Libnet.ro
UNICEF

05:30

Mic indreptar privind cele mai frecvente greseli de limba. Scrierea cu litera mare (IX)

Adevărul Adevărul,
Mic indreptar privind cele mai frecvente greseli de limba. Scrierea cu litera mare (IX)

Acum vreo doua decenii, scrierea cu majuscula era tratata in indreptarul ortografic, ortoepic si de punctuatie, al Academie Romane, ultima editia, a V-a, fiind publicata in 1995. Ulterior, Academia a renuntat la indreptar, prezentand aceste chestiuni in Dictionarul ortoepic, ortografic si morfologic al limbii romane DOOM). continuă pe Adevărul

Cele mai prost imbracate vedete la Peoples Choice Awards

La ceremonia de decernare a Peoples Choice Awards au existat indeajuns de multe aparitii vestimentare nefericite care i-au facut pe criticii de moda sa comenteze sarcastic. Iata cateva din cele mai prost imbracate vedete la Peoples Choice Awards.

Cele mai bine imbracate vedete la Peoples Choice Awards

La ceremonia de decernare a Peoples Choice Awards covorul rosu a fost invadat de vedete care mai de care mai bine imbracata. Iata cele mai reusite aparitii.

Ce filme au primit cele mai multe nominalizari la premiile BAFTA

Nominalizarile la premiile British Academy Of Film And Television Arts BAFTA) 2016 au fost anuntate, vineri dimineata, la Londra, drama Bridge of Spies, inspirata din fapte reale, petrecute in timpul Razboiului Rece, si Carol, care prezinta relatia dintre doua femei, primind cele mai multe nominalizari.

Top cele mai generoase echipe de fotbal din Marea Britanie

In topul celor mai generoase echipe de fotbal din Marea Britanie este Chelsea Football Club. Echipa britanica a platit jucatorilor, sezonul trecut, cele mai mari salarii din Premier League, in valoare totala de 215,6 milioane de lire sterline aproximativ 290 de milioane de euro).

Cele mai spectaculoase aparitii de la Globurile de Aur

A inceput luna ceremoniilor de premii de la Hollywood. Pana la mult asteptatele Globuri de Aur, iata o retrospectiva a celor mai spectaculoase aparitii de pe covorul rosu al acestui eveniment.

Secretul unuia din cele mai moderne sisteme de supraveghere a traficului din Romania. Politia nu-i poate amenda pe soferii care incalca legea

Primaria Timisoara are in lucru unul din cele mai moderne sisteme de monitorizare si management al traficului. Peste 130 de intersectii din oras vor fi supravegheate video. Multi soferi sunt speriati ca odata cu pornirea camerelor vor curge si amenzile. Sistemul este, insa, inofensiv din acest punct de vedere.

Pericolul din cele mai bune plante pentru imunitate. Cui sunt interzise arnica si echinacea, antibiotice naturale de top

Ca sa poata face fata vremii capricioase din anotimpurile reci, organismul nostru trebuie pregatit din timp. Raceala si gripa pot fi tinute departe, atat timp cat avem un sistem imunitar puternic dezvoltat. Echinacea si arnica, doua dintre cele mai putenice plante care ne intaresc in fata virusilor, trebuie administrate cu precautie, deoarece pot da reactii adverse complexe.

Cetatea Rasnov, printre cele mai frumoase zece castele de zapada din lume

Cetatea Rasnov, judetul Brasov, se numara printre cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarna, potrivit publicatiei de turism Traveler, cetatea inregistrand in 2015 un numar record de aproape 363. 000 de vizitatori, transmite corespondentul.

Cetatea Rasnov, printre cele mai frumoase zece castele de zapada din lume

Revista Conde Nast Traveler a publicat o lista a celor mai frumoase zece castele de zapada din lume, cu peisaje uimitoare si cetati impunatoare care merita vizitate pe timp de iarna. Cetatea Rasnov, judetul Brasov, se numara printre cele mai frumoase zece castele din lume pe timp de iarna, potrivit publicatiei de turism Traveler.

Banca Elvetiei se asteapta la cele mai mari pierderi din istorie

Banca Elvetiei estimeaza ca va raporta pentru anul trecut o pierdere de 23 miliarde franci 23,05 miliarde dolari), cea mai mare din istoria institutiei, ca urmare a incercarilor de a tempera intarirea francului, in contextul renuntarii in ianuarie la.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2221 seconds )