Libnet.ro
UNICEF

23:15

Analistul Armand Grosu: Rusia ar vrea probabil sa transforme Marea Azov in LAC RUSESC

B1 B1,
Analistul Armand Grosu: Rusia ar vrea probabil sa transforme Marea Azov in LAC RUSESC

Rusia ar vrea probabil sa transforme Marea Azov in lac rusesc astfel incat nimeni sa nu mai poata intra in ea, iar pentru acest lucru Putin trebuie sa taie accesul Ucrainei la litoralul nordic, sustine. continuă pe B1

Rusia vrea sa transforme Marea de Azov in lac rusesc Interviu cu analistul Armand Gosu

Rusia ar vrea probabil ca sa transforme Marea de Azov in lac rusesc. Adica sa inchida Marea de Azov, sa nu mai poata nimeni intra in ea. Pentru asta, Putin trebuie sa taie accesul Ucrainei la litoralul nordic al Marii de Azov. Astfel, liderul de la Kremlin ingroasa pintenul strategic din nordul Marii Negre, care e Crimeea, il leaga mai bine de Rusia. E destul de clar, inca din vara 2014, ca din punct de vedere strategic, Putin e interesat de cucerirea unui culoar terestru care sa lege Rusia de Crimeea, o fasie de pamant de 50 km de litoral, cat sa construiasca o autostrada si o linie de cala ferata.

De ce au creat rusii conflictul din Marea de Azov. Interviu cu analistul Armand Gosu

Cateva obiective imi par destul de clare, in acest moment. in primul rand, Rusia incearca sa controleze rutele maritime care duc spre si dinspre cele doua porturi importante din sudul Ucrainei, la Marea de Azov, Berdiansk si Mariupol. in acest fel, afecteaza serios situatia economica, sociala in regiune, generand pierderi de milioane de euro economiei locale. Deja au disparut mii de locuri de munca in Donetk si Zaporojie. Alegerile prezidentiale si cele parlamentare se apropie, o criza sociala si politica in sudul Ucrainei ar fi un cosmar pentru presedintele in exercitiu, care vrea sa obtina un nou mandat.

ştiri de la B1

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2073 seconds )