Libnet.ro
UNICEF

21:00

Citu: Salariul minim va creste si in 2021

Adevărul Adevărul,
Citu: Salariul minim va creste si in 2021

Ministrul Finantelor Florin Citu a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca salariul minim va creste si in anul 2021, dar nu a avansat un procent. continuă pe Adevărul

Ministrul Finantelor sustine ca exista loc pentru reducerea dobanzii de politica monetara

Exista loc pentru o reducere a ratei dobanzii de politica monetara in Romania, avand in vedere scaderea peste asteptari a ratei inflatiei, ceea ce ar reprezenta un atu pentru a stimula economia, a declarat, sambata, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, intr-o conferinta de presa, noteaza Agerpres. Rata inflatiei continua scada, a scazut tot anul, mai rapid decat se astepta Banca Nationala, care si-a ajustat estimarile pentru finalul anului. De obicei cam asta este dinamica: mai intai scade rata inflatiei dupa acea urmeaza si o scadere a ratei de dobanda de politica monetara. Astazi, Romania are cea mai mica rata a inflatiei din grupul celor patru tari din Europa Centrala: Ungaria, Cehia, Polonia si Romania. Din pacate, Romania are cea mai mare rata a dobanzii, dar acum, cu o scadere in continuare a ratei de inflatie, exista acest loc pentru o reducere si este un atu pe care Romania il are. , a spus Florin Citu.

Ce se intampla cu salariul minim in 2021 si cu cat a crescut in ultimii 10 ani

Discutiile purtate intre oficialii din Ministerul Muncii cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor pe tema salariului minim de anul viitor au durat trei luni, fie cu participarea fizica a acestora, fie online, a anuntat joi, ministrul Muncii, Violeta Alexandru,la inceputul sedintei de Guvern.

Discutii pe tema impartirii banilor la rectificare, purtate miercuri de Orban si Citu cu primarii si prefectii

Premierul Ludovic Orban si ministrul Finantelor Florin Citu s-au intalnit miercuri cu reprezentantii Asociatiei Municipiilor, in perspectiva adoptarii de catre Guvern a rectificarii bugetului pentru acest an, scrie news. ro.

Citu, despre majorarea alocatiilor: Daca legea va fi promulgata, va trebui sa taiem de undeva ca sa putem creste alocatiile, dar eu cred ca nu vom ajunge acolo

Ministrul Finantelor Florin Citu a declarat ca, in cazul in care legea privind dublarea alocatiilor va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis atunci trebuie taiat de undeva pentru a fi luati banii necesari, dar a precizat ca nu crede ca se va ajunge in aceasta situatie.

Citu: Revenirea din trimestrul trei este cea mai rapida din ultimii 20 de ani

Romania a avut cea mai mare crestere economica trimestriala din ultimii 20 de ani, in trimestrul trei al acestui an, revenire care a fost de asemenea cea mai rapida din ultimii 20 de ani, a declarat sambata ministrul Finantelor Florin Citu.

Violeta Alexandru: Nu aveam cum sa anticipam toate evolutiile in relatiile angajatilor cu angajatorii Am avut deja trei runde de consultari privind salariul minim cu sindicatele si patronatele (VIDEO)

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, si-a inceput interventia din debutul sedintei de Guvern de joianuntand ca, conform datelor din REVISAL, avem cu 15. 150 de angajati activi in plus in luna.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )