Libnet.ro
UNICEF

08:30

Patriarhia tipareste catalogul de moaste! Despre drumul oaselor din Romania, la Adevarul Live, de la 15.00

Adevărul Adevărul,
Patriarhia tipareste catalogul de moaste! Despre drumul oaselor din Romania, la Adevarul Live, de la 15.00

Patriarhia va publica in acest an un nomenclator al tuturor moastelor aflate in lacasele de cult din Romania, pentru ca ortodocsii sa stie la ramasitele cui se roaga. continuă pe Adevărul

Patriarhia tipareste catalogul de moaste! Despre drumul oaselor din Romania, la Adevarul Live

Patriarhia va publica in acest an un nomenclator al tuturor moastelor aflate in lacasele de cult din Romania, pentru ca ortodocsii sa stie la ramasitele cui se roaga.

VIDEO Anina Ciuciu, tanara roma care se pregateste la Sorbona sa devina judecator, despre drumul din cea mai mare tabara de romi pana in magistratura: Cheile performantei sunt incurajarea parintilor, vointa si munca

Este indescriptibil cum este sa fii cersetor. Este ceva foarte greu, este ceva foarte jignitor, este o umilinta foarte grea. Marturia apartine Aninei Ciuciu, o tanara roma de de 24 de ani care studiaza dreptul la Sorbona si vrea sa fie judecator. A plecat impreuna cu familia, la varsta de 7 ani, spre Franta. Drumul a fost insa un calvar, a fost nevoita sa cerseasca pentru a supravietui, iar scoala a inceput-o fara sa cunoasca bine limba. Dar a reusit sa recupereze rapid, a facut doi ani scolari in unul singur si a obtinut bacalaureatul stiintific. Voiam, inconstient, indiferent de situatie, sa fiu cea mai buna, sa arat ca sunt cea mai buna, a declarat pentru HotNews. ro, in cadrul unui interviu, Anina Ciuciu.

Nowa Huta sau despre orase nascute din imaginarul stalinist

Nowa Huta a fost ridicata [1949] pentru a pedepsi Cracovia este opinia larg raspandita astazi printre locuitorii zonei. Aceasta adevarata creatura realist-socialista a fost conceputa de autoritatile comuniste pe terenul care apartinuse candva unor sate din marginea districtului estic al orasului Cracovia. Privita fie ca cel mai important focar de poluare din zona Cracoviei, fie ca loc istoric cu o incarcatura aparte vezi referintele la arhitectura distincta ori episoadele protestelor violente sub umbrela Solidarnosc), fantoma acestui micro-oras industrial bantuie inca memoria incercata a cracovienilor.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2089 seconds )