Libnet.ro
UNICEF

11:30

Ce se intampla in Republica Moldova si de ce forteaza Maia Sandu declansarea alegerilor anticipate

Hotnews Hotnews,
 Ce se intampla in Republica Moldova si de ce forteaza Maia Sandu declansarea alegerilor anticipate

La Chisinau Maia Sandu forteaza declansarea alegerilor anticipate. Cu o victorie concludenta in cadrul alegerilor prezidentiale si un capital de incredere semnificativ, presedinta in functie incearca un transfer de incredere si de voturi spre Partidul Actiune si Solidaritate PAS). Un Parlament compromis nu poate reprezenta un vehicul de reformare a unei tari cangrenate de coruptie. Aceasta este si explicatia din spatele jocului politic, deseori cu accente dramatice, de la Chisinau. continuă pe Hotnews

Alegerile anticipate capcana perfecta pentru Republica Moldova

Doamna Maia Sandu a castigat alegerile prezidentiale din Republica Moldova pe baza promisiunii de a organiza alegeri anticipate. Este normal ca orice presedinte sa doreasca a avea de partea sa o majoritate in Parlament, atunci cand doreste sa promoveze anumite reforme, vitale pentru statul pe care il conduce. Tentatia alegerilor anticipate exista in orice democratie. Unele tari au sisteme mai flexibile care permit declansarea alegerilor anticipate, altele au sisteme mai rigide. in general, sistemele parlamentare intra in prima categorie, cele semi-prezidentiale in cea de-a doua.

Alegerile anticipate - capcana perfecta pentru Republica Moldova

Doamna Maia Sandu a castigat alegerile prezidentiale din Republica Moldova pe baza promisiunii de a organiza alegeri anticipate. Este normal ca orice presedinte sa doreasca a avea de partea sa o majoritate in Parlament, atunci cand doreste sa promoveze anumite reforme, vitale pentru statul pe care il conduce.

Sirbu: Maia Sandu a incalcat Constitutia cand a ignorat candidatul majoritatii parlamentare la functia de premier

Deputatul platformei Pentru Moldova Sergiu Sirbu spune ca presedintele Maia Sandu a incalcat Constitutia atunci cand a ignorat candidatul sustinut de o majoritate parlamentara la functia de premier. Totusi, deputatul recunoaste ca suspendarea sefului statului este aproape imposibila.

Avocatul Ion Dron: Este un fals ca Maia Sandu poate sa ignore candidatul majoritatii parlamentare la desemnarea unui prim-ministru

Avocatul Ion Dron sustine ca o serie din ipotezele aparute in spatiul public care justifica decizia presedintelui Maia Sandu privind desemnarea repetata a Nataliei Gavrilita la functia de prim-ministru sunt false. Ion Dron considera ca Maia Sandu nu avea dreptul sa respinga candidatura majoritatii parlamentare la functia de premier.

Teodor Cirnat:Maia Sandu a comis o eroare cand a desemnat-o pe Natalia Gavrilita repetat la functia de premier

Expertul in drept constitutional Teodor Cirnat considera ca presedintele Maia Sandu a comis o eroare atunci cand a desemnat-o pe Natalia Gavrilita repetat la functia de prim-ministru. Potrivit lui, Curtea Constitutionala va declara neconstitutional decretul prezidential, intrucat potrivit unei interpretari anterioare a Curtii, seful statului este obligat sa desemneze candidatul care are sustinerea unei majoritati parlamentare, noteaza IPN.

Specialistii din Republica Moldova opteaza pentru extinderea starii de urgente in sanatate publica

Starea de urgenta in sanatate publica in Republica Moldova expira luni, 15 februarie. Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica urmeaza sa se intruneasca in sedinta.

Teatre din Romania si din Republica Moldova se solidarizeaza cu artistii din Belarus

Artisti de la 15 teatre din Romania si de la un teatru din Republica Moldova se reunesc intr-o actiu.

Starea de urgenta in sanatatea publica in Republica Moldova se prelungeste pana in data de 15 aprilie

Starea de urgenta in sanatatea publica in Republica Moldova se prelungeste pana in data de 15 aprilie, cu posibilitatea revizuirii acesteia, a decis Comisia nationala extraordinara de sanatate publica C.

Pozitia deputatilor despre criza politica din Republica Moldova

Deputatii au pareri impartite privind depasirea crizei politice din Moldova. in timp ce socialistii si deputatii fractiunii Sor spun ca este necesara investirea unui guvern provizoriu care sa stabilizeze situatia in Moldova, reprezentantii PAS spun ca un guvern de tranzitie va duce la amanarea pentru o perioada nedeterminata a alegerilor anticipate, transmite IPN.

Codul Galben de schimbare brusca a vremii in Republica Moldova ramane in vigoare pana pe 18 februarie

In noaptea din 14 spre 15 februarie, pe intreg teritoriul Republicii Moldova s-au inregistrat temperaturi scazute cu precipitatii sub forma de ninsoare, partea carosabila in unele regiuni fiind umeda, inzapezita si lunecoasa.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2172 seconds )