Libnet.ro
UNICEF

17:00

Ministerul Energiei: Consumul mare de gaze specific sfarsitului de an poate fi sustinut de operatorii din piata

Adevărul Adevărul,
Ministerul Energiei: Consumul mare de gaze specific sfarsitului de an poate fi sustinut de operatorii din piata

Companiile din sectorul gazelor naturale sunt pregatite sa asigure consumul in perioada sarbatorilor de iarna, chiar daca vremea se va inrautati, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu, in urma intalnirii cu jucatorii din piata. continuă pe Adevărul

Ministerul Energiei: Explozia de la terminalul de gaze Baumgarten din Austria nu va avea consecinte asupra Romaniei

Explozia care s-a produs marti la terminalul de gaze naturale Baumgarten din Austria nu va avea consecinte asupra Romaniei, este concluzia desprinsa in cadrul unei intalniri intre ministrul energiei, Toma Petcu, si principalii operatori din domeniul gazelor din Romania. Toti factorii prezenti in intalnire au fost de acord ca evenimentul din Austria nu se va resimti pe piata energetica romaneasca, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Romgaz a incheiat un contract de minim 227 milioane lei cu Ministerul Energiei

Compania producatoare de gaze Romgaz a incheiat pe 7 decembrie 2017 un contract cu Ministerul Energiei pentru finantarea centralei de la Iernut, potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Ministerul Energiei vrea sa stabileasca o cota obligatorie de 30% pentru vanzarea gazelor pe bursa in 2018

Producatorii si furnizorii de gaze vor fi obligati sa tranzactioneze, anul viitor, minim 30% din gaze pe bursa, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Energiei. Astfel, cota obligatorie ramane ramane nemodificata fata de cea stabilita pentru 2017. Acesta decizie vine in contradictie cu intentia Comisiei pentru Industrii din Camera Deputatilor care insista pentru introducerea unei cote obligatorii de 70% pentru vanzarea gazelor pe bursa. Potrivit OUG 64/2017 privind piata gazelor, Ministerul Energiei trebuie sa stabileasca anual cotele de tranzactionare pe bursa.

Romgaz a incheiat un contract cu Ministerul Energiei pentru finantarea cu minim 227 milioane lei a centralei Iernut, din Planul National de Investitii

Compania producatoare de gaze Romgaz a incheiat pe 7 decembrie 2017 un contract cu Ministerul Energiei pentru finantarea centralei de la Iernut, potrivit unui raport al companiei transmis bursei. Finantarea este nerambursabila si se acorda din contul Planul National de Investitii PNI), pentru perioada 7 decembrie 2017- 31 decembrie 2020. Valoarea estimata a finantarii este de minim 227,2 milioane lei si de maxim 320,9 milioane lei.

Ministerul Energiei a autorizat prima plata prin Planul National de Investitii de la infiintarea pentru Complexul Energetic Oltenia

Ministerul Energiei a autorizat plata primei cereri de rambursare prin Planul National de Investitii PNI), de la infiintarea acestuia, in 2013, se arata intr-un comunicat de presa. Suma, in valoare de 6,2 milioane de lei, va fi platita catre Complexul Energetic Oltenia in calitate de beneficiar. Aceasta plata va fi facuta in baza unui contract de finantare incheiat intre cele doua entitati in luna august 2016.

Prima plata prin PNI de la infiintarea sa, autorizata de Ministerul Energiei

Ministerul Energiei a autorizat plata primei cereri de rambursare prin Planul National de Investitii PNI), de la infiintarea acestuia, in 2013, potrivit unui comunicat de presa remis Redactiei.

Companiile de gaze naturale, pregatite sa asigure consumul in perioada sarbatorilor de iarna

Intregul lant de aprovizionare cu gaze functioneaza la parametrii normali, iar operatorii sunt pregatiti sa asigure consumurile mai mari specifice sfarsitului de an, a declarat, ieri, ministrul Toma Petcu, dupa o intalnire cu principalii operatori din domeniul producerii, inmagazinarii si distributiei de gaze naturale.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2057 seconds )