Libnet.ro
UNICEF

19:00

Mesajul principesei Margareta de Ziua Regalitatii

România Liberă România Liberă,
Mesajul principesei Margareta de Ziua Regalitatii

Regii si Reginele au contribuit la crearea Romaniei moderne, la constructia societatii civile, politicii, economiei, educatiei si culturii noastre si au servit interesele natiunii cu loialitate, iubire si credinta, a precizat principesa Margareta, de Ziua Regalitatii. continuă pe România Liberă

10 Mai, Ziua Regalitatii: Imagini inedite cu Regele Mihai, la defilarile de 10 Mai din 1928 pana in 1946 (VIDEO)

Pe data de 10 mai, Romania sarbatoreste Ziua Regalitatii. Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai I sunt regii care au urcat pe tronul tarii si care, timp de 8 decenii, au fost simbolul unitatii.

Ziua Regalitatii. Ce evenimente organizeaza Casa Regala, de 10 mai

Romanii sarbatoresc, in data de 10 mai, Ziua Regalitatii. Pentru tara noastra, ziua are o tripla semnificatie: in data de 10 mai 1866, Carol I a devenit Domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, Romania si-a castigat independenta, iar in 10 mai 1881 a devenit Regat. intrucat anul 2016 marcheaza implinirea a 150 de ani de la acest eveniment, Casa Regala va organiza o serie de evenimente, la Bucuresti si Sinaia.

VIDEO Ziua Regalitatii, sarbatorita in premiera la Castelul Peles din Sinaia. 5.000 de romani la evenimentele regale

Peste 5. 000 de persoane au participat marti, la Sinaia, la evenimentele prilejuite de Ziua Regalitatii si de jubileul de 150 de ani al Coroanei Romane. in costume populare sau in tinute elegante, romanii veniti la Peles din toata Romania au strigat Traiasca Regele!.

Mesaj al principesei Margareta cu ocazia Zilei Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii

Cu ocazia Zilei Internationale a Crucii Rosii si Semilunii Rosii, principesa Margareta, presedintele Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, a transmis un comunicat, consemnat de Agerpres, in care subliniaza atasamentul acestei institutii fata de valorile umane.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2147 seconds )