Libnet.ro
UNICEF

01:05

CCR: Legea prin care evazionistii scapa de inchisoare - constitutionala

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CCR: Legea prin care evazionistii scapa de inchisoare - constitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, miercuri, sesizarile inaltei Curti de Casatie si Justitie, Guvernului si Avocatului Poporului asupra legii prin care evazionistii scapa de inchisoare, stabilind ca actul normativ este constitutional, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR si Agerpres. continuă pe Ziarul Bursa

UPDATE Curtea Constitutionala, unda verde pentru legea prin care evazionistii scapa de inchisoare

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarile inaltei Curti de Casatie si Justitie, Guvernului si Avocatului Poporului asupra legii prin care evazionistii scapa de inchisoare. CCR a stabilit ca actul normativ este constitutional. Reamintim ca deputatii au adoptat aceasta lege in ultima sedinta de plen a fostei legislaturi. Actul normativ, initiat de fostul deputat PSD Catalin Radulescu - Mitraliera, ii scapa de inchisoare pe cei inculpati pentru evaziune fiscala daca prejudiciul este pana la 100. 000 de euro si daca il achita integral.

CCR a decis: Legea prin care evazionistii scapa de inchisoare daca achita prejudiciul, declarata constitutionala

Legea prin care evazionistii scapa de inchisoare si sunt sanctionati doar cu amenda daca achita prejudiciul a fost declarata constitutionala de CCR. Judecatorii constitutionali au respins astfel.

Sesizarile asupra legii prin care evazionistii scapa de inchisoare, la CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate, miercuri, sesizarile inaltei Curti de Casatie si Justitie, Guvernului si Avocatului Poporului asupra legii prin care evazionistii scapa de inchisoare.

CCR discuta miercuri sesizarile iCCJ si Avocatului Poporului cu privire la legea prin care evazionistii scapa doar cu amenda daca achita integral prejudiciul

Curtea Constitutionala discuta miercuri sesizarea inaltei Curti de Casatie si Justitie, Guvernului si Avocatului Poporului cu privire la modificarile aduse legii privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Judecatorii iCCJ au apreciat, in obiectia de neconstitutionalitate, ca actul normativ a fost adoptat fara respectarea principiului bicameralismului.

CCR dezbate sesizarile depuse de Curtea Suprema, Guvern si Avocatul Poporului cu privire la legea care ii scapa pe evazionisti de pedeapsa cu inchisoarea daca achita prejudiciul

Judecatorii de la Curtea Constitutionala dezbat in sedinta de miercuri sesizarile depuse de Curtea Suprema, Guvern si Avocatul Poporului cu privire la legea prin care evazionistii scapa de inchisoare daca ac.

Care sunt evazionistii care scapa de inchisoare daca-si platesc prejudiciul

Cei care vor fi gasiti vinovati de comiterea infractiunii de evaziune fiscala de pana la 100. 000 de euro vor scapa doar cu o amenda daca achita integral prejudiciul. Mai mult, evazionistii care dau si 20% in plus nu vor mai fi pedepsiti deloc, indiferent de cuantumul evaziunii.

ORBAN: Sustinem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru votul final asupra proiectului de lege prin care se desfiinteaza pensiile speciale pentru parlamentari

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat ca sustine introducerea pe ordinea de zi pentru votul final a proiectului de lege prin care sunt desfiintate pensiile speciale pentru parlamentari, mentionand ca acest lucru s-ar putea intampla miercuri, potrivit News.

Ciolos: Un proiect prin care sa fie eliminate toate pensiile speciale risca sa fie atacat la CCR intr-o prima etapa aceasta masura va fi luata doar in privinta pensiilor parlamentarilor si primarilor

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos a declarat ca intelege punctul de vedere al UDMR, care sustine eliminarea tuturor pensiilor speciale, dar a apreciat ca este de preferat ca intr-o prima etapa aceasta masura sa fie luata doar in ceea ce priveste pensiile parlamentarilor si primarilor, astfel incat sa nu existe riscul atacarii unui proiect mai amplu la Curtea Constitutionala, scrie Agerpres. Precizarile au venit in contextul in care vicepremierul Kelemen Hunor a mentionat miercuri ca UDMR doreste eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu doar pentru o categorie de salariati.

Facebook vine cu inventia prin care sa-i tina pe utilizatori si mai aproape de aplicatiile sale. Cum functioneaza noul Smartwatch?

Facebook incearca sa tina pasul cu concurenta. A dezvoltat un ceas inteligent, care ar putea conferi acces direct la datele de sanatate si fitness ale utilizatorilor. Surse anonime din cadrul Facebook.

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului decretul prin care creste contributia Romaniei la bugetul UE

Contributia Romaniei la bugetul Uniunii Europene creste de la 1 ianuarie 2021, presedintele Klaus Iohannis semnand luni decretul in acest sens, pe care l-a trimis Parlamentului pentru aprobare. Potrivit documentului, nivelul contributiei va fi in acest an de 1,4% din Venitul National Brut, fata de 1,2%, ridicandu-se astfel la suma de 2,357 miliarde de euro. Cresterea este cauzata de Mecanismul European de Rezilienta si Redresare al Comisiei Europene, prin urmare fiecare stat va contibui mai mult la bugetul UE.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2095 seconds )