Libnet.ro
UNICEF

10:45

Gazprom: Proiectul gazoductului South Stream s-a incheiat

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Gazprom: Proiectul gazoductului South Stream s-a incheiat

ACTUALIZARE 16:07 OMV, mai interesat de gazele din Marea Neagra decat de South Stream Directorul general al grupului petrolier austriac OMV, Gerhard Roiss, a afirmat ca investitiile ce vor fi facute in Marea Neagra joaca un rol mult mai important pentru OMV decat proiectul abandonat pentru gazoductul South Stream, transmite Reuters. * Putin: Rusia nu poate continua realizarea proiectului South Stream. continuă pe Ziarul Bursa

Directorul Gazprom: Proiectul gazoductului South Stream s-a incheiat

Directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a anuntat luni ca a pus cruce proiectului de gazoduct South Stream, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin vorbise anterior de obstacolele ridicate de Uniunea Europeana impotriva realizarii acestui proiect, informeaza Reuters.

Directorul Gazprom: Proiectul gazoductului South Stream este inchis

Directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a anuntat luni ca a pus punct proiectului de gazoduct South Stream, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin vorbise anterior de obstacolele ridicate de Uniunea.

Oficial bulgar: Anuntul opririi proiectului gazoductului South Stream este un bluff al lui Vladimir Putin

Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, sustine ca anuntul lui Vladimir Putin de a renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff, o miscare tactica.

OMV, mai interesat de gazele din Marea Neagra decat de South Stream

ACTUALIZARE 16:07 Directorul general al grupului petrolier austriac OMV, Gerhard Roiss, a afirmat ca investitiile ce vor fi facute in Marea Neagra joaca un rol mult mai important pentru OMV decat proiectul abandonat pentru gazoductul South Stream, transmite Reuters. * Gazprom: Proiectul gazoductului South Stream s-a incheiat * Putin: Rusia nu poate continua realizarea proiectului South Stream.

Infrangere majora pentru Rusia: Putin anunta ca Rusia a oprit proiectul gazoductului South Stream

Rusia a oprit proiectul South Stream fiindca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru realizarea infrastructurii in/pe mare, anunta agentia rusa Interfax. Nu putem incepe constructia in mare, atata timp cat nu avem permisiunea Bulgariei. Si pentru a incepe constructia in mare si sa ne oprim la malul bulgar ar fi ridicol. Cred ca este clar pentru toti. De aceea, va trebui sa ne reconsideram participarea la acest proiect , a spus Putin luni la o conferinta de presa. Gigantul rus Gazprom a finantat in ultimii trei ani circa 50% din proiect. Oprirea proiectului, in care Rusia a investit enorm atat financiar, cat si politic, este o infrangere majora pentru Kremlin, estimeaza analistii citati de presa internationala.

Rusia pune cruce gazoductului South Stream. Directorul Gazprom: S-a incheiat. Asta este

Directorul grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a anuntat luni ca a pus cruce proiectului de gazoduct South Stream, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin vorbise anterior de obstacolele ridicate de Uniunea.

Vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul Bulgariei: Vestea opririi proiectului South Stream este un bluff

Anuntul presedintelui rus Vladimir Putin ca renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff. Este o miscare tactica prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, citat de Novinite.

Oficial bulgar: Vestea opririi proiectului South Stream este un bluff al lui Putin

Anuntul presedintelui rus Vladimir Putin ca renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff. Este o miscare tactica prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, citat de Novinite.

Putin opreste proiectul South Stream, dar il curteaza pe Erdogan

In fata noului sau palat din Ankara, Ak Saray, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mers pe covorul albastru si a salutat garda de onoare alaturi de omologul sau rus, Vladimir Putin, sosit in Turcia pentru o vizita care a avut in centru proiectul sau de construire a gazoductului South Stream. Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au abordat, intre altele, livrarea de gaz rusesc catre Turcia, in prezent cel mai mare client, dupa Germania. NATO a avertizat aliatii, iar secretarul sau general, Jens Stoltenberg, a cerut Ankarei sa nu boicoteze sanctiunile internationale impuse Moscovei.

Abandonarea South Stream, cea mai mare infrangere geopolitica a lui Putin

Gazoductul reprezenta principala arma de influenta politica a Moscovei asupra Europei Centrale si de Est. Anuntul facut de Vladimir Putin la Ankara, privind abandonarea constructiei gazoductului South Stream pe sub Marea Neagra spre Bulgaria si apoi catre centrul Europei prin Balcani si Ungaria, a fost primit de multi oficiali si analisti cu surprindere. Pentru Romania, singura tara din regiune care a refuzat constant, prin presedintele Traian Basescu, orice asociere cu South Stream, este o veste de doua ori buna. Pe de o parte, slabeste, chiar daca nu scapa de tot de impresurarea ruseasca, iar pe de alta, importanta ei energetica regionala creste.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2266 seconds )