Romania traverseaza o perioada dificila care reclama investirea urgenta a unui Guvern cu puteri depline --- * ACTUALIZARE - Marcel Ciolacu: Guvernul Orban NU merita votat! Dar PSD a ales sanatatea romanilor! Marcel Ciolacu a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pe care l-ar fi spus in plenul Parlamentului, in conditii normale. --- * ACTUALIZARE - Marcel Ciolacu a votat in favoarea Guvernului Orban.

Ministrul Educatiei: Elevii claselor a VIII-a si a XII-a vor avea cursuri online incepand de luni

Monica Anisie spune ca exista posibilitatea ca suspendarea cursurilor elevilor sa fie prelungita in contextul crizei declansate de coronavirus. Anisie a mai anuntat ca, pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a, vor fi lectii online, in parteneriat cu TVR, de saptamana viitoare.

Datorita pandemiei, se pune intrebarea daca Olimpiada de la Tokio va mai avea loc

Joi in SUA a fost una dintre cele mai extraordinare zile din istoria sportului tarii, deoarece NBA, WNBA si mult asteptate turnee de baschet pentru barbati si femei din NCAA au fost printre evenimentele majore suspendate sau amanate, scrie CNN. Premier League, des descrisa drept cea mai bogata liga de fotbal din lume, a anuntat vineri o suspendare.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2411 seconds )