Libnet.ro
UNICEF

22:00

Ministrul Finantelor explica de ce nu putem adera la zona euro inaintea Bulgariei

Adevărul Adevărul,
Ministrul Finantelor explica de ce nu putem adera la zona euro inaintea Bulgariei

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a facut o serie de precizari privind aderarea Romaniei la zona euro, adaugand ca dezechilibrele macroeconomice din ultimii trei ani nu ne permit sa intram in aceasta zona mai devreme de 2024, cu un a dupa ce va fi aderat Bulgaria. continuă pe Adevărul

Ministrul Finantelor explica de ce Romania se imprumuta atat de mult

Florin Citu, ministrul Finantelor, a sustinut ca trebuie sa imprumutam 87 de miliarde de lei pentru a achita datoriile ajunse la scadenta, facute de guvernele anterioare, dar si pentru a acoperi deficitul.

Ministrul Finantelor explica de ce Romania se imprumuta atat de mult

Florin Citu, ministrul Finantelor, a sustinut ca trebuie sa imprumutam 87 de miliarde de lei pentru a achita datoriile ajunse la scadenta, facute de guvernele anterioare, dar si pentru a acoperi deficitul.

Florin Citu: Pentru Romania nu exista optiunea sa nu fim in zona euro 2024, o varianta foarte ambitioasa

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat luni seara, la Digi 24, ca obiectivul ca Romania sa intre in antecamera euro in 2024 este unul foarte ambitios, precizand insa ca pentru Romania nu exista optiunea de a nu adera la zona euro, in timp.

Cele doua autostrazi mari si late pentru care ministrul Finantelor ar gasi bani in buget. Citu: Nu putem sa ne impartim iarasi in o mie de proiecte

Banii prevazuti anul acesta pentru investitii se ridica la 50 de miliarde lei, respectiv 4,5% din PIB, dar filosofia va fi alta, si anume sa facem unul, doua proiecte mari, a declarat, luni seara, ministrul Finantelor, Florin Citu, mentionand Autostrada Sibiu-Pitesti si Autostrada Unirii.

MINISTRUL FINANTELOR: La finalul lui 2019, Romania a avut un deficit bugetar de 4,6% din PIB

ACTUALIZARE - Barna, despre deficitul bugetar: Este inca o confirmare a faptului ca este necesara o responsabilitate in ceea ce priveste managementul acestui buget. --- Estimarile Ministerului Finantelor au fost depasite, iar tara noastra a incheiat anul trecut cu un deficit bugetar de 4,6% din PIB, a anuntat, marti, ministrul Finantelor, Florin Citu.

MINISTRUL FINANTELOR: Nu s-a facut un control financiar de 10 ani, este o coincidenta bizara

Ministrul Finantelor, Florin Citu, anunta ca va face un control la Primaria Capitalei si la companiile din subordine, intrucat institutia nu a mai fost controlata de zece ani de zile. Ministrul afirma ca aceasta coincidenta este bizara, Primaria Bucuresti fiind condusa de 10 ani de catre PSD. Vrem sa stim daca banii au fost folositi in interesul romanilor sau au ajuns in buzunarele celor de la PSD, a spus Florin Citu.

MINISTRUL FINANTELOR: Nu se vor face modificari la Codul Fiscal in 2020

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat ca, in 2020, nu vo fi facute modificari la Codul Fiscal, acesta fiind un mesaj pentru mediul de afaceri.

MINISTRUL FINANTELOR, FLORIN CITU: Vom avea probleme cu investitorii straini daca Parlamentul va interveni direct in administrarea datoriei publice

Tara noastra va avea probleme cu investitorii straini daca va fi aprobat proiectul care prevede ca Parlamentul sa intervina direct in modul de adminis-trare a datoriei publice, considera ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

MINISTRUL FINANTELOR: Legea pentru dublarea alocatiilor nu are surse de finantare

Legea pentru dublarea alocatiilor nu are surse de finantare, a declarat, sambata, ministrul Finantelor, Florin Citu, care a afirmat totodata ca nu i-a recomandat presedintelui Klaus Iohannis sa o retrimita in Parlament, desi a discutat cu seful statului pe marginea subiectului.

Ministrul Finantelor anunta control la Primaria Bucuresti pentru a verifica cheltuirea banilor publici

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat declansarea unui dublu control la Primaria Bucuresti pentru a verifica modul in care institutia a cheltuit subventia primita de la guvern pentru termoficare.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2253 seconds )