Libnet.ro
UNICEF

16:30

FLORIN CITU: Deficitul bugetar a urcat la 7% din PIB, 74 miliarde de lei, dupa primele 10 luni din an

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
FLORIN CITU: Deficitul bugetar a urcat la 7% din PIB, 74 miliarde de lei, dupa primele 10 luni din an

Citu vrea sa mearga la sedintele de politica monetara ale BNR Deficitul bugetar a crescut cu 6,7 miliarde de lei in octombrie si a ajuns dupa primele 10 luni din an la 7% din PIB, a anuntat, ieri, Florin Citu, ministrul de Finante, intr-o conferinta de presa. Executia bugetului general consolidat pe perioada ianuarie-octombrie s-a incheiat astfel cu o lipsa de venituri la buget de 74,04 milioane de lei, suma ce a fost imprumutata din pietele financiare. Dupa primele 10 luni din 2019, deficitul bugetar era de 28,83 miliarde de lei, respectiv 2,8% din PIB. Cresterea puternica din acest an este explicata de criza sanitara Covid-19, care a lovit economia si astfel incasarile la buget si a fortat statul sa majoreze cheltuielile cu sprijinul operatorilor economici. in septembrie, deficitul lunar a fost de 12,5 miliarde de lei. continuă pe Ziarul Bursa

Florin Citu: Deficitul bugetar la 10 luni a urcat 7% din PIB (VIDEO)

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, joi, ca deficitul bugetar este de 7% din Produsul Intern Brut PIB). Potrivit acestuia, suma obligatiilor fiscale amanate de cotribuabili se ridica la 16,29.

Florin Citu: Deficitul bugetar la 10 luni a urcat 7% din PIB (VIDEO)

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, joi, ca deficitul bugetar este de 7% din Produsul Intern Brut PIB). Potrivit acestuia, suma obligatiilor fiscale amanate de cotribuabili se ridica la 16,29.

FLORIN CITU: Deficitul bugetar dupa primele 10 luni este de 7% din PIB

Deficitul bugetar dupa primele 10 luni din an este de 7% din PIB, a declarat astazi Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, intr-o conferinta de presa. Nominal este vorba despre 74,04 miliarde lei. Potrivit acestuia, suma obligatiilor fiscale amanate de contribuabili se ridica la 16,29 miliarde lei.

Deficitul dupa primele 10 luni a ajuns la 7% din PIB. Florin Citu:Daca nu era criza, aveam deficit de 3%

Deficitul bugetar dupa primele 10 luni se ridica la 74,04 miliarde lei, adica 7% din Produsul Intern Brut, a anuntat joi ministrul Finantelor Florin Citu.

Citu: Deficitul este de 7% din PIB, la 10 luni Voi merge la sedintele de politica monetara de la BNR

Deficitul bugetar este de 7% din PIB, a declarat Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, intr-o conferinta de presa, precizand ca este vorba despre 74,04 miliarde lei. Potrivit acestuia, suma obligatiilor fiscale amanate de cotribuabili se ridica la 16,29 miliarde lei.

Consiliul Fiscal: Estimam un deficit bugetar de 9,8% din PIB anul acesta. in 2020, s-a atins un varf din punct de vedere al cheltuielilor de personal si cu asistenta sociala. Care sunt solutiile

Consiliul Fiscal estimeaza ca deficitul bugetar pe 2020, potrivit metodologiei cash, va fi in jur de 9,8% din PIB, cu 0,7 puncte procentuale peste estimarea Ministerului de Finante. in opinia Consiliului despre cea.

Florin Citu anunta ca vine prima transa din imprumutul de la Uniunea Europeana prin instrumentul SURE: Romania va primi 3 miliarde de euro

Ministrul Finantelor, Florin Citu, anunta ca in cateva zile, Romania va primi prima transa din instrumentul SURE, in valoare d 3 miliarde de euro. intr-o postare pe Facebook, Citu precizeaza ca acesti.

CITU: Deficitul dupa primele 10 luni este de 74,04 miliarde de lei, adica 7% din PIB

Deficitul bugetar dupa primele zece luni din acest an este de 74,04 miliarde de lei, respectiv 7% din PIB, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ministrul Finantelor, Florin Citu, conform Agerpres.

Deficitul bugetar a depasit sapte procente

In primele zece luni ale anului deficitul bugetar a ajuns la 7. 05% din Produsul Intern Brut, respect.

Consiliul Fiscal: Scenariul revizuit al Guvernului pare mai optimist in raport cu evolutia economiei Apreciem un nivel probabil al deficitului bugetar in jur de 9,8% din PIB in 2020

Consiliul Fiscal apreciaza drept probabila materializarea unui gol total de venituri fiscale si din contributii de asigurari plus alte venituri la nivelul anului 2020 potrivit executiei cash) de aproximativ 6,5-7,5 mld. lei circa 0,65%-0,75% din PIB). Acest gol provine pe de o parte din evaluarea optimista a ANAF, a sumelor recuperabile in acest an din obligatiile amanate la plata de firme, precum si din probabilitatea ridicata ca sumele aferente inchirierii benzilor de frecventa 5G sa nu fie incasate in anul curent. , se arata in Opinia Consiliului pe marginea celei de-a treia rectificari. Institutia condusa de Daniel Daianu apreciaza un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 potrivit metodologiei cash in jurul valorii de 9,8% din PIB, cu 0,7 pp peste estimarea MFP.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2194 seconds )