Libnet.ro
UNICEF

15:30

Legendele celor mai frumoase locuri din Romania: Varful Frumoasa - Maiastra care a vrajit ciobanasii si a iezerelor din Maramures care inghit oameni

Adevărul Adevărul,
Legendele celor mai frumoase locuri din Romania: Varful Frumoasa - Maiastra care a vrajit ciobanasii si a iezerelor din Maramures care inghit oameni

Frumusetea muntilor, dealurilor, vailor si chiar a oraselor din Romania ascund legende bine pastrate in popor. Sibienii povestesc despre legenda Varfului Fumoasa, din inima Cindrelului, care poarta numele unei prea frumoase fetiscane din Sugag care a ucis in numele amorului sa neimplinit 13 flacai. Alte legende scot la iveala misterele de dincolo de frumusetea fermecatoare a unor iezere, munti, sau dealuri, din Maramures pana la Dunare. continuă pe Adevărul

La targul Transport-AR vor putea fi admirate cele mai frumoase camioane din Romania

Expo Arad International, desfasoara timp de trei zile, targul Transport-AR, singurul eveniment dedicat transporturilor profesionale din Romania.

Raul Rusescu, locul 37 in topul celor mai buni marcatori din Europa

Golgheterul Stelei si al Ligii I din acest sezon, atacantul Raul Rusescu s-a clasat pe locul 37 in topul Gheata de Aur a Europei, cu 21 de goluri marcate. El apare in clasament in fata unor fotbalisti.

FOTO Molvoneanu, cel mai inalt varf din Romania denumit dupa un cioban. Muntele Tampa, un loc plin de legende

Muntii Fagarasului au devenit de-a lungul timpului o veritabila atractie turistica. Traversati de cel mai spectaculos drum din lume Transfagarasanul), in Muntii Fagaras se afla cel mai inalt varf din Romania, Varful Moldoveanu 2. 544 de metri.

Cele mai proaste drumuri nationale din Romania sunt in judetul Vaslui

Judetul Vaslui se poate lauda ca are cele mai proaste drumuri din Romania. Practic, nu exista drum national care sa nu fie plin de gropi pe anumite portiuni. De cele judetene nici nu se mai pune problema, deoarece 80% dintre ele arata ca dupa razboi.

Gamerii profesionisti din Romania si-au ales monitorul pentru 2013: ASUS VG248

Monitorul ASUS VG248 a fost ales ghici de cine? chiar de reprezentantii comunitatii de gaming din Romania pentru a fi folosit in toate competitiile Professional Gamers League din acest an. Si nu e de ici de colo. Cand un produs este ales chiar de publicul pentru care a fost conceput inseamna un scop atins, nu-i asa? ASUS VG248 a fost folosit de cei mai buni jucatori din Romania in cadrul finalelor sezonului 3 Romanian eSport Championship pentru League .

Ca de la campion la campioni! Lucian Bute a impartit premii celor mai buni sahisti din scolile galatene

Concursul de sah s-a desfasurat ieri, in curtea Bisericii Sfantul Mina, iar festivitatea de premiere a avut loc astazi, dupa traditionala slujba de duminica. Au fost premiati toti participantii.

Branduri de miliarde de dolari: Top 10 cele mai valoroase nume din tehnologie

In urma cu o saptamana iti prezentam BrandZ, topul celor mai valoroase branduri la nivel global realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown. Ne-am gandit insa ca ai vrea sa stii si cine conduce anumite categorii. asa ca am inceput cu.

Dan Nica: Romania a facut o prostie cu certificatele verzi si a ajuns cea mai necompetitiva tara din UE la pretul energiei

Romania este cea mai necompetitiva tara din UE din cauza pretului la energia electrica si a facut o prostie atunci cand a introdus certificatele verzi, care permit recuperarea investitiilor in energia regenerabila in numai doi ani, a declarat ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, la emisiunea Dupa 20 de ani difuzata duminica de Pro TV.

General Electric a implementat Charisma in filialele din Romania si Bulgaria

General Electric, una dintre cele mai mari companii din lume, a implementat Charisma ERP pentru managementul activitatii filialelor din Romania si Bulgaria. Solutia TotalSoft a castigat cele doua proiecte.

Prima afacere din Romania care accepta plati in moneda digitala Bitcoin

Restaurantul La Conu039; Iancu, deschis in acest weekend in Bucuresti, a devenit prima afacere din Romania care accepta plati in moneda digitala Bitcoin, o metoda de plata care devine tot mai populara in toata lumea.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 15:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2506 seconds )