Libnet.ro
UNICEF

11:15

Federatia Editorilor din Romania: Industria cartii a ajuns in Romania la cel mai jos nivel de dupa 1990

Hotnews Hotnews,
 Federatia Editorilor din Romania: Industria cartii a ajuns in Romania la cel mai jos nivel de dupa 1990

In ultimii cinci ani, au disparut doua treimi din edituri si numarul angajatilor din industria cartii s-a redus cu aproape 50%, in Romania. Aceasta este una dintre concluziile Conferintei nationale a editorilor si difuzorilor de carte din Romania, care s-a desfasurat in perioada 7-8 noiembrie la Sinaia, anunta intr-un comunicat remis HotNews. ro de Federatia Editorilor din Romania. Potrivit editorilor, industria cartii a ajuns in Romania la cel mai jos nivel de dupa 1990 si la noi se cumpara o carte pe an pentru fiecare locuitor, in timp ce in tarile vestice media este de 7 ori mai mare. continuă pe Hotnews

Roxynel, prima femeie din Romania care a ajuns cu motocicleta in cel mai nordic punct al Europei, Nordkapp

000 de km, 10 saptamani si o motocicleta hai-hui prin Europa. Nu sunt datele cu care se poate lauda orice femeie. Poate numai Roxana M. , Petit sau Roxynel, asa cum ii spun cunoscutii. Totul a inceput cu pasiun.

Roxynel, prima femeie din Romania care a ajuns SINGURA, pe motocicleta, in cel mai nordic punct al Europei, Nordkapp

000 de km, 10 saptamani si o motocicleta hai-hui prin Europa. Nu sunt datele cu care se poate lauda orice femeie. Poate numai Roxana M. , Petit sau Roxynel, asa cum ii spun cunoscutii. Totul a inceput cu pasiun.

Asociatia Comunitatea Armana din Romania trage un semnal public de alarma

Asociatia Comunitatea Armana din Romania Fara Armaneasca ditu Romania), prin Biroul Executiv intrunit in sedinta la data de 10. 2014, a facut demersuri pentru promovarea intereselor comunitare legitime ale armanilor din Romania. La data de 17. 2014, Asociatia a adresat o scrisoare candidatilor la presedintia Romaniei, solicitand sa fie exprimat un punct de vedere cu privire la dreptul armanilor la identitate, educatie si cultura in limba materna armana aromana) in Romania.

Topul celor mai solicitante meserii din Romania. 75% dintre romani sunt afectati

Cele mai solicitante meserii din Romania sunt cele de medic, pilot, pompier si profesor, conform unui studiu realizat in baza unui top intocmit pe baza opiniilor exprimate de romani, scrie Agerpres. Astfel, 75%.

Inmatricularile de masini noi din Romania au crescut cu 31% in octombrie. Producatorii locali au rezultate excelente

Inmatricularile de automobile noi din Romania au crescut cu 31,28% in luna octombrie, la un total de 7. 344 unitati, fata de 5. 594 masini in aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor Directiei Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor DRPCIV). Dacia ramane liderul pietei si posteaza o crestere serioasa +34,65%), iar Ford a afisat rezultate excelente, avand cea mai mare crestere din piata +122,2%).

O familie de stomatologi deschide primul hotel Mercure din Romania

Familia Dogariu, care detine compania Dentotal Protect, deschide primul hotel Mercure din Romania, in urma unei investitii de 9 milioane de euro. Unitatea de 4 stele este operata de grupul hotelier Accor, din care fac parte Novotel, Ibis si Pullman.

GALERIE FOTO. Dezbaterea electorala Iohannis-Ponta de la Realitatea TV, preluata de TOATE posturile tv de stiri din Romania

Dezbaterea electorala de marti seara de la Realitatea Tv dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta a fost preluata de toate televiziunile de stiri din Romania: B1 Tv, Antena 3, RTV si Digi 24 stire in curs de actualizare .

Enel ar putea renunta la vanzarea subsidiarelor din Romania si Slovacia

Grupul italian de utilitati Enel si-ar putea pastra subsidiarele din Romania si Slovacia daca va reusi sa obtina suficiente fonduri din alte tranzactii pentru a-si reduce datoria, chiar daca a primit cateva oferte initiale pentru aceste active, a afirmat seful operatiunilor Enel din Europa de Est, intr-un interviu acordat Wall Street Journal.

Ce scrie presa straina despre protestele din Romania dinaintea turului doi al alegerilor prezidentiale

Principalele agentii de presa straine scriu despre manifestatiile care au avut loc sambata in mai multe orase din Romania, in cursul carora mii de persoane au acuzat Guvernul ca a ingreunat votul romanilor din strainatate in primul tur al alegerilor prezidentiale de la 2 noiembrie.

Cum se testeaza cel mai mare pod cu hobane din Romania

Ieri s-a dat startul testelor de rezistenta la noul pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare-Marea Neagra, investitie finantata prin Programul Operational Sectorial in Transporturi POS-T 2007 - 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene si de la bugetul statului. Testele de rezistenta reprezinta operatiunile de incercare a suprastructurii podului, cu actiuni de proba statice si dinamice.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2051 seconds )