Libnet.ro
UNICEF

12:45

Festivalul George Enescu, prima saptamana: intre stele, organizare de ceas elvetian si 10 leiora parcarea

Hotnews Hotnews,
 Festivalul George Enescu, prima saptamana: intre stele, organizare de ceas elvetian si 10 leiora parcarea

Festivalul international George Enescu minunea de care ne bucuram odata la doi ani. Fabulos, totusi, cand la noi totul se schimba de la o ora la alta sau, din contra, incremeneste in proiect, acest festival, la care participa mari artisti cu programe stabilite pe ani inainte, se tine si nu oricum, ci, cu precizie de ceas elvetian. Big picture, e oaza din desertul nesfarsit. continuă pe Hotnews

Mizeria politicianista si Festivalul George Enescu

Pentru prima data, chiar pentru prima data in istoria evenimentului, la cea de-a XXIV-a editie aFestivalului International George Enescu,concertul inaugural sustinut de una dintre cele mai mari orchestre filarmonice din lume nu s-a petrecut in transmisie directa, niciuna dintre componentele mediei romanesti n-ar fi avut acces la concert din acest punct de vedere.

INTERVIU Horia Andreescu, dirijor: Prin muzica, Festivalul George Enescu reuseste sa creeze punti bune si trainice

Duminica, 8 septembrie, de la ora 16. 30, in magicul spatiu al Ateneului Roman, publicul poate asculta un concert al Orchestrei Radio din Viena, avandu-l la pupitru pe dirijorul Horia Andreescu. in program se regasesc lucrari de Dunser, Beethoven, Enescu. Solista va fi celebra pianista Elisabeth Leonskaja. Despre acest concert, dar si despre ce reprezinta Festivalul Enescu pentru publicul roman si Romania, vorbim cu dirijorul Horia Andreescu.

LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Nationale a Frantei, de la Sala Palatului, in cadrul Festivalului George Enescu

Sambata, 7 septembrie, de la ora19. 30, in seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, Orchestra Nationala a Frantei, dirijata de Ion Marin, va avea in program lucrari de Enescu, Ravel, Debussy. Solista va fi pianista Alexandra Dariescu.

Festivalul Enescu readuce simfonia culorilor timbrale

Uimitor de observat, un veritabil florilegiu al culorilor sonore a putut fi urmarit pe parcursul catorva dintre recentele concerte ale Festivalului. Desigur, in unele cazuri acestea sunt consubstantiale operei, spre exemplu muzicii lui Debussy sau Ravel; alteori devin un corolar nesperat al unor opere nascute intr-un context diferit cum sunt iata! - primele sonate pentru vioara si pian de George Enescu.

INTERVIU VIDEO Dirijorul italian Fabio Biondi: Cand publicul iese de la concert trebuie sa se simta extrem de fericit, nu obosit sau plictisit

Joi seara, in seria Concertelor de la miezul noptii, pe scena Ateneului Roman, Orchestra Europa Galante, dirijata de Fabio Biondi, a interpretat opera Silla de Georg Friedrich Handel. Dirijorul Fabio Biondi a acordat un interviu pentru Adevarul in care a vorbit despre opera in stil baroc, despre energia din sala Ateneul in care se canta la miez de noapte si despre relatia sa cu Festivalul International George Enescu.

INTERVIU VIDEO Pianista Elisabeth Leonskaja: Castigarea Concursului Enescu a fost un mare succes al vietii mele

Celebra pianista Elisabeth Leonskaja, care a interpretat, duminica, Imperialul de Beethoven, la Ateneu, spune ca si-a inceput in Romania, in 1964, o cariera prodigioasa, in care muzica lui George Enescu a fost tot timpul un reper.

Adevarul.ro transmite, pe teritoriul Romaniei, concertul Capelei de Stat din Dreda, de la ora 20.00, de la Sala Palatului

Astazi, de la ora20. 00, la Sala Palatului, Capela de Stat din Dresda, condusa de Yung-Whun Chung, va avea in program lucrari de Carl Maria von Weber, George Enescu si Johannes Brahms. Solista va fi soprana Laura Aikin. Adevarul. ro va transmite acest concert doar pentru publicul din Romania.

Krivine Kissin dialogul bine temperat de duhul lui Liszt

Multi ar spune ca mult prea temperat acest dialog dintre dirijorul Orchestrei Nationale a Frantei una dintre marile orchestre ale lumii invitata sa cante la Bucuresti in cadrul Festivalului International George Enescu, editia 2019.

Adevarul.ro transmite live, de la 16.30, concertul ansamblului Cameristi della Scala de la Ateneu

Vineri, 6 septembrie, de la ora 16. 30, in seria Recitaluri si concerte camerale de la Ateneul Roman, ansamblul Cameristi della Scala,dirijat de Wilson Hermanto, va interpreta lucrari de George Enescu, Joseph Haydn si Piotr Ilici Ceaikovski. Adevarul. ro va transmite acest concert.

Simfonia a IX-a si atingerea nemuririi de catre Titan

Sala Palatului, care nu este o sala dedicata muzicii clasice, neavand o acustica buna, are totusi avantajul ca foarte multi spectatori pot fi prezenti la concertele festivalului. Si festivalul a inceput cu inceputul - prima parte, Rapsodia lui Enescu -, iar in partea a doua, Simfonia a IX-a a lui Beethoven.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2101 seconds )