Libnet.ro
UNICEF

19:45

FOTO Cum a fost sarbatorita Ziua Nationala la 1 decembrie 1990. Au fost mai multi politisti chiar ca la vizitele lui Nicolae Ceausescu

Adevărul Adevărul,
FOTO Cum a fost sarbatorita Ziua Nationala la 1 decembrie 1990. Au fost mai multi politisti chiar ca la vizitele lui Nicolae Ceausescu

Veniti la Alba Iulia! a fost chemarea lansata de Consiliul Central National Roman cu cateva zile inainte de 1 decembrie 1918. Dupa 72 de ani, in 1990, aceleasi cuvinte au fost adresate din nou, de data aceasta pentru sarbatorirea zilei nationale a Romaniei, tot la Alba Iulia. continuă pe Adevărul

Cand era sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei pe vremea lui Nicolae Ceausescu

23 august este o zi de referinta in istorie, sarbatorita drept Zi Nationala in comunism, pe care romanii si regimul o sarbatoreau cu mult fast. Astazi sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei pe 1 decembrie. Cum se sarbatorea Ziua Nationala a Romaniei pe vremea lui Ceausescu in 1944, Romania a intors armele si s-a alaturat Natiunilor .

Cum e sarbatorita Ziua Nationala in lume

1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, va fi sarbatorita si anul acesta printr-o serie de evenimente culturale organizate de reprezentantele Institutului Cultural Roman din strainatate. Concerte, expozitii, proiectii de film, spectacole de teatru sunt cateva dintre manifestarile oferite publicului cu ocaziaZileiNationale.

FOTO VIDEO Sarbatoare in centrul Focsaniului. Cum a fost la parada de Ziua Nationala a Romaniei

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita la Focsani de cateva mii de focsaneni, care au profitat de soarele de afara si au venit cu mic, cu mare, sa cinsteasca cea mai importanta zi a romanilor.

VIDEO Corneliu Coposu, huiduit de Ziua Nationala a Romaniei. Cum a trait marele lider taranist diversiunea de la Alba Iulia

Unul dintre cele mai rusinoase momente din istoria Romaniei de dupa 1990 a fost cel din 1 decembrie 1990, de la Alba Iulia, cand a fost huiduit marele lider taranist Corneliu Coposu. Actiunea a fost pusa la cale cu minutiozitate de fostii comunisti care au preluat puterea, in frunte cu Ion Iliescu.

Afacerea care a mers foarte bine de 1 Decembrie. Stocurile au fost sub cerere pentru Ziua Nationala

Comerciantii au fost luati prin surprindere ca lumea a fost deosebit de intersata de steagurile tricolore, fie ca a fost vorba de cele mici sau mai mari.

FOCUS: 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Semnificatiile si istoria acestei date

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita in prezent pe 1 decembrie, iar aceasta data, stabilita printr-o lege promulgata in 1990, marcheaza un moment important din istoria romanilor, cel in care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Romania, in 1918, potrivit Mediafax. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgata de presedintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala si sarbatoare publica in Romania.

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita cu 4.000 de sarmale si muzica populara in Baragan. Programul manifestarilor

Pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, ialomitenii celebreaza 101 ani de la Marea Unire, cu un program festiv din care nu lipsesc momentele solemne, recitalurile in aer liber si masa populara cu bucate calde si gustoase.

Ziua Nationala, sarbatorita cu fast in toata tara! Cum s-au bucurat romanii in Timisoara, Sibiu, Iasi, Craiova sau Buftea (VIDEO)

Ziua Nationala a fost sarbatorita cu fast in toata tara. Zeci de mii de romani au urmarit cu emotie si entuziasm paradele organizate in marile orase, informeaza B1 TV. inarmati cu stegulete si.

FOTO VIDEO Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, a fost iluminata in culorile steagului Romaniei, de Ziua Nationala

Cladirea Burj Khalifa din Dubai, cea mai inalta din lume, a fost iluminata in culorile drapelului romanesc, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei.

FOTO VIDEO Ziua Nationala a Romaniei la Alba Iulia. Ceremonie militara la Monumentul Marii Uniri

Primul moment oficial al manifestarilor organizate la Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei a fost depunerea de coroane la Monumentul Marii Uniri, inaugurat anul trecut.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2039 seconds )