Libnet.ro
UNICEF

06:00

Cum au privit romanii din Occident revolutia din Decembrie 1989

România Liberă România Liberă,
Cum au privit romanii din Occident revolutia din Decembrie 1989

Peste 50. 000 de cetateni romani, fugiti din tara in anii comunismului, traiau deja in libertate, in . continuă pe România Liberă

Ziua care a schimbat istoria Romaniei. 16 decembrie 1989: La Timisoara s-a strigat Libertate - revolutia incepuse

Anul 1989 a pus capat regimurilor comuniste din tarile din Europa Centrala si de Est. Romania a fost singura tara ex-comunista in care trecerea la democratie s-a facut prin violenta, prin ample proteste si lupte de strada si in care conducatorii vechiului regim au fost executati. Scanteia care a declansat focul ce a mistuit dictatura lui Nicolae Ceausescu a aparut la Timisoara. intre 16 si 20 decembrie 1989 a avut loc Revolutia de la Timisoara, iar 21 decembrie este considerata prima zi a Revolutiei in Bucuresti.

Moneda cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, lansata de BNR in circulatie

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circulatie, de luni, o moneda din alama cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, precum si, in circuitul numismatic, monede din argint si alama pentru colectionare, conform unui comunicat al BNR, citat de Agerpres.

30 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Slujba oficiata la Patriarhie

O slujba de pomenire a eroilor martiri din Decembrie 1989 a fost oficiata luni la Catedrala patriarhala, in prezenta PF Daniel si a membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Revolutie 30 de ani - Timisoara: Slujba de pomenire a martirilor Revolutiei din Decembrie 1989, presedintele Klaus Iohannis va depune coroane de flori

Timisorenii comemoreaza, luni, 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, cu mai multe evenimente, printre care o slujba de pomenire a martirilor si cate o candela aprinsa pentru fiecare dintre ei. Presedintele Klaus Iohannis va participa la evenimentele organizate in cea de-a doua parte a zilei, cand va depune o coroana de flori la Monumentul Eroilor si una la Catedrala Ortodoxa. Seara, seful statului va sustine un discurs la Opera Nationala.

STENOGRAME Cruzimea Elenei Ceausescu fata de romanii razvratiti in Decembrie 1989. Sa fi tras la picioare si cei care cadeau sa fi fost bagati la beci

Un moment de cotitura s-a produs la sedinta Comitetului Politic Executiv al PCR din 17 decembrie 1989, cand Nicolae Ceausescu a vrut sa plece, jignit in orgoliu, de la conducerea de partid si de stat. Tovarasii l-au inconjurat insa imediat si l-au oprit sa se retraga spunandu-i ca-l vor urma oriunde.

P Dan Lungu a inaintat o initiativa legislativa pentru declararea Iasului Oras martir al Revolutiei din Decembrie 1989

Dan Lungu, senator USR, a inaintat Biroului permanent al Senatului spre dezbatere si adoptare o initiativa legislativa pentru declararea Municipiului Iasi, Oras martir al Revolutiei din Decembrie 1989. Aceasta propunere a aparut in contextul in care, in luna decembrie a acestui an, se implinesc 30 de ani de la manifestarile curajoase de contestare a dictaturii din Romania, petrecute in 1989 si pe fondul faptului ca desi intamplarile, documentele si istoricii consemneaza importanta pe care Iasul a avut-o in anul 1989, titlul de Oras - martir nu este inca unul atribuit orasului in mod oficial.

Document american: Teodor Melescanu s-a opus in decembrie 1989, la OSCE, pastrarii unui moment de reculegere pentru victimele de la Timisoara

Presedintele Senatului Teodor Melescanu s-ar fi opus dur in decembrie 1989 la pastrarea unui moment de reculegere la Organizatia pentru Securitate si Cooperare din Europa OSCE) pentru memoria victimelor de la Timisoara, potrivit unui document diplomatic american, publicat acum de un jurnalist canadian. Miercuri, Melescanu a negat informatiile si a spus ca nu a fost vorba de niciun moment de reculegere.

FOTO VIDEO Drapel tricolor purtat de revolutionari in Decembrie 1989 la Alba Iulia, arborat la Sala Unirii

Tricolorul aflat in colectia Muzeului Unirii, purtat de revolutionari in Decembrie 1989, pe strazile orasului, a fost arborat in Sala Unirii. Momentul simbolic reprezinta debutul manifestarilor dedicate Revolutiei, ce vor avea loc in Alba Iulia.

Ordinul dat de seful Securitatii pe 17 decembrie 1989: Se lichideaza radical. Iulian Vlad s-a prezentat ulterior, ani la rand, drept ingerul dreptatii

La represiunea din Timisoara din 17 decembrie 1989 au participat forte ale Armatei, ai Militiei, si Securitatii. Fostii sefi ai Securitatii au incercat in cei 30 de ani trecuti de la Revolutie sa se spele pe maini, spunand ca ei nu au tras.

Ce se intampla cu romanii din Marea Britanie, dupa Brexit: Ministrul de Externe a oferit confirmarea

Intr-o interventie la Digi 24, Ministrul de Externe al Romaniei a incercat sa explice situatia in care se afla romanii din Marea Britanie. Care sunt drepturile lor dupa Brexit. Alegerile recente din Regatul Unit ofera clarificari importante legate de un viitor Brexit. La ora actuala, nu mai exista aproape niciun dubiu ca acesta va avea .

ştiri de la România Liberă

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2128 seconds )