Libnet.ro
UNICEF

22:45

Covasna: Duminica are loc Marele mars al secuilor. Participa mii de persoane din toata tara

Hotnews Hotnews,
 Covasna: Duminica are loc Marele mars al secuilor. Participa mii de persoane din toata tara

Mii de persoane din mai multe judete ale tarii, dar si din Ungaria, au inceput sa soseasca, duminica, in judetul Covasna, pentru a participa la Marele mars al secuilor, manifestare ce se va desfasura pe o distanta de 54 de kilometri de-a lungul DN 11, intre localitatile Chichis si Bretcu. Mii de oameni din Bihor, Cluj, Harghita, Mures sau Brasov, dar si din Ungaria si diferite localitati covasnene au sosit, duminica dimineata, in locatiile situate de-a lungul DN11, intre comunele Chichis si Bretcu, portiune pe care se va desfasura marsul. Potrivit organizatorilor, maghiari din toata Transilvania ajung in judetul Covasna cu sute de autobuze si masini personale, politistii asigurand fluidizarea traficului. continuă pe Hotnews

VIDEO Covasna: Duminica are loc Marele mars al secuilor. Participa mii de persoane din toata tara

Mii de persoane din mai multe judete ale tarii, dar si din Ungaria, au inceput sa soseasca, duminica, in judetul Covasna, pentru a participa la Marele mars al secuilor, manifestare ce se va desfasura pe o distanta de 54 de kilometri de-a lungul DN 11, intre localitatile Chichis si Bretcu. Mii de oameni din Bihor, Cluj, Harghita, Mures sau Brasov, dar si din Ungaria si diferite localitati covasnene au sosit, duminica dimineata, in locatiile situate de-a lungul DN11, intre comunele Chichis si Bretcu, portiune pe care se va desfasura marsul. Potrivit organizatorilor, maghiari din toata Transilvania ajung in judetul Covasna cu sute de autobuze si masini personale, politistii asigurand fluidizarea traficului.

Marele Mars al Secuilor, duminica, in Covasna: 150.000 de oameni si un lant viu de 54 de kilometri

Consiliul National Secuiesc CNS) organizeaza, in judetul Covasna, duminica, 27 octombrie, Marele Mars al Secuilor, un eveniment de amploare la care sunt asteptati in jur de 150. 000 de oameni care sa protesteze fata de proiectul de regionalizare propus de Guvern si pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.

Marele mars al secuilor, in judetul Covasna. Organizatorii sustin ca au participat 100.000 de maghiari, care au format un lant viu: Este in interesul nostru, al poporului secuiesc, ca relatia dintre Ungaria si Romania sa fie buna

Mii de persoane din mai multe judete ale tarii, dar si din Ungaria au participat, duminica, in judetul Covasna, la Marele mars al secuilor, manifestare ce s-a desfasurat pe o distanta de 54 de kilometri de-a lungul DN 11. Marele mars al secuilor s-a incheiat dupa ce cei peste 100. 000 de maghiari au format un lant viu pe o distanta de 54 de kilometri, intre localitatile Chichis, aflata la granita cu judetul Brasov, si Bretcu, la iesirea catre Bacau, iar presedintele CNS, Izsak Balazs, a citit o proclamatie. Reprezentantii CNS sustin ca numarul participantilor la Marele mars al secuilor din Covasna a depasit 100.

FOTOGALERIE Marele mars al secuilor in Covasna. Organizatorii sustin ca au participat 100.000 de maghiari, Ministerul de Interne anunta doar 15.000. Manifestantii au format un lant uman: Este in interesul nostru, al poporului secuiesc, ca relatia Ungaria

Mii de persoane din mai multe judete ale tarii, dar si din Ungaria au participat, duminica, in judetul Covasna, la Marele mars al secuilor, manifestare ce s-a defasurat pe o distanta de 54 de kilometri de-a lungul DN 11. Marele mars al secuilor s-a incheiat dupa ce cei peste 100. 000 de maghiari - potrivit organizatorilor - au format un lant viu pe o distanta de 54 de kilometri, intre localitatile Chichis, aflata la granita cu judetul Brasov, si Bretcu, la iesirea catre Bacau, iar presedintele CNS, Izsak Balazs, a citit o proclamatie. Reprezentantii CNS sustin ca numarul participantilor la Marele mars al secuilor din Covasna a depasit 100. In schimb, Ministerul de Interne vorbeste despre 15. 000 de participanti.

Marele Mars al Secuilor incepe. La Reci s-au adunat cateva zeci de oameni

Cateva zeci de persoane s-au adunat azi-dimineata la intersectia Drumului National 11 si a drumului comunal din comuna Reci, din Covasna, de unde va porni Marele Mars al Secuilor. Evenimentul incepe oficial la ora 11. 00, cu o serie de manifestari religioase in aer liber, si sunt asteptati aproximativ 150. 000 de maghiari din tot Ardealul, dar si din strainatate, mai ales din Ungaria.

UPDATE Marele Mars al Secuilor incepe. La Reci s-au adunat cateva zeci de oameni

Cateva zeci de persoane s-au adunat azi-dimineata la intersectia Drumului National 11 si a drumului comunal din comuna Reci, din Covasna, de unde va porni Marele Mars al Secuilor. Evenimentul incepe oficial la ora 11. 00, cu o serie de manifestari religioase in aer liber, si sunt asteptati aproximativ 150. 000 de maghiari din tot Ardealul, dar si din strainatate, mai ales din Ungaria.

UPDATE Marele Mars al Secuilor a inceput. Manifestantii vor forma un lant uman lung de 50 de kilometri

Cateva mii de persoane s-au adunat azi-dimineata la intersectia Drumului National 11 si a drumului comunal din comuna Reci, din Covasna, de unde va porni Marele Mars al Secuilor. Evenimentul a inceput oficial la ora 11. 00, cu o serie de manifestari religioase in aer liber, si sunt asteptati aproximativ 150. 000 de maghiari din tot Ardealul, dar si din strainatate, mai ales din Ungaria.

Patru drapelesecuiesti de cate 250 de metri lungime, confectionate pentru Marele mars alsecuilor

Patru drapelesecuiesti de cate 250 de metri lungime si doi metri latime sunt confectionate pentru 2Marele mars alsecuilor, care va avea loc duminica, in Covasna. Liderul filialei judetene a UDMR, Tamas Sandor, sustine ca manifestarea se doreste una pasnica, fara prezenta extremistilor.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2159 seconds )