Libnet.ro
UNICEF

01:05

VIDEO Rosia Montana ajunge la Guvern. Protestatarii vor face un flash mob chiar in Piata Victoriei din Capitala

Adevărul Adevărul,
VIDEO Rosia Montana ajunge la Guvern. Protestatarii vor face un flash mob chiar in Piata Victoriei din Capitala

Protestele fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana continua si in acest weekend, in Capitala. Pe langa marsul devenit deja traditional pentru duminicile bucurestenilor, manifestantii vor face un flash mob chiar in fata cladirii Guvernului din Piata Victoriei. continuă pe Adevărul

VIDEO Maria Grapini: Proiectul privind Rosia Montana nu e votabil. Ministrul nu a informat Guvernul inaintea trimiterii proiectului in Parlament pentru ca era plecata din tara

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, crede ca actuala varianta a proiectului privind exploatarea de la Rosia Montana nu este votabila din punct de vedere economic si al avantajului statului roman, informeaza Digi24. Prezenta la audieri in Comisia parlamentara speciale pentru Rosia Montana, ministrul a precizat ca nu si-a informat colegii de cabinet cu privire la aceste aspecte pentru ca nu a fost prezenta la sedinta de Guvern in care s-a decis trimiterea proiectului de lege in Parlament.

Protestele impotriva proiectului Rosia Montana: Nou apel de mobilizare pentru duminica. Organizatorii fac sondaj cu privire la traseul manifestantiei

Protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana anunta o noua zi de mobilizare in Capitala, duminica, 13 octombrie. Pentru acest nou mars, organizatorii au postat marti pe contul de Facebook Uniti Salvam un sondaj cu trei variante prin care participantii pot vota traseul manifestantiei. Toate cele trei trasee propuse trec pe la Guvern, unul dintre ele trece si pe la DNA. De asemenea, toate au lungimea peste 7 km si toate se termina in Piata Universitatii.

Protestatarii anti-Rosia Montana, la Cotroceni: Iesi afara, javra ordinara

Protestatarii fata de proiectul minier de la Rosia Montana au ajuns, duminica seara, in Piata Universitatii, dupa aproximativ trei ore de mars, la care au participat aproximativ 7. 000 de persoane, circulatia fiind blocata in intersectia de la.

Cateva observatii despre doua proteste paralele: pro-DNA si anti-Rosia Montana

Era cumva de asteptat ca, la manifestatia de sustinere a procurorilor DNA, sa vina mai putini decat la mitingul anti-Rosia Montana. Cei care au iesit duminica dupa-amiaza pe Stirbei Voda, inghesuiti pe un trotuar, erau cam cat un cortegiu funerar modest. In general, oameni ok, constienti de importanta institutiei, lideri de opinie din zona justitiei. Pentru cativa, atacul politic brutal lansat saptamana trecuta de premierul Ponta impotriva unui procuror care tocmai incheiase o ancheta cu un politician important a fost suficient de grav cat sa genereze un protest. Surprinzatoare a fost indiferenta cvasi-totala a celorlalti, desi protestatarii anti-Rosia Montana au sustinut mereu ca militeaza pentru scopuri mai inalte, pentru domnia legii si valorile statului de drept, nu doar impotriva proiectului minier.

Rosia Montana, protest sugrumat la Arad

Duminica 6 octombrie, protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, a gazelor de sist si a sistemului corupt s-au adunat, ca de obicei, in piata din fata Palatului Administrativ din Arad. Abia au apucat sa scandeze de cateva ori si sa manjeasca cu rosii posterele cu chipurile unor guvernanti huliti, ca au intervenit fortele de ordine. Jandarmii au legitimat cateva persoane si au somat eliberarea platoului din fata Primariei, caci acolo ar fi fost inregistrat alt eveniment. O manifestatie la care de fapt nu a venit nimeni, nici atunci, nici mai tarziu.

VIDEO: Grapini, nepregatita la audierea pentru Rosia Montana.

Mai multi membri ai Comisiei Speciale pentru Rosia Montana considera ca ministrul Maria Grapini a venit nepregatita la audiere. In loc sa prezinte date concrete despre impactul asupra mediului si populatiei ar fi prezentat un sondaj de opinie si nu ar fi dat cifre exacte, au acuzat-o parlamentarii. // Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a declarat ca proiectul nu este votabil. Am luat un contract foarte prost. Prin negocieri am .

FOTO VIDEO Pentru ca raul sa triumfe, e destul ca oamenii buni sa nu faca nimic. Cum a fost la marsul 5 fata de proiectul minier Rosia Montana

Mii de bucuresteni au pornit intr-un mars de amploare pentru a cincea duminica la rand pentru a protesta inca o data fata de exploatarea miniera de la Rosia Montana. Manifestatiile care dureaza de peste o luna au ajuns si la casa presedintelui tarii, Palatul Cotroceni, iar printre cei prezenti s-a numarat si artistul si actorul Tudor Chirila.

VIDEO Un director din Ministerul Mediului, acuzat ca a mintit Comisia parlamentara speciala care analizeaza proiectul de la Rosia Montana

Un director din Ministerul Mediului care a insotit-o pe Rovana Plumb la audierea in fata Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul minier de la Rosia Montana i-a mintit pe parlamentari, acuza directorul Institutului Geologic al Romaniei, Stefan Marincea. Potrivit Centrului de Investigatii Media, reprezentantul Ministerului Mediului, Octavian Patrascu, a dat informatii continute intr-un document al Institutului Geologic Roman despre care Marincea afirma ca a fost cosmetizat in favoarea companiei, in 2011. Mai mult, Marincea afirma ca oficialul guvernamental are cunostinta de realitatea distorsionata pe care le-a prezentat-o parlamentarilor din comisie, pentru ca Institutul a revenit asupra documentului trunchiat si a prezentat adevarul in doua rapoarte transmise Comisiei de Analiza Tehnica din Ministerul Mediului.

Dezbatere pentru proiectul Rosia Montana la Alba Iulia cu participarea ministrului Dan Sova

Senatorul PNL de Alba organizeaza vineri, la Alba Iulia, o dezbatere pe tema proiectului minier de la Rosia Montana. Singurul ministru invitat care a confirmat participarea este Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine.

Rosia Montana si revolta din septembrie: ce a fost, ce a ramas

In ciuda a ceea ce au spus scepticii, protestele din Piata Universitatii din luna septembrie 2013 pentru Rosia Montana au marcat deja un moment cheie al istoriei recente post-decembriste. Asa cum am mai spus si in articolul meu precedent aceste proteste sunt un punct de referinta pentru evolutia viitoare a Romaniei, din mai multe puncte de vedere, pe care voi incerca sa le detaliez mai jos, pornind de la ceea ce a fost initial protestul, ajungand la ceea ce a devenit pe parcurs.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2129 seconds )