Libnet.ro
UNICEF

05:15

Lectia despre comunism si Revolutia din decembrie 89 a unei invatatoare pentru elevii sai. Si nu puteati merge in vacanta in Grecia?

Adevărul Adevărul,
Lectia despre comunism si Revolutia din decembrie 89 a unei invatatoare pentru elevii sai. Si nu puteati merge in vacanta in Grecia?

O invatatoare din Slatina, premiata in acest an cu titlul Creator in educatie pentru metodele inovative folosite la clasa, le-a predat elevilor sai o altfel de lectie despre Revolutia din 1989 si regimul comunist. continuă pe Adevărul

30 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Slujba oficiata la Patriarhie

O slujba de pomenire a eroilor martiri din Decembrie 1989 a fost oficiata luni la Catedrala patriarhala, in prezenta PF Daniel si a membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

VIDEO Eroii-martiri de alta etnie care si-au dat viata pentru Romania la Revolutia din Decembrie 89. De Ziua Minoritatilor Nationale, patria ii cinsteste

Eroii-martiri ai Revolutiei de alta etnie decat cea romana au fost comemorati printr-un film-omagiu realizat de Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei. La 18 decembrie, Romania celebreaza Ziua Minoritatilor Nationale, din randul carora au existat intotdeauna multe victime, oameni care au iesit sa lupte pentru libertatea si pentru apararea tarii.

Cum vedeau in direct Revolutia din 89 diplomatii americani, britanici si canadieni? Un ziarist occidental a publicat sute de pagini din corespondenta diplomatica de atunci

Sute de pagini de telegrame si informari transmise de diplomati americani, britanici si canadieni in timpul si pe tema Revolutiei din 1989, dar si pe cea a revoltei din Brasov din 1987 au fost publicate de un jurnalist canadian specializat in legislatia privind libertatea de informare, Stanley Tromp, dupa cum a semnalizat, marti, pe pagina sa de Facebook organizatia APADOR-CH.

Raportul prim-secretarului PCR Timis despre evenimentele din 15-18 decembrie 89. Gruparilor dusmanoase li s-au alaturat elemente declasate, hoti, tigani

Ultimul prim-secretar al Timisoarei, Radu Balan, aclamat in 22 decembrie 1989 de multimea adunata in Piata Operei, a fost unul dintre cei mai loiali nomenclaturisti comunisti.

Marturia in premiera a unui roman emigrat inainte de 1989 care a participat la Revolutia din Decembrie: Caramitru m-a indemnat sa vorbesc la TVR

Un roman care a participat la Revolutia din Decembrie 1989, venit din diaspora, la eliberarea Televiziunii Romane, a decis sa descrie, dupa 30 ani, cele petrecute atunci. El a aratat si fotografii in premiera, din grupul de revolutionari.

Cum au privit romanii din Occident revolutia din Decembrie 1989

Peste 50. 000 de cetateni romani, fugiti din tara in anii comunismului, traiau deja in libertate, in .

La 30 de ani de la lovitura din decembrie and 89, victoria Moscovei este deplina (II)

Teroristii au actionat in grupe de cate trei Din data de 21, de la ora zece dimineata iesisem pe strazi, impreuna cu cativa prieteni - Pascal Ilie Virgil, autorul unor imagini extraordinare din aceea perioada - si trecusem prin tot ce se putea trece, reusind sa scap aproximativ intreg. Ma pierdusem de prieteni, dar imi facusem amicitii de conjunctura.

Revolutia din 1989 - in Parlamentul de la Bucuresti, dar si in cel european

Iohannis: Comunismul a reprezentat chintesenta raului absolut, iar eliberarea din ghearele unei conduceri criminale a fost posibila doar prin revolta din Decembrie 1989 Debutul Revolutiei din 1989, la Timisoara, a fost marcat, ieri, atat la nivelul parlamentului nostru, in cadrul unei sedinte solemne, cat si in Parlamentul European, prin adoptarea unei rezolutii. Printre altele, presedintele Iohannis a respins, ieri, cu fermitate, orice opinie care pune sub semnul intrebarii existenta unei revolutii anticomuniste in decembrie 1989.

Dezbatere despre Revolutia din 1989 in Parlamentul European. Traian Basescu: Dorinta romanilor de a reveni intr-o Europa a valorilor a fost mult mai puternica decat teama de represiune

O dezbatere despre Revolutia Romana are loc, luni, in Parlamentul European, la exact 30 de ani de la debutul evenimentelor din decembrie 1989. in discursul sustinut in sedinta legislativului UE,.

Dezbatere despre Revolutia din 1989, in Parlamentul European. Traian Basescu: Dorinta romanilor de a reveni intr-o Europa a valorilor a fost mult mai puternica decat teama de represiune (VIDEO)

O dezbatere despre Revolutia Romana are loc, luni, in Parlamentul European, la exact 30 de ani de la debutul evenimentelor din decembrie 1989. in discursul sustinut in sedinta legislativului UE,.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2358 seconds )