Libnet.ro
UNICEF

12:15

Care sunt cauzele inundatiilor din sud-vestul tarii: debite istorice care apar o data la 200 de ani si un dezastru anuntat de inundatiile din Balcani

Hotnews Hotnews,
 Care sunt cauzele inundatiilor din sud-vestul tarii: debite istorice care apar o data la 200 de ani si un dezastru anuntat de inundatiile din Balcani

Inundatiile si viiturile care afecteaza sud-vestul tarii nu sunt fenomene normale, avand in vedere ca au fost sectiuni de rauri unde probabilitatea de aparitie a debitelor inregistrate acum a fost de una la 200 de ani, a declarat pentru HotNews. ro purtatorul de cuvant de la Administratia Nationala Apele Romane, Ana-Maria Agiu. Aceasta a explicat ca viiturile rapide si scurgerile de pe versanti care au generat inundatii au fost cauzate si de modul de construire a caselor, de inexistenta unor rigole sau de lipsa lucrarilor de corectare a torentilor si paraielor, care tin de Ministerul Agriculturii si de autoritatile locale. Vezi in articol cum explica si Administratia Nationala de Meteorologie precipitatiile abundente de acum. continuă pe Hotnews

Ion Sandu, directorul ANM: Ploile vor continua sa cada in sud-vestul tarii, dar nu se va ajunge ca in situatia actuala

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, IonSandu, a anuntat, miercuri, in cadrul comandamentului de urgenta, ca Mehedinti,Caras si Dolj sunt judetele care se vor confrunta in.

Scurgerile de pe versanti matura sud-vestul Romaniei

Ploile abundente au umflat peste noapte rauri cu debit mediu, transformandu-le in torpile care au afectat grav comune si orase. Scurgerile de pe versanti se manifesta mai ales acolo unde padurile au fost taiate fara mila. O lectie pe care natura ne-o da.

Omniasig VIG anunta ca a platit despagubiri de peste 170.000 de lei in urma ploilor si inundatiilor din ultimele trei luni

Omniasig VIG a anuntat joi ca a platit despagubiri de peste 170. 000 de lei atat persoanelor fizice cat si juridice, din cele mai afectate judete din Romania ca urmare a fenomenelor atmosferice din ultimele trei luni. La nivel national, asiguratorul a primit aproape 500 solicitari de despagubire pana in acest moment si estimeaza ca va plati in jur de 3 milioane de lei pentru daunele avizate. Anuntul vine in contextul in care mai multi angajati Omniasig sunt in prezent urmariti penal si alti 300 de angajati sunt cercetati penal pentru ca ar fi falsificat asigurari facultative pentru locuinte.

Doi morti, in urma inundatiilor din Bulgaria

Doua persoane au murit, in centrul Bulgariei, din cauza inundatiilor provocate de ploile abundente din ultimele zile, informeaza Mediafax.

INFOGRAFIC BBC: Accidentele aviatice si cauzele lor, din 1993 pana in prezent

Un infografic realizat de BBC analizeaza accidentele aviatice din ultimii 21 de ani, luand in considerare cauzele tragediilor. Cu trei catastrofe intr-o saptamana si peste 700 de victime, 2014 se anunta deja.

Cum iti iei un credit Prima Casa 6 si care sunt noile dobanzi ale BCR

BCR a modificat oferta de pret pentru creditul ipotecar Prima Casa prin reducerea marjei de dobanda de la 2,5% la 2. 2% pentru clientii care nu vireaza salariul intr-un cont BCR, dobanda finala fiind de 4. Pentru clientii care isi incaseaza sau vor.

Care sunt beneficiile probioticelor

Probioticele sunt deja cunoscute datorita beneficiilor pe care le au pentru sanatate, incepand cu reglarea tractul gastro-intestinal si terminand cu incurajarea eforturilor pe care le facem pentru a pierde kilogramele in plus. O noua cercetare arata ca acestea au si alte beneficii, necunoscute pana in acest moment.

Daily Income: Spalarea de bani - ce inseamna si care sunt cele mai intalnite metode de albire a banilor

Sumele de bani provenite din activitati ilicite si care intra anual intr-un proces de albire si spalare reprezinta, conform datelor CIA si FMI, aproape 5% din PIB-ul mondial. Asta inseamna cam 3,6 trilioane de.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2024 seconds )