Libnet.ro
UNICEF

07:30

Abandonarea South Stream, cea mai mare infrangere geopolitica a lui Putin

România Liberă România Liberă,
Abandonarea South Stream, cea mai mare infrangere geopolitica a lui Putin

Gazoductul reprezenta principala arma de influenta politica a Moscovei asupra Europei Centrale si de Est. Anuntul facut de Vladimir Putin la Ankara, privind abandonarea constructiei gazoductului South Stream pe sub Marea Neagra spre Bulgaria si apoi catre centrul Europei prin Balcani si Ungaria, a fost primit de multi oficiali si analisti cu surprindere. Pentru Romania, singura tara din regiune care a refuzat constant, prin presedintele Traian Basescu, orice asociere cu South Stream, este o veste de doua ori buna. Pe de o parte, slabeste, chiar daca nu scapa de tot de impresurarea ruseasca, iar pe de alta, importanta ei energetica regionala creste. continuă pe România Liberă

Rubla are cea mai mare cadere din 1998 incoace, pe fondul scaderii pretului petrolului

Dolarul a crescut cu aproape 4% fata de rubla, preturile petrolului pe plan mondial scazand si mai mult valoarea monedei rusesti, noteaza Fortune intr-o analiza a problemelor economice din Rusia.

Infrangere majora pentru Rusia: Putin anunta ca Rusia a oprit proiectul gazoductului South Stream

Rusia a oprit proiectul South Stream fiindca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru realizarea infrastructurii in/pe mare, anunta agentia rusa Interfax. Nu putem incepe constructia in mare, atata timp cat nu avem permisiunea Bulgariei. Si pentru a incepe constructia in mare si sa ne oprim la malul bulgar ar fi ridicol. Cred ca este clar pentru toti. De aceea, va trebui sa ne reconsideram participarea la acest proiect , a spus Putin luni la o conferinta de presa. Gigantul rus Gazprom a finantat in ultimii trei ani circa 50% din proiect. Oprirea proiectului, in care Rusia a investit enorm atat financiar, cat si politic, este o infrangere majora pentru Kremlin, estimeaza analistii citati de presa internationala.

Putin anunta ca Rusia a oprit proiectul South Stream fiindca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru constructii pe mare la malul sau/ Alternativa ar putea fi o conducta de gaz care va ajunge in Turcia pe sub Marea Neagra

Rusia a oprit proiectul South Stream fiindca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru realizarea infrastructurii in/pe mare, anunta agentia rusa Interfax. Nu putem incepe constructia in mare, atata timp cat nu avem permisiunea Bulgariei. Si pentru a incepe constructia in mare si sa ne oprim la malul bulgar ar fi ridicol. Cred ca este clar pentru toti. De aceea, va trebui sa ne reconsideram participarea la acest proiect , a spus Putin la o conferinta de presa, luni. Gigantul rus Gazprom a finantat in ultimii trei ani circa 50% din proiect. In locul South Stream Rusia va construi o conducta de gaz care va ajunge in Turcia pe sub Marea Neagra, informeaza Novinite. Fluxul de gaze urmeaza sa fie redirectionat catre alti clienti, a anuntat Putin dupa discutii purtate cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan. Proiectul South Stream a fost oprit de catre Comisia Europeana pentru incalcarea legislatiei energetice a UE.

Putin opreste proiectul South Stream, dar il curteaza pe Erdogan

In fata noului sau palat din Ankara, Ak Saray, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mers pe covorul albastru si a salutat garda de onoare alaturi de omologul sau rus, Vladimir Putin, sosit in Turcia pentru o vizita care a avut in centru proiectul sau de construire a gazoductului South Stream. Potrivit Kremlinului, cei doi lideri au abordat, intre altele, livrarea de gaz rusesc catre Turcia, in prezent cel mai mare client, dupa Germania. NATO a avertizat aliatii, iar secretarul sau general, Jens Stoltenberg, a cerut Ankarei sa nu boicoteze sanctiunile internationale impuse Moscovei.

OMV, mai interesat de gazele din Marea Neagra decat de South Stream

ACTUALIZARE 16:07 Directorul general al grupului petrolier austriac OMV, Gerhard Roiss, a afirmat ca investitiile ce vor fi facute in Marea Neagra joaca un rol mult mai important pentru OMV decat proiectul abandonat pentru gazoductul South Stream, transmite Reuters. * Gazprom: Proiectul gazoductului South Stream s-a incheiat * Putin: Rusia nu poate continua realizarea proiectului South Stream.

Gazprom: Proiectul gazoductului South Stream s-a incheiat

ACTUALIZARE 16:07 OMV, mai interesat de gazele din Marea Neagra decat de South Stream Directorul general al grupului petrolier austriac OMV, Gerhard Roiss, a afirmat ca investitiile ce vor fi facute in Marea Neagra joaca un rol mult mai important pentru OMV decat proiectul abandonat pentru gazoductul South Stream, transmite Reuters. * Putin: Rusia nu poate continua realizarea proiectului South Stream.

South Stream a fost de la inceput un instrument de santaj

Aflat in vizita in Turcia, Putin a anuntat luni ca Gazprom renunta la controversatul proiect South Stream si ca se va orienta in schimb catre constructia unei conducte prin care sa exporte gaz catre Turcia cu aceeasi capacitate 63 mld m3, cca 10% din tot consumul european). Daca s-ar construi intr-adevar, prin noua conducta Turcia ar putea lua de 4 ori mai mult gaz de la rusi decat azi.

Bulgaria blocheaza South Stream. Putin: Federatia Rusa nu poate continua realizarea proiectului

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarat luni seara ca tara nu poate mai poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza opunerii Bulgariei, relateaza agentia Tass, preluat de Mediafax. inca nu am permisiunea Bulgariei si consideram ca in aceste conditii Rusia nu poate continua realizarea proiectului.

Vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul Bulgariei: Vestea opririi proiectului South Stream este un bluff

Anuntul presedintelui rus Vladimir Putin ca renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff. Este o miscare tactica prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, citat de Novinite.

Oficial bulgar: Vestea opririi proiectului South Stream este un bluff al lui Putin

Anuntul presedintelui rus Vladimir Putin ca renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff. Este o miscare tactica prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, citat de Novinite.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2272 seconds )