Libnet.ro
UNICEF

01:05

Dupa 24 de ani - Sangele copiilor ucisi in Decembrie 1989 si tihna calailor

Adevărul Adevărul,
Dupa 24 de ani - Sangele copiilor ucisi in Decembrie 1989 si tihna calailor

Atunci s-a implinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: Glas in Rama s-a auzit, plangere si tanguire multa; Rahela isi plange copiii si nu voieste sa fie mangaiata pentru ca nu sunt. continuă pe Adevărul

Dupa 24 de ani: sangele copiilor ucisi in Decembrie 1989 si tihna calailor

Atunci s-a implinit ceea ce se spusese prin Ieremia proorocul: Glas in Rama s-a auzit, plangere si tanguire multa; Rahela isi plange copiii si nu voieste sa fie mangaiata pentru ca nu sunt.

Neculai Constantin Munteanu - paralela intre regimul Ceausescu si actuala putere, dupa 24 de ani: Cu astia de azi nu se intrevede nici macar inceputul sfirsitului

Jurnalistul si disidentul anticomunist Neculai Constantin Munteanu comenteaza, pe blogul lui Catalin Tolontan, numirea lui Toni Grebla la Curtea Constitutionala: Cand spuneam in 1989 - n. red. ) e un inceput in tot sfirsitul nu eram chiar foarte convins de ceea ce spun. Dar mai exista mica speranta ca ala va crapa. ) Cu astia de azi nu se intrevede nici macar inceputul sfirsitului. Nu pentru ca ar fi nemuritori. Dar se regenereaza la nesfirsit. ) Numirea lui Toni Grebla la Curtea Constitutionala face parte din acest proces si e cea mai groasa flegma pe care haita juristului Victor P. o putea arunca in obrazul unei institutii schimonosite de indiferenta si de neputinta.

De 24 de ani respiram LIBERTATEA. Pe 17 decembrie 1989 la Timisoara oamenii ieseau in strada, iar Ceausescu a ordonat linistirea lor cu GLOANTE

Mii de oameni se revoltau in strada, la Timisoara, fata de masurile luate de presedintele Nicolae Ceausescu. Pe 17 decembrie la Timisoara, miscarea protestatara ia amploare, muncitori din fabrici, locuitori.

De 24 de ani respiram LIBERTATEA. Pe 17 decembrie 1989, la Timisoara oamenii ieseau in strada, iar Ceausescu a ordonat linistirea lor cu GLOANTE

Mii de oameni se revoltau in strada, la Timisoara, fata de masurile luate de presedintele Nicolae Ceausescu. Pe 17 decembrie la Timisoara, miscarea protestatara ia amploare, muncitori din fabrici, locuitori.

Revolutia romana dupa 24 de ani

La implinirea a 24 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, aproximativ jumatate dintre romani socotesc ca era mai bine inainte.

Zi de doliu in Timisoara in memoria martirilor Revolutiei din Decembrie 1989.

In memoria celor 66 de manifestanti din Timisoara care au cazut pentru libertate in Revolutia din Decembrie 1989, toate steagurile institutiilor din oras au fost coborate marti in berna, potrivit Agerpres. In cursul diminetii va avea loc o slujba de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitana, urmata de o depunere de coroane si de o slujba la Biserica Martirilor. Dupa-amiaza, familiile martirilor si revolutionarii vor merge la Cimitirul Eroilor, unde vor avea loc o alta slujba de .

VIDEO. Zi de doliu in Timisoara in memoria martirilor Revolutiei din Decembrie 1989.

In memoria celor 66 de manifestanti din Timisoara care au cazut pentru libertate in Revolutia din Decembrie 1989, toate steagurile institutiilor din oras au fost coborate marti in berna, potrivit Agerpres. // In cursul diminetii va avea loc o slujba de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitana, urmata de o depunere de coroane si de o slujba la Biserica Martirilor. Dupa-amiaza, familiile martirilor si revolutionarii vor merge la Cimitirul Eroilor, unde vor avea .

Eroii martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989, comemorati in Baia Mare

In municipiul Baia Mare, Institutia Prefectului judetului Maramures, Primaria municipiului Baia Mare si Garnizoana Baia Mare vor organiza duminica, 22 Decembrie 2013, ceremonia militara si religioasa de comemorare a eroilor martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989.

Zi de doliu la Timisoara in memoria celor 66 de martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989

Marti, 17 decembrie, este zi de doliu in Timisoara. Toate steagurile institutiilor sunt coborate in berna, in memoria celor 66 de manifestanti din Timisoara care au cazut pentru libertate in Revolutia din Decembrie 1989. Pe parcursul intregii zile se desfasoara manifestari in cinstea eroilor Revolutiei.

FOTO 21 decembrie 1989. Filmul zilei in care, la Bucuresti, incepea Revolutia

21 decembrie 1989 a marcat inceputul sfarsitului dictaturii ceausiste. A fost ziua cand revoltele de la Timisoara s-au mutat la Bucuresti, transformandu-se in prima zi a Revolutiei romane.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2251 seconds )