Libnet.ro
UNICEF

14:00

Au fost descoperite cele mai vechi unelte europene din os - Cand au fost facute si ce ne spun despre oamenii de atunci

Hotnews Hotnews,
 Au fost descoperite cele mai vechi unelte europene din os - Cand au fost facute si ce ne spun despre oamenii de atunci

Intr-un sit arheologic din Marea Britanie au fost descoperite cele mai vechi unelte din os gasite pe teritoriul european, datand de acum 500. 000 de ani. Se presupune ca un grup de 30-40 de oameni au transat un cal si au consumat si folosit absolut totul. Situl de la Boxgrove, in regiunea West Sussex, este extraordinar prin numeroasele detalii despre oamenii de acum jumatate de milion de an si despre obiceiurile lor. continuă pe Hotnews

Elvetia va inaugura in decembrie unul dintre cele mai lungi tunele europene

Elvetia va inaugura in decembrie tunelul Ceneri, de 15,4 km, la care lucrarile au inceput acum 14 ani. Costurile trec de 2,5 miliarde dolari si cele mai rapide trenuri de test au rulat cu 275 kmh prin tunel. Ceneri Base este parte a unui sistem mai mare de tunele alpine care sa reduca nu doar timpii de parcurs, dar si cantitatea de marfuri transportate pe sosele.

Cele mai vechi reprezentari ale chipului lui Dumnezeu si ale calului sau, identificate de un arheolog

Teoria se bazeaza pe Vechiul Testament pentru a afirma ca trei statui din argila, vechi de 3. 000 de ani, il reprezinta pe Yahve, adica Dumnezeu in Biblia ebraica. O identificare nefondata, potrivit altor cercetatori, scrie Le Figaro.

Grecia - 508 cazuri de coronavirus importate din strainatate. Cele mai multe- 88 provin din Romania

Secretarul de stat pentru Protectia Civila, Nikos Hardalias, a prezentat in traditionala declaratie de presa ultimele date centralizate de autoritati pentru primele zece zile din luna august, dupa ce duminica 9 august) s-a inregistrat un numar record de 203 cazuri noi, scrie cotidianul elen Ta Nea, preluat de Rador. in plus, el a prezentat evolutia virusului in Grecia de la data de 25 februarie data depistarii primului caz) pana in prezent, cu cifre care provoaca o mare ingrijorare. Concret, in primele zece zile ale lunii august, Grecia a inregistrat 961 de cazuri noi, fapt care a determinat guvernul grec sa impuna noi masuri pentru contracararea tendintei de crestere a pandemiei.

Cel mai vechi restaurant din lume, deschis in 1725, afectat de pandemia de COVID-19. Acum serveste de 10 ori mai putini clienti

Pana si cel mai vechi restaurant din lume a fost afectat de pandemia de coronavirus. Restaurantul Botin din Madrid, Spania, a fost deschis in 1725 si detine recordul Guinness pentru cel mai vechi restaurant.

Cel mai vechi restaurant din lume, afectat de pandemie

Cel mai vechi restaurant din lume, pe unde s-au perindat personalitati marcante din arta si literatura, este in pericol sa se inchida, din cauza pandemiei. Restaurantul Botin, fondat in anul 1725 in Madrid, Spania, a supravietuit, de-a lungul vremii, unor evenimente majore din Spania, precum Razboiul Civil. Astazi, dupa aproape trei sute de ani de existenta, soarta localului este incerta.

Cine sunt angajatii care primesc cele mai mari salarii in Romania si cine sunt cei care incaseaza cele mai mici sume

Romanii care au avut cele mai mari cresteri ale castigului in luna iunie salarial au fost cei din hoteluri sau restaurante, ca efect al reluarii activitatii dupa introducerea masurilor de relaxare. Chiar si asa, datele de la INS arata ca acestia sunt si cei mai prost platiti din Romania.

PDM invita la discutii PSRM, PAS si Platforma DA pentru a gasi solutii la cele mai stringente probleme ale cetatenilor

Partidul Democrat din Moldova, condus de ex-premierul Pavel Filip, invita la dialog pe platforma parlamentara PSRM, PAS si Platforma DA pentru a gasi solutii la cele mai stringente probleme ale cetatenilor. Anuntul a fost facut de Pavel Filip luni, 10 august, intr-un briefing de presa.

Angajatii cu cele mai mici salarii din Romania

Angajatii cu cele mai mici salarii din Romania sunt cei care muncesc in domeniul hotelier si al restaurantelor, chiar daca salariile acestora au cunoscut cele mai mari cresteri salariale in luna iunie a acestui an, ca efect al reluarii activitatii dupa introducerea masurilor de relaxare. Acestia sunt angajatii cu cele mai mici salarii din Romania .

Angajatii cu cele mai mari salarii din Romania

Angajatii cu cele mai mari salarii din Romania sunt cei care muncesc in domeniul IT. La polul opus, cu cele mai mici salarii, se regasesc cei din domeniul hotelier si al restaurantelor, chiar daca acestiaau avut cele mai mari cresteri ale castigului in luna iunie, ca efect al reluarii activitatii dupa introducerea masurilor de relaxare.

Prognoza meteo: Romania, parjolita de arsita. Ce regiuni vor fi cele mai afectate

Vremea se mentine calduroasa in majoritatea regiunilor in urmatoarele zile. Conform Administratiei Nationale de MeteorologieANM), in perioada 10-17 august, temperaturile vor fi usor mai ridicate in sud decat cele specifice pentru aceasta saptamana. Nu va ploua, dar vijeliile se vor extinde. Cele mai afectate regiuni de canicula vor fi cele sudice, centrale si nordice.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2123 seconds )