Libnet.ro
UNICEF

21:31

Obiceiuri si traditii din Republica Moldova

Adevărul Adevărul,
Obiceiuri si traditii din Republica Moldova

Mirele loveste mireasa cu biciul, mamele pun un ou fiert dupa usa cand isi intarca pruncul, iar la inmormantari se dau gaini drept pomana, peste mormantul inca deschis. in Republica Moldova s-au pastrat traditii care de care mai ciudate, iar oamenii continua sa le respecte pentru ca, spun ei, asa e obiceiul. Adevarul Moldova va prezinta cateva dintre cele mai interesante traditii si obiceiuri din Republica Moldova. continuă pe Adevărul

Cele mai bune vinuri din Republica Moldova

Cele mai bune vinuri din Republica Moldova reprezinta cartea de vizita a tarii, o spun majoritatea cetatenilor care cred cu tarie ca bautura lui Bahus, daca e consumata in cantitati moderate, ii uneste pe moldoveni.

Partidele europene sustin guvernul minoritar PLDM-PD si ii critica pe liberalii din Republica Moldova

Partidele europene PPE si PES isi sustin partenerii din Republica Moldova PLDM, respectiv PDM) si saluta asumarea responsabilitatii guvernarii de catre Partidul Liberal Democrat si Partidul Democrat.

De la 1 septembrie detinutii minori din Republica Moldova vor merge la liceu

Minorii detinuti din Republica Moldova, care isi ispasesc pedeapsa in inchisori, vor putea sa-si continue studiile, dupa absolvirea celor gimnaziale.

Inca un lider al aliantei de guvernare din Republica Moldova anunta ca depunerea cererii de aderare la UE va fi amanata

Vicepresedintele PLDM Valeriu Strelet a declarat marti la postul public de televiziune de la Chisinau ca cererea de aderare la UE va fi amanata, transmit site-urile Deschide. md si Jurnal. md. Strelet este al doilea lider din alianta PLD-PD care anunta o asemenea masura, dupa ce presedintele PD, Marian Lupu, facuse o declaratie similara in urma cu o saptamana.

Cate femei din Republica Moldova mor anual de cancer de col uterin. S-a dat startul Campaniei de prevenire

Anual, in Republica Moldova decedeaza in jur de 170 de persoane de cancer de col uterin. Pentru sensibilizarea publicului privind aceasta boala, de astazi si pana pe 31 ianuarie 2015, in tara se va desfasura Saptamana de Prevenire a cancerului de col uterin, eveniment lansat la initiativa Asociatiei Europene de combatere a Cancerului Cervical ECCA), la care Republica Moldova a aderat din 2009.

Politicienii din Republica Moldova au pierdut total increderea populatiei

In Republica Moldova nu exista vreun partid politic care s-ar bucura de increderea majoritatii populatiei, iar tara se indreapta intr-o directie gresita. Sunt cateva dintre rezultatele studiului sociologic Anul 2014 in opinia populatiei Republici Moldova, prezentat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova in parteneriat cu Institutul de Cercetari Juridice si Politice al Academiei de Stiinte a Moldovei.

Detinutii minori din Republica Moldova, condamnati sa nu-si poata continua studiile

Dreptul la invatatura le este ingradit detinutilor minori din RM de catre administratiile penitenciarelor. Cativa condamnati s-au plans avocatilor parlamentari de calitatea studiilor din puscarii si de imposibilitatea continuarii invatamantului in institutia penitenciara dupa absolvirea ciclului gimnazial ori sa studieze o meserie.

Ion Sturdza: Republica Moldova este condusa de un centru de putere ocult

Republica Moldova este condusa din umbra de un singur centru de putere, care se afla in zona Partidului Democrat, sustine fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturdza, transmite IPN.

Republica Moldova va avea un nou guvern in maxim doua saptamani. Iurie Leanca ramane candidat pentru functia de premier

Liderul PLDM, Vlad Filat, sustine ca intr-o perioada de maxim doua saptamani Republica Moldova va avea un guvern investit. Declaratia a fost facuta presei, dupa sedinta Parlamentului de vineri, 23 ianuarie, transmite IPN. Potrivit lui, PLDM il va inainta pe Iurie Leanca la functia de premier.

Liberalii insista sa se alature coalitiei de guvernare din Republica Moldova

Partidul Liberal va participa la guvernare, alaturi de PLDM si PDM, daca vor fi respectate conditiile si propunerilor de compromis la care s-a ajuns in prezenta partenerilor europeni. Decizia a fost luata prin vot unanim la Consiliul Republican al Partidului Liberal, transmite IPN.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:31

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,201 seconds )