Libnet.ro
UNICEF

19:00

Hong Kong. Protestatarii cer demisia liderului local si ameninta ca vor ocupa cladirile guvernamentale

Antena3 Antena3,
Hong Kong. Protestatarii cer demisia liderului local si ameninta ca vor ocupa cladirile guvernamentale

Protestatarii din Hong Kong cer demisia urgenta a liderului provinciei autonome, Leung Chun-ying. Studentii, organizatorii principali ai miscarilor sociale, care-l considera pe Chun-ying o marioneta a regimului de. continuă pe Antena3

UPDATE: Seful Guvernului din Hong Kong cere incetarea manifestatiilor. Acestia resping solicitarea si ii cer demisia

Sefului Guvernului din Hong Kong a cerut manifestantilor condusi de miscarea prodemocratie Occupy Central sa elibereze imediat strazile, dupa trei zile de protesta care a afectat functionarea centrului financiar al orasului chinez.

Protestatarii prodemocratie din Hong Kong au curatat strazile dupa confruntarile cu politia

Protestatarii prodemocratie din Hong Kong au curatat strazile dupa o noapte de confruntari cu fortele de ordine.

Protestatarii din Hong Kong continua BLOCAREA orasului, si-au strans provizii si au ridicat baricade

Zeci de mii de protestatari au extins in aceasta dimineata blocarea strazilor din Hong Kong, relateaza Reuters. Manifestantii si-au asigurat provizii de apa si alimente si au ridicat baricade dupa ce au aflat.

Violente la Hong Kong: Cel putin 46 de raniti, dupa ce Politia a atacat protestatarii din centrul orasului

Cel putin 46 de oameni au fost raniti la Hong Kong, dupa ce Politia a folosit tunurile de apa si gazele lacrimogene impotriva protestatarilor care au ocupat centrul orasului. Alti 78 de oameni au fost.

VIDEO. Melodie rock din anii 90, imnul neoficial al protestatarilor din Hong Kong

Nikki Lau, un locuitor din Hong Kong care a participat in ultimele trei zile la manifestatii, a declarat ca protestatarii au cantat aceasta melodie de aproape zece ori in fiecare zi. Avem nevoie de un cantec pe care sa-l poata fredona toata lumea, a afirmat Lau. Aceasta melodie face parte din memoria colectiva a locuitorilor din Hong Kong, a adaugat el.

Miscarea prodemocratie din Hong Kong ameninta oligarhia de la Beijing

Ceea ce se anunta a fi o miscare pasnica de nesupunere civica pentru drepturi si libertati politice in fosta colonie britanica s-a transformat, la sfarsitul acestei saptamani, intr-o confruntare violenta intre protestatari si fortele de politie, care au folosit, pentru prima oara de la revenirea Hong Kong-ului la China, gaze lacrimogene si bastoane de cauciuc impotriva demonstrantilor .

Protestele pro-democratie se intensifica la Hong Kong. Peste 80.000 de oameni, condusi de studenti, cer reforme Partidului Comunist

Ciocnirile violente dintre protestatari si fortele de suprimare a revoltei au continuat duminica, la Hong Kong. Manifestatia pasnica, inceputa drept o miscare Occupy, a fost respinsa de autoritati cu gaze lacrimogene.

VIDEO. HONG KONG: Proteste de amploare pentru DEMOCRATIE

Dupa o noapte de confruntari cu fortele de ordine, manifestantii - care deja au blocat de ieri centrul orasului- continua si luni sa infrunte puterea comunista de la Beijing si cer mai multa libertate politica. Campania de nesupunere civila, care dureaza de cateva saptamani in fosta colonie britanica, a accelerat puternic in weekend, regiunea Hong Kong fiind afectata de cele mai puternice tulburari civile de la trecerea sa sub tutela chineza in 1997.

Lucruri care pot fi vazute doar la un protest din Hong Kong

Zeci de mii de tineri din Hong Kong demonstreaza pasnic, acestia incercand sa evite declansarea unei confruntari cu fortele de ordine si sa obtina ceea ce isi doresc: alegeri libere pentru desemnarea seful guvernului local.

VIDEO Proteste pentru democratie la Hong Kong. Beijingul ignora cerintele manifestantilor: Faptul ca sunteti inca in viata arata cat de toleranta este China

Protestele au intrat in cea de-a cincea zi la Hong Kong, unde zeci de mii de oameni cer Beijingului sa le permita sa-si aleaga propriii lideri, independenti de Partidul Comunist. Puterea, dupa ce a incercat o reprimare in forta a miscarii, a retras politistii, insa ignora manifestatia, pe care o considera ilegala.

ştiri de la Antena3

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2716 seconds )