Libnet.ro
UNICEF

14:45

Ministrul Justitiei: Ma astept ca presedintele sa respecte decizia CCR si sa emita decretul de revocare a sefei DNA. A doua varianta e sa nu o respecte. Presedintele e om si el

Hotnews Hotnews,
 Ministrul Justitiei: Ma astept ca presedintele sa respecte decizia CCR si sa emita decretul de revocare a sefei DNA. A doua varianta e sa nu o respecte. Presedintele e om si el

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, ca se asteapta ca presedintele Klaus Iohannis sa respecte decizia Curtii Constitutionale si sa emita decretul de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Comentand ca presedintele e om si el, Toader a invocat si o a doua varianta, cea a refuzului sefului statului, echivalent in opinia sa cu nerespectarea Constitutiei. continuă pe Hotnews

Un lider PNL recunoaste: Presedintele trebuie sa respecte decizia CCR

Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, fiind constatata existenta unui conflict juridic de natura constitutionala generat de refuzul sefului.

Orban, despre decizia CCR privind revocarea lui Kovesi: mbraca caracterul unei lovituri de stat

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca decizia Curtii Constitutionale potrivit careia exista unui conflict constitutional intre Ministrul justitiei si Presedintele Romaniei imbraca caracterul unei lovituri de stat. De asemenea, acesta a spus ca presedintele nu poate fi determinat sa ia o decizie impotriva vointei oamenilor care i-au acordat mandatul.

Predoiu: Decizia CCR, fundamental eronata din punct de vedere tehnic juridic. Sesizarea Guvernului era inadmisibila

Deputatul PNL Catalin Predoiu spune ca decizia Curtii Constitutionale, care a admis sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si presedintele Klaus Iohannis generat de refuzul sefului statului de revocare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, este fundamental eronata din punct de vedere tehnic juridic, iar sesizarea era inadmisibila.

Tudorel Toader, despre cei care contesta decizia CCR: O fac ori din necunoastere, ori din interese. Ma astept ca Iohannis sa o respecte

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a salutat decizia Curtii Constitutionale privind revocarea lui Kovesi din fruntea DNA numindu-o drept o revenire la normalitate. Acesta a acuzat ca cei care acum contesta.

Tudorel Toader: Am asteptat cu interes decizia CCR

Ministrul justitiei, Tudorel Toader, a declarat la Sinteza zilei, ca a asteptat cu interes decizia CCR care il obliga pe presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sa o revoce pe Kovesi din functia de procuror-sef.

Toader, prima reactie dupa decizia CCR: Procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, spune ca decizia CCR privind posbilitatea revocarii sefei DNA valorifica principiul constitutional potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei, iar seful statului nu poate evalua procurorii de rang inalt.

Tudorel Toader, despre decizia CCR: Am primit decizia ca pe o revenire la normalitate

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca decizia Curtii Constitutionale reprezinta o revenire spre normalitate sau ca un inceput de revenire la normalitate. Mai mult, acesta afirma ca decizia.

Pe ntelesul tuturor: Decizia CCR cu privire la revocarea naltilor procurori

CCR a pronuntat astazi o decizie extrem de importanta prin care este interpretata Constitutia in legatura cu puterile ministrului asupra procurorilor. Tinand cont si de o alta decizie de acum doua luni a CCR, pot spune ca ministrul justitiei a devenit seful procurorilor, un lucru la care se renuntate in anul 2004.

Reactia lui Tudorel Toader dupa decizia CCR in cazul lui Kovesi

La scurt timp dupa decizia CCR cu privire la revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a scris o postare pe o retea de socializare in care argumenta ca verdictul Curtii Constitutionale valorifica principiul.

Tudorel Toader, prima reactie dupa decizia CCR in cazul Laurei Codruta Kovesi

Ministrul Justitiei Tudorel Toader reactioneaza dupa ce judecatorii de la Curtea Constitutionala au decis miercuri ca exista un conflict constitutional intre Executiv si Presedintie prin refuzul lui Klaus Io.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2172 seconds )