Libnet.ro
UNICEF

22:45

Crenvursti de porc din Romania cu doar 10% carne de porc in compozitie si 11 E-uri

B1 TV B1 TV,
Crenvursti de porc din Romania cu doar 10% carne de porc in compozitie si 11 E-uri

Un studiu recent demonstreaza ca procentul de carne de porc din crenvursti poate sa reprezinte doar 10%. Mai exact, compozitia variaza la produsele din magazine intre 10 si 93%, informeaza InfoConf. Ce contine eticheta unuia dintre cele mai comercializate produse Exista si produse care sunt comercializate sub denumirea Crenvursti carne de porc, insa primul ingredient din lista este carnea de pui. Carnea de porc se afla pe a patra pozitie in lista ingredientelor. Din punct de vedere al altor ingrediente regasite in compozitie : 57. 89% au in compozitie apa , fiind si cel de-al doilea ingredient 31. 57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Ingredientele de pe eticheta se afla in ordine descrescatoare : primul fiind in cantitatea cea mai mare , iar ultimul in cantitatea cea mai mica. Din punct de vedere al aditivilor alimentari regasiti in crenvurstii de porc: 100% din produse au in compozitie E-uri aditivi alimentari ) ; Numericul de aditivi alimentari variaza intre 2 11 : 5. 26% din produse au in compozitie 11 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 9 E-uri 21. 05% din produse au in compozitie 8 E-uri ; 5. 26% din produse au in compozitie 7 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 6 E-uri ; 5. 26% din produse au in compozitie 5 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 4 E-uri ; 21. 05% din produse au in compozitie 3 E-uri ; 10. 53% din produse au in compozitie 2 E-uri ; Din punct de vedere al produselor ce contin aditivi alimentari regasiti frecvent situatia se prezinta astfel : 100% dintre produsele studiate au avut in componenta nitrit de sodiu E250); 84. 21% dintre produsele studiate au avut in componenta difosfat de sodiu E450); 84. 21% dintre produsele studiate au avut in componenta acid asorbic E300); 57. 89% dintre produsele studiate au avut in componenta carmina E120); Cantitatea de sare s-a situat intre 1. 02g si 3g . Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproximativ 2. 5 milioane de decese ar putea fi prevenite daca nivelul de consum global al sarii ar scadea pana la cantitatea recomandata de 5 gramezi. continuă pe B1 TV

ştiri de la B1 TV

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,4516 seconds )