Libnet.ro
UNICEF

23:30

Rusii lipoveni din Romania.

România Liberă România Liberă,
Rusii lipoveni din Romania.

La Muzeul National al Taranului Roman puteti vizita o expozitie dedicata minoritatii lipovenilor, intalnita in special in Delta Dunarii. Lipovean a fost un termen atribuit, in Romania, rusilor ortodocsi de rit vechi. Acestia se numesc intre ei staroveri in traducere: de credinta veche) sau starooobreadti in traducere: de rit vechi). Dupa evenimentele din decembrie 1989 s-a impus termenul de rusi lipoveni. Lipovenii locuiesc in special in judetul Tulcea, precum si in zona Bugeacului, . continuă pe România Liberă

Volksbank a angajat Rothschild pentru vanzarea subsidiarei din Romania.

Grupul Rothschild a fost angajat de grupul austriac Volksbank ca intermediar pentru vanzarea subsidiarei din Romania, au declarat surse apropiate situatiei pentru agentia Bloomberg, preluata de Die Welt, citata de Mediafax. Citeste si: Volksbank pierde irevocabil procesul privind comisioanele si e buna de plata Selectarea bancii Rothschild marcheaza demararea oficiala a procesului de vanzare a Volkswank Romania SA, au afirmat sursele citate. Banca austriaca trebuie sa vanda pana la sfarsitul .

Vanzarile dorite de compania-mama a Pro TV. Informatii neoficiale: Gazprom - parte interesata indirect in incercarile de preluare la pachet a operatiunilor CME din Romania si Bulgaria. Ce spune CME in documente oficiale

Cand a anuntat rezultatele financiare pe tot anul trecut si un nou acord de imprumut cu Time Warner, compania Central European Media Enterprises CME), care detine liderul pietei locale de media, Pro TV, a confirmat partial unele informatii vehiculate in iarna, referitoare la vanzarea unor active din Romania.

Angelli, 20 de ani pe piata din Romania

Angelli implineste anul acesta 20 ani de activitate pe piata din Romania, fiind unul din cei mai importanti producatori de bauturi alcoolice din Romania si lider pe piata vinurilor spumante si a aperitivelor pe baza de vin.

Vesti proaste pentru turismul din Romania. Numarul vizitatorilor straini, in scadere

O statistica INS arata ca numarul de turisti in structurile de cazare din Romania a scazut cu 0,4% in luna ianuarie. Datele INS arata ca s-a diminuat si numarul de nopti de cazare, cu 2,3% si, in.

Daimler a fuzionat cele doua firme de distributie din Romania: Activitatile EvoBus, transferate catre Mercedes-Benz

Producator german de automobile Daimler a fuzionat cele doua firme de distributie din Romania, Mercedes-Benz si Evobus. Astfel, Mercedes-Benz va prelua activitatile EvoBus, acestea incluzand vanzarea de autobuze.

BCR si Erste Group finanteaza cu 76 milioane de euro un parc eolian din Romania

Parcului eolian de 108 MW din Romania, dezvoltat de STEAG GmbH Germania, va primi o finantare de 76 milioane euro din partea Erste Group si BCR, potrivit unui comunicat de presa.

Indian Wells: Simona Halep, calificata direct in turul doi - Cu cine vor juca sportivele din Romania

Simona Halep va fi cap de serie numarul sase la turneul de la Indian Wells lipseste Serena Williams, favorita numarul unu). Jucatoarea din Romania este calificata direct in turul doi, acolo unde va juca cu invingatoarea partidei dintre Kurumi Nara Japonia) si o jucatoare venita din calificari.

Adversarele jucatoarelor din Romania la Indian Wells

Vedeti mai jos cu cine vor juca sportivele din Romania in primul tur la Indian Wells, cel mai puternic turneu al inceputului de an dupa Australian Open.

Preturile productiei industriale din Romania au stagnat in luna ianuarie.

Preturile productiei industriale din Romania au stagnat in ianuarie fata de ultima luna a anului trecut, pe piata interna inregistrandu-se o scadere de 0,1%, iar pe cea externa un avans de 0,3%, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica INS), citate de Mediafax. Indicatorul analizat a inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare, cu 0,9%, industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 0,5%, si industria bunurilor de uz curent, cu 0,3%. Scaderi de .

Scene cutremuratoare intr-un cimitir din Romania. Criptele a doua cavouri, adaposturi pentru oamenii strazii

Scene desprinse parca dintr-un film de groaza se petrec zilnic in Cimitirul Ortodox din Drobeta Turnu Severin. Criptele a doua dintre cavouri se deschid si de acolo ies. locatarii mormintelor. Din pacate, sunt.

ştiri din Showbiz

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2263 seconds )