Libnet.ro
UNICEF

23:15

FOTO Revolutia Romana, in Buzau. Povesti despre haosul care a ucis si ranit zeci de oameni nevinovati

Adevărul Adevărul,
FOTO Revolutia Romana, in Buzau. Povesti despre haosul care a ucis si ranit zeci de oameni nevinovati

Un sfert de secol s-a scurs de la Revolutia anticomunista care s-a soldat cu moartea a 47 de buzoieni. De atunci, investigatiile autoritatilor dar si anchetele jurnalistice au scos la lumina episoade care zugravesc un tablou haotic despre cele trei zile de lupte. La Buzau, intre 22 decembrie si 25 decembrie, au fost intense schimburi de focuri in zona Cimitirului Eroilor, in zona Episcopiei, in zona fabricii Chimica si in Palatul Comunal. continuă pe Adevărul

Revolutia Romana de acum 25 de ani, in presa internationala

Presa internationala comemoreaza Revolutia din Romania din decembrie 1989, la 25 de ani de la aceste evenimente, rememorate de reporteri care s-au aflat pe teren la momentul respectiv sau de romani care au participat la proteste.

in Premiera. Ultima misiune: revolutia romana

Dupa 25 de ani de libertate, inca mai sunt dileme, intrebari fara raspuns si o singura certitudine: revolutia de la noi a fost cea mai sangeroasa din Europa si a facut multe victime si in randul.

FOTO Revolutia din 89, in imagini tragico-comice. Evolutia poporul roman de la Revolutia din 89 in pictura dintr-o hala dezafectata

O expozitie ceva mai inedita a avut loc la inceputul acestei saptamani intr-o hala dezafectata din municipiul resedinta de judet. Printre gunoaie, printre mormane de fier vechi, arta si-a facut simtita prezenta. Un pahar de vin si acordurile unei viori au intregit evenimentul care s-a dorit a fi unul cu totul special.

FOTO Revolutia din decembrie 1989 din Alba Iulia, imortalizata cu un aparat adus pe furis din Germania Federala

Primul om care a pozat si filmat, pe 22 decembrie 1989, multimea iesita pe strazile din Alba Iulia, pentru inlaturarea regimului Nicolae Ceausescu, a fost Nicu Murgasanu.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2112 seconds )