Libnet.ro
UNICEF

19:00

Presedintele CJ Harghita a fost amendat pentru evenimentele de la Valea Uzului

România Liberă România Liberă,
Presedintele CJ Harghita a fost amendat pentru evenimentele de la Valea Uzului

Presedintele Consiliului Judetean Harghira, Borboly Csaba, a fost amendat de Jandarmerie cu 3. 000 de. continuă pe România Liberă

Si presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost amendat de jandarmi pentru protestul din Valea Uzului

Dupa vicepresedintele Consiliului Judetean CJ) Covasna, jandarmii l-au amendat cu 3. 000 de lei si pe Borboly Csaba, presedintele CJ Harghita, pentru protestul desfasurat, in 6 iunie, in fata cimitirului militar din Valea Uzului, informeaza agentia ungara de presa MTI.

Jandarmii l-au amendat pe vicepresedintele CJ Covasna pentru protestul din Valea Uzului

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Harghita l-a amendat pe Robert Gruman, vicepresedintele Consiliului Judetean CJ) Covasna pentru protestul maghiarilor de la Cimitirul militar din Valea Uzului, din 6 iunie, deoarece acesta nu a fost anuntat in prealabil, conform legii, potrivit Hirado. hu.

VIDEO Dosarul complet al conflictului romano-maghiar de la Valea Uzului. Cati romani sunt ingropati in cimitirul eroilor, disputa teritoriala si problemele de legalitate. Date si documente oficiale

O suta de ani, in varf la Valea Uzului, au urcat mai mult turistii. Dupa sistematizarea facuta in anii `20 de Societatea Cultul Eroilor de cimitirul situat pe drumul ce leaga Harghita de Bacau nu si-a mai adus aminte aproape nimeni. Dupa 1989, de cimitir s-au ocupat doar cei din Comuna Sanmartin, din Harghita, de care apartine conform legii. La finalul anului trecut, Primaria Darmanesti, judetul Bacau, si-a apropriat amplasamentul, ridicand un monument si 50 de cruci pentru eroii romani. Pe 6 iunie, tensiunea a explodat, romanii rupand poarta cimitirului. Cum s-a transformat cimitirul din Valea Uzului, imagini de la inceputul secolului trecut pana in prezent.

GALERIE FOTO: Cum s-a transformat cimitirul din Valea Uzului, imagini de la inceputul secolului trecut pana in prezent

Din 6 iunie cand a fost scena unor tensiuni intre romani si maghiari, despre Cimitirul eroilor din Valea Uzului a aflat toata Romania. Vreme de mai bine de 100 de ani, de el au stiut oamenii locului si cei de la primaria Sanmartin, judetul Harghita, care l-au administrat.

Vicepresedintele CJ Covasna, amendat pentru organizarea ilegala a lantului de etnici maghiari la Valea Uzului (FOTO)

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Harghita l-a amendat pe Robert Gruman, vicepresedintele Consiliului Judetean CJ) Covasna pentru organizarea ilegala a actiunii de protest de la Cimitirul militar din Valea.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,23 seconds )