Libnet.ro
UNICEF

14:00

Victor Ponta: Categoric, nu se poate intra la facultate fara Bacalaureat

Hotnews Hotnews,
 Victor Ponta: Categoric, nu se poate intra la facultate fara Bacalaureat

Premierul Victor Ponta a respins, duminica, in mod categoric ideea privind admiterea la facultate fara Bacalaureat, scrie Agerpres. Prezent la inaugurarea unei gradinite in comuna Dumbraveni din judetul Suceava, el a declarat ca subiectul privind accesul la studii universitare fara diploma de bacalaureat i se pare o chestiune neserioasa. continuă pe Hotnews

Traian Basescu: Intrarea la facultate fara bacalaureat e o solutie proasta, in folosul mafiei universitare

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Mamaia, ca prevederea potrivit careia tinerii care nu au reusit sa ia bacalaureatul se pot inscrie la facultate este proasta si a fost luata in folosul mafiei universitare. Solutia este proasta, adica intrarea la facultate fara bacalaureat. Se putea face foarte bine la nivelul liceelor, a spus seful statului.

Traian Basescu, despre intrarea la facultate fara bacalaureat: Este in folosul mafiei universitare

Presedintele Traian Basescu a declarat ca prevederea potrivit careia tinerii care nu au reusit sa ia bacalaureatul se pot inscrie la facultate este proasta si a fost luata in folosul mafiei universitare, scrie Mediafax .

Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de bacalaureat

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie afirma ca nimeni nu se poate inscrie la facultate si nu poate dobandi statutul de student fara diploma de bacalaureat sau adeverinta care sa ateste sustinerea si promovarea examenelor de bacalaureat, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educatiei Nationale.

Remus Pricopie: Nimeni nu se poate inscrie la facultate fara diploma de Bacalaureat

Remus Pricopie, ministrul Eductiei, a declarat, joi, ca nimeni nu se poate inscrie la facultate daca nu are diploma de Bacalaureat. Cei fara diploma se pot inscrie in aceste conditii doar la colegii, care au statut de scoala postliceala,.

Universitatea Babes-Bolyai: Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula cursanti fara Bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil Student

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca isi exprima dezacordul deplin cu privire la metodologia care lasa universitatile sa primeasca absolventi fara bacalaureat. Nu credem ca orientarile europene sunt in acest sens. ) Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula 'cursanti' fara bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil student, se arata in raspunsul Universitatii, la solicitarea HotNews. ro. Avertismentul vine dupa ce unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

Mihnea Costoiu: Legislatia nu permite accesul fara Bacalaureat la studiile superioare

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, a declarat ca Ordonanta de Urgenta nr. 49/2014 si Metodologia-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar nu permit accesul fara Bacalaureat la studiile superioare. Afirmatiile ministrului vin in contextul in care Legea Educatiei prevede, la articolul 44 aliniatul 10, urmatoarele: Creditele pentru educatie si formare profesionala obtinute in invatamantul postliceal pot fi recunoscute pentru absolventii cu diploma de bacalaureat de catre universitati, in baza deciziilor senatului universitar, ca unitati de credite de studii transferabile pentru nivelul licenta. De asemenea, mai multe universitati private si de stat au anuntat ca daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

Victor Ponta despre taxa pe stalp: Poate o sa vina la anul un guvern si mai bun si o sa o reduca la 0,5%

Premierul Victor Ponta a afirmat, sambata, la rafinaria Petrobrazi din judetul Prahova, referindu-se la reducerea taxei pe constructii speciale de la 1,5% la 1%, ca Guvernul pe care il conduce atat a putut sa faca, adaugand ca poate anul viitor va veni un guvern mai bun care o va reduce la 0,5%.

Klaus Iohannis: Dintr-o tanara speranta in politica romaneasca, Victor Ponta a devenit o tanara dezamagire. / Victor Ponta: Fac un apel la domnul Iohannis sa nu mai foloseasca copiii in campania electorala

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sambata, la Constanta, ca Victor Ponta a fost vazut ca o tanara speranta a politicii romanesti, care, in cel mai scurt timp, s-a transformat intr-o tanara dezamagire pentru o intreaga generatie. La randul sau, premierul a lansat, sambata, un apel la Klaus Iohannis sa nu mai foloseasca copiii in campania electorala, adaugand ca Iohannis este ultimul om care poate sa vorbeasca despre scoala si ca in scoala lucreaza profesori care nu fac averi din meditatii, potrivit Mediafax.

Victor Ponta: UE trebuie sa arate Rusiei ca nimeni nu poate comite abuzuri contra tarilor europene

Uniunea Europeana trebuie sa fie puternica fata de Rusia si sa asume responsabilitatea de a demonstra ca nimeni nu poate modifica legislatia internationala si ca nimeni nu poate comite abuzuri impotriva tarilor europene, a declarat premierul Victor Ponta, conform Euronews.

Victor Ponta, despre manuale: Daca exista vreo greseala din partea ministerului voi lua masuri

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, la Sinaia, ca va lua masuri fara nici un fel de ezitare daca exista nereguli sau greseli din partea Ministerului Educatiei in ceea ce priveste licitatiile pentru manuale, relateaza Agerpres.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )