Libnet.ro
UNICEF

23:30

Cum NU am devenit membru al Uniunii Scriitorilor din Romania

Adevărul Adevărul,
Cum NU am devenit membru al Uniunii Scriitorilor din Romania

Doar o reforma profunda a finantarii institutiilor de cultura de la noi, prinliberalizarea alocarii resurselor asociatiilor de creatie scriitori, artisti si ale tuturor celor care participa la productia culturala), va opri catastrofa cu care ne confruntam. Existenta unui Fond Cultural, care sa distribuie fondurile pe baza relevantei intelectuale, sociale si culturale, prin concursuri transparente si pe baza de merite, este obligatorie. continuă pe Adevărul

Comunitatea literara propune reformarea Uniunii Scriitorilor din Romania. Ce raspunde Nicolae Manolescu

Nume sonore ale literaturii contemporane, precum Octavian Soviany, Florin Iaru si Claudiu Komartin s-au reunit ieri pentru a expune problemele structurale si etice care au umbrit activitatea Uniunii Scriitorilor din Romania in ultimii ani.

Dezvaluire: Animale din Romania, sacrificate cu sadism in Orientul Mijlociu

Zeci de mii de vite exportate anual din Romania ajung in abatoare insalubre din Orientul Mijlociu, unde au parte de o moarte chinuitoare. O organizatie internationala cere Romaniei si Uniunii Europene sa-si modifice legislatia, care in momentul de fata nu protejeaza in nici un fel animalele exportate in afara spatiului comunitar.

Femeile din Romania aleg cariera in detrimentul vietii de familie: ce rol joaca statul

Numarul femeilor din pozitiile de top din Romania este superior celui inregistrat la nivelul Europei deoarece in lipsa unor stimulente financiare de la stat mai putine romance au ales sa ramana acasa, dupa ce au nascut, pentru a ingriji copiii,.

Primul cinema 4Dx din Romania, in Mega Mall: ce aduce mallul NEPI in materie de entertainment in zona sports bar

Primul cinematograf Cinema City 4Dx din Romania se va deschide in Mega Mall, mall care va fi inaugurat pe 23 aprilie in zona Arenei Nationale. Ce alte zone de distractie va aduce NEPI in Mega Mall, principala deschidere de mall din Bucuresti in 2015.

Filmul SFChappie, in cinematografele din Romania

Incepand din 6 martie, in toate cinematografele din Romania poate fi vizionat filmul SF Chappie. Pelicula aduce pe marile ecrane povestea unei lumi ce se afla sub controlul politistilor androizi robotizati.

Un nou operator de retele virtuale mobile a intrat pe piata din Romania

Lycamobile, operator de retele virtuale mobile MVNO), si-a lansat operatiunile in Romania, care a devenit a 18-a tara din reteaua internationala a companiei, si vrea sa isi mareasca baza de utilizatori.

New York Times: Avantul luat de domeniul judiciar din Romania este pe cale sa dea nastere unui abuz de putere

Cotidianul The New York Times a publicat un articol de opinie, sub semnatura lui Patrick Basham, privind evolutia din ultima vreme a luptei anticoruptiei in Romania. Autorul articolului considera ca.

VIDEO O pestera din Romania este considerata singurul loc care ar continua sa existe in cazul unui atac nuclear. NASA a studiat-o

Pamantul are putine locuri ferite de un eventual atac nuclear, iar unul dintre ele se afla in Romania. Vorbim despre pestera Movile din Dobrogea, complet izolata de exterior.

Business report: Dobanda bancii si comisionul de risc, desfiintate de o decizie a Curtii de Justitie a UE; Orasul din Romania care starneste invidia in privinta locurilor de munca pentru tineri si a PIB-ului pe cap de locuitor; Capcana costurilor mari la

Castiguri de zece ori mai mari la bursa decat la banca. In contextul dobanzilor reduse la depozitele bancare, bursa si fondurile mutuale sunt doua alternative atractive pentru romanii care vor sa-si inmulteasca economiile. Disciplinele la care ne-a declarat corijenti Comisia Europeana: Nota 2 la programul de asistenta financiara. Comisia Europeana a decis sa demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania.

VIDEO Robert Cazanciuc: Inchisoarea nu e hotel. Inchisoarea din Romania in ziua de astazi de foarte multe ori este la limita demnitatii umane

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a afirmat joi ca nu reprezinta o noutate faptul ca inchisoarea nu este hotel, dar a subliniat ca pentru a construi noi penitenciare si a le moderniza pe cele existente la standarde europene Romania ar avea nevoie de cel putin un miliard de euro. Declaratia vine in contextul in care Monica Iacob Ridzi, sotul si avocatii s-au plans de conditiile din penitenciar, acuzatii care au fost preluate pe larg, fara dovezi, de o parte a presei.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2106 seconds )